T4U in aanloop naar Open Bedrijvendag 2013

29-10-2013
Vierhonderd leerlingen Emmer basisscholen
te gast op Technics for You van Drenthe College
 
Technics for You, T4U, is de naam van een manifestatie waarmee basisscholen en de scholen voor voortgezet onderwijs in Emmen op vrijdag 1 november technische opleidingen onder de aandacht willen brengen bij de leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs. De scholieren die volgend jaar een keus moeten maken voor een vervolgopleiding.
 
Vierhonderd leerlingen van groep 7 komen op 1 november kennis maken met techniekonderwijs in het Drenthe College. Dat gebeurt op initiatief van de scholen voor voortgezet onderwijs en de middelbaar beroepsonderwijs. De Techniekdag – T4U- is gekoppeld aan de Open Bedrijvendag op zaterdag 2 november. Een groot aantal technische bedrijven in Emmen doet hier aan mee. Op vrijdag staan de opleiding en de mogelijkheden met een technisch diploma centraal, op zaterdag is er voor de basisschool scholieren en hun ouders, maar ook voor alle andere belangstellenden volop de gelegenheid de praktijk te zien bij de bedrijven.
 
Met Techniscs for You, wil het onderwijs een bijdrage leveren aan het tegengaan van een tekort aan technisch opgeleid personeel dat in de nabije toekomst in deze regio dreigt te ontstaan. Er gaan bij de technische bedrijven in Zuidoost Drenthe de komende tijd meer mensen met pensioen, dan er aan jonge krachten instromen. Samen met het bedrijfsleven
wil het onderwijs daarom bij de kinderen die voor een schoolkeuze staan, de aantrekkelijkheid van een baan in de techniek onder de aandacht brengen. Techniek is niet stoffig, vies en zwaar, het is juist uitdagend. Het biedt bovendien veel kans op een baan.
 
Tijdens Technics for You in het Drenthe College dag krijgen alle leerlingen een verrassing mee, die ze de dag erop tijdens de Open Bedrijvendag 2013 kunnen verzilveren bij de deelnemende bedrijven.


Terug naar het nieuwsoverzicht