Samenwerkingsovereenkomst VPB Emmen en Kennispoort Drenthe: “Bouwen aan concurrerende regio”

11-12-2018

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) hebben Jelle Dokter namens VPB Emmen en Henriëtte Herbschleb namens Kennispoort Drenthe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee kunnen leden, aangesloten bij de VPB, snel en gemakkelijk terecht bij de juiste deskundigen op het gebied van innovatie en wordt het innovatienetwerk in de regio versterkt. Het doel is te bouwen aan een concurrerende regio en het maatschappelijk en economisch rendement van Dutch TechZone te versterken. 

De VPB werkt aan de ruimtelijke en economische verbetering van de bedrijventerreinen binnen de gemeente Emmen. Daarnaast bevordert de VPB het onderling zakendoen door het organiseren van bijeenkomsten voor haar leden. VPB-voorzitter Jelle Dokter: “Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerken loont”. 

Met een dergelijk partnership wil Kennispoort Drenthe bouwen aan een sterk regionaal netwerk van ondernemerskringen. In dit netwerk is het doel het delen van kennis en het stimuleren van samenwerking rondom innovatie. De ondernemerskring biedt hiermee inhoudelijke meerwaarde aan hun leden en Kennispoort Drenthe helpt ondernemers om innovatievraagstukken te realiseren. Hiervoor zet Kennispoort Drenthe naast haar innovatie-adviseurs zo mogelijk ook studenten in. Kennispoort Drenthe-directeur Henriëtte Herbschleb: “Een mooie manier om ondernemers en onderwijs te verbinden. Zo brengen we deze partijen heel dicht bij elkaar.”

Henriëtte Herbschleb (li) en Jelle Dokter

Foto: Hansman Foto en Beeldwerk

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht