Regio Emmen-Coevorden stijgt op landelijke logistieke kaart!

23-05-2013

De regio Emmen - Coevorden is gestegen naar de 15e plaats op de landelijke logistieke kaart. Steeds meer logistieke ondernemers weten deze regio te vinden. De hoeveelheid vracht via de weg neemt al jaren toe, omdat de A37 de kortste verbinding is tussen Rotterdam en Hamburg. Ook de overslag van goederen, zoals graan, is toegenomen. De verwachting is dat deze toename door zal zetten als de verdubbeling van de E233 in Duitsland een feit is.

Steeds meer vrachtverkeer
De regio Emmen-Coevorden ligt gunstig tussen Amsterdam, Rotterdam en de regio Hamburg. Doordat de A37 de kortste verbinding is tussen Rotterdam en Hamburg, neemt vrachtverkeer hier steeds verder toe. Door de aanleg van de A31 in Duitsland is ook het Ruhrgebied snel en filevrij te bereiken. Nu al is 30% van het verkeer dat over de A37 reist, vrachtverkeer. Met de verdubbeling van de E233 tussen Meppen en Cloppenburg in Duitsland zal dit percentage naar verwachting verder toenemen.

Dryport
Ondernemers en de gemeenten Emmen en Coevorden werken onder de noemer "dryport" samen om de regio nog aantrekkelijker te maken voor de logistieke sector. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze regio vanwege de aanwezigheid van logistieke bedrijven en de bereikbaarheid via de A37 en het spoor met een rechtstreekse verbinding naar Duitsland (via de railterminal van de Bentheimer Eisenbahn AG als onderdeel van het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark) zeer geschikt is om de drukke havens in Rotterdam en Amsterdam te ontlasten.

De Logistieke Kaart
Het vakblad Logistiek brengt ieder jaar de landelijke logistieke kaart uit. Regio's uit heel Nederland worden onder andere beoordeeld op beschikbare gronden en panden. bereikbaarheid, motivatie en aanwezigheid van personeel en de rol van de overheid. Vorig jaar kwam de regio Emmen-Coevorden voor het eerst op de kaart te staan en stijgt nu twee plaatsen naar de 15e plaats. De regio Venlo-Venray, is voor de zesde keer in negen jaar op de eerste plaats geëindigd.

Klik hier voor de Logistieke Kaart
 

Terug naar het nieuwsoverzicht