Team VPB-Buurtsupport gaat Drentse glascontainers reinigen

09-03-2017

Een speciaal team van VPB-Buurtsupport uit Emmen gaat meer dan 300 Drentse glascontainers twee keer per jaar een schoonmaakbeurt geven. Het project start in april en levert een team van drie mensen per jaar vier maanden werk op. Dat is afgesproken tussen de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) en afvalinzamelaar SUEZ. Het bedrijf heeft in Drenthe zo’n 300 glasbakken staan, verspreid over de hele provincie. En die moeten regelmatig schoongemaakt worden.

De samenwerking tussen de VPB en Buurtsupport dateert al van enige jaren terug en is in 2014 verder geïntensiveerd wat heeft geleid tot het oprichten van een team dat onder de naam VPB-Buurtsupport opdrachten uitvoert. Het team van VPB-Buurtsupport bestaat uit mensen met een grote afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt en via het project werkervaring opdoen. Buurtsupport is actief in alle dorpen en wijken binnen de gemeente Emmen.

Het werkterrein van het VPB-Buurtsupport  team van Buurtsupport ligt nu nog op de bedrijventerreinen binnen de gemeente Emmen. Ze doen daar al enkele jaren tot grote tevredenheid van de bedrijven en de VPB klein onderhoud, bewegwijzering in goede staat houden en graffiti verwijderen. VPB-directeur Herman Idema noemt de afspraak met SUEZ ‘een mooie aanvulling voor het team dat op de Emmense bedrijventerreinen z’n nut al bewezen heeft. En het levert plaats op voor extra mensen.’

Afvalinzamelaar SUEZ zegt bij monde van Edwin Jipping heel bewust gekozen te hebben voor een project met VPB-Buurtsupport om de glascontainers schoon te maken. Het project draagt ertoe bij een aantal mensen die moeite hebben een reguliere baan te vinden, op deze manier weer richting de arbeidsmarkt te helpen. SUEZ is een bedrijf dat middenin de samenleving staat. Waar mogelijk willen zij waarde toevoegen aan de maatschappij door te zorgen voor het milieu met duurzame afvalverwerking én met aandacht voor de mens.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht