Verkeersonderzoek rondom de rondweg Emmen en weg Emmen - Klazienaveen

02-11-2017

 

Van donderdag 2 november tot en met woensdag 8 november 2017 doen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen verkeersonderzoek. Dit onderzoek vindt plaats rondom de rondweg N391 en de weg Emmen- Klazienaveen (N862). Het doel is inzicht krijgen in het aantal voertuigen, het soort voertuigen en de verkeersstromen in Bargermeer.

Gedeputeerde Henk Brink: “Om plannen te maken, ten behoeve van de verkeersveiligheid, de doorstroming én bereikbaarheid, is feitelijk inzicht van de verschillende verkeersstromen noodzakelijk. Dit doen we door middel van telslangen en kentekenonderzoek.”


Het onderzoek
Op diverse plaatsen worden telslangen neergelegd. Deze registreren het aantal en het soort voertuigen per tijdseenheid. Naast telslangen wordt een aantal camera’s opgehangen. Deze registreren niet alleen de aantallen en het soort voertuigen, maar ook de kentekens. Hierdoor worden de verkeerstromen in Bargermeer in kaart gebracht. De gegevens worden alleen gebruikt voor het verkeersonderzoek en worden daarna vernietigd.


Vervolg
Naar aanleiding van de resultaten gaan de provincie en de gemeente in gesprek met betrokken partijen en worden de plannen verder uitgewerkt.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht