Techniekonderwijs in Emmen/Ter Apel krijgt impuls door samenwerking onderwijs en bedrijven

17-09-2019

 

In de komende vier jaar zal zwaar geïnvesteerd worden in het techniekonderwijs in de regio Emmen en Ter Apel.

De 5 VO-scholen in deze regio (Carmel College, Esdal College, Hondsrug College, Terra en RSG Ter Apel) hebben, samen met het bedrijfsleven, Drenthe College en gemeenten, plannen ontwikkeld om het techniekonderwijs aantrekkelijker te maken en de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren.

Deze plannen variëren van het interesseren en werven van jongeren voor de technische vmbo-profielen, het ontwikkelen van innovatief techniekonderwijs, investeringen in praktijkruimtes, de professionalisering van docenten, meer stageplekken tot het gebruikmaken van elkaars faciliteiten.

De benodigde financiering van deze plannen komt vanuit bijdragen van het bedrijfsleven, de overheid en van de scholen zelf en bedraagt zo’n 1,3 miljoen per jaar.

Het doel van deze krachtsinspanning is om de daling van het aantal techniekleerlingen in onze regio om te zetten in een lichte groei en om het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen.

Meer weten over de plannen en de mogelijkheid om hieraan mee te werken? Neem dan contact op met Herman G. Idema van VPB Emmen (06 20 34 66 56) of Rolf Mulder van het Hondsrug College (06 81 43 51 17).

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht