Twee geslaagde dagen rond ondernemen en vakmanschap in Emmen

20-10-2016

Ondernemers uit de regio en de rest van ons land, politici, beleidmakers, vertegenwoordigers van de sociale partners wisten op 12 en 13 oktober de weg te vinden naar het Atlas Theater in Emmen. Honderden mensen maakten kennis met Emmen en het nieuwe theater, inclusief uitstapje naar Wildlands en zagen en hoorden wat er op industrieel gebied allemaal gebeurt in de regio Emmen en de rest van Nederland. 

De gemeente Emmen organiseerde het Emmen Industrial Economic Event 2016. Twee dagen in het teken van vakmanschap en innovatie, zaken doen in Nederland en Duitsland, netwerken en kennis op doen. Ook werd tijdens het regionaal ondernemers event de winnaar bekendgemaakt van de in novatieprijs van de Commerciele Club Emmen. Winnaar werd Tasty Basics met hun nieuwe voedingsmiddelen voor een gezonder leven.

Belangrijk onderdeel van de tweedaagse was het Nationaal Economisch Forum, met een aantal vooraanstaande sprekers uit wetenschap en bedrijfsleven over vakmanschap en innovatie in Nederland en Duitsland, Speciale gasten waren Sjoerd Vollebregt, oud topman van Stork en Fokker Technology, nu boegbeeld van het project Vierkant voor Werk in de regio en Mariette Hamer, voorzitter van de Sociaal Economisch Raad.

De tweede dag van het Emmen Economic Industrial Event stond in het teken van de bedrijven waarvan het moederbedrijf elders in ons land of in het buitenland is gevestigd. Topmensen van deze bedrijven waren gast van het gemeentebestuur en van de Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar. De Commissaris gaf zijn visie op de rol  van de Provincie bij het stimuleren van de economische ontwikkeling van Zuidoost Drenthe. Kort samengevat: we willen waar nodig steun geven, als het nodig is financieel, maar wel om een laatste hobbel te overbruggen, niet op voorhand. Kom met een concreet uitgewerkt plan en dan kijken we er naar.

BNR Nieuwsradio omlijstte deze tweede dag met een vier uur durende live uitzending vanuit het Atlas Theater. De programma’s Zaken doen en Hemmen waren vrijwel geheel; gevuld met Emmense ondernemers of aan Emmen verbonden organisaties. Van Zuludesk, via Landes tot mr. Bluetooth, Jaap Haartsen en de voorzitter Leendert Klaassen van het college van bestuur van de Stenden Hogeschool naar directeur Frankwin van Beers van Wildlands Adventure Zoo. 

Alle beelden, presentaties, video’s en meer informatie zijn te vinden op www.eeie.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht