Update Project In for Care; pilot Werk & Mantelzorg doe mee in 2019!

12-11-2018

 

In het Deense Esbjerg vond op 7 t/m 9 november de Midterm Conference plaats van het Interreg project In For Care. Samen met betrokkenen vanuit onder meer de provincie Drenthe, de gemeente Assen en het UMCG reisde Arda van Dam af naar Denemarken om hier kennis op te doen en om de ideeën voor het derde en laatste jaar van het project verder uit te werken.

De dagen waren goed gevuld met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van mantelzorg in Europese context en de rol van de overheid daarin, tips voor het werven van vrijwilligers die mantelzorgtaken kunnen overnemen, updates op het gebied van technische hulpmiddelen in de mantelzorg, interactieve workshops en het inspirerende verhaal van Team Twin: de Deense tweelingbroers die gezamenlijk (de ene broer op eigen kracht en de andere in een rolstoel) in 2014 de triatlon Ironman Copenhagen hebben volbracht en die sindsdien andere mensen bijeenbrengen om samen met een gehandicapte deel te nemen aan marathons.

Tussen de presentaties door was er tijd om kennis te maken met nieuwe gezichten en om uitgebreid verder te praten met bekende gezichten. Zo kon de opgedane kennis verwerkt worden in concrete plannen voor het laatste jaar van dit internationale project. In Drenthe starten we de komende maanden met een pilottraject waarbij werkgevers aan de slag gaan met hun vragen op het gebied van werk en mantelzorg: hoe kom je erachter wie er bij jou op de werkvloer mantelzorger zijn, hoe raak en blijf je met hen in gesprek, en wat kun je als werkgever doen om te voorkomen dat ze overbelast raken en uitvallen? Door hier structureel de juiste aandacht aan te besteden kunnen hoge verzuimkosten bespaard worden en levert de werkgever een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van het personeel. De resultaten die uit deze pilot naar voren komen zullen onder meer leiden tot een website met nuttige informatie die als centrale helpdesk kan functioneren voor werkgevers in Drenthe.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de pilot of wilt u meer informatie hierover?
Neem dan contact op met Arda van Dam via a.vandam@vpb-emmen.nl

 

                                 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht