Techniek on Tour!

28-01-2017

Zestig leerlingen van het Hondsrug College en het Esdal College gaan dinsdag 31 januari op Techniek Tour. Eea is georganiseerd door de techniekafdeling van DrentheCollege in nauwe samenwerking met een aantal bedrijven uit de installatie en elektro-branche. Deze leerlingen krijgen een uniek inkijkje in de wereld van techniek. Zes bedrijven in de Installatie- en elektrotechniek openen hun deuren of nemen de leerlingen mee naar locaties waar ze projecten uitvoeren. Deze leerlingen staan voor een belangrijke keus. Is de techniek iets voor mij? Welk profielvak ga ik kiezen?

Zo neemt Harwig de leerlingen mee naar het gloednieuwe Atlas Theater en laat zien welke techniek een rol speelt achter de coulissen, zoals de verlichting maar ook de beveiligingsinstallaties. De Groot Installatiegroep, Drentse ondernemer van het jaar, laat zien wat er in de werkplaats gemaakt wordt. Vriend uit Coevorden brengt de leerlingen naar Emmerhout. Daar wordt de Lidl gemoderniseerd. Je ziet hier innovatieve technische installaties op het gebied van elektra, ventilatie, sanitair, verwarming en data. In die zelfde wijk laat Niemeijer Installatietechniek zien wat ze doen voor de nieuwbouw van KindCentrum. Het thema duurzaamheid staat hier centraal. De verwarming van het pand vindt grotendeels plaats door middel van een "All Air system". Daarnaast aandacht voor zonne-energie. Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen en hoe werkt een aarding-installatie in de badkamer? Hiervoor gaan we naar TSH. Via de branche-organisatie OTIB is een truck met aanhanger beschikbaar gesteld. Leerlingen komen in aanraking met virtual reality en ze kunnen zelf op een tablet een badkamer ontwerpen. Bij opleidingsbedrijf InstallatieWerk ontdek je hoe een verwarmingsketel er van binnen uit ziet en werkt. Ook gaan de leerlingen aan de slag met verbinden van gasleidingen.

Het is de bedoeling dat we in maart/april nogmaals deze Tour organiseren wegens de grote belangstelling. Dan doet ook Carmelcollege mee.

Kortom, we bieden een divers pallet aan technische activiteiten. Leerlingen rijden we in vijf busjes rond, in een carroussel-model. Op deze manier hopen we dat we leerlingen een mooie dag kunnen bieden en op weg helpen een verantwoorde (beroeps)keuze te maken.

Zie ook de brochure

       

     

 

Terug naar het nieuwsoverzicht