Vol Broodje Bahco bij de Studieboekencentrale

06-10-2016

Op 3 oktober waren leden van de VPB te gast bij de Studieboekencentrale Emmen. Het thema was Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met personeel, hoe zet je doelgroepers in?

De Studieboekencentrale heeft sinds 3 jaar medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze medewerkers worden begeleid door een jobcoach van Broekmann Personeelsdiensten.

In een interactieve presentatie liet Guido Rink zien hoe de Studieboekencentrale haar verantwoordelijkheid heeft opgepakt ten aanzien van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het eerste jaar was vooral zoeken naar hoe het project op te pakken.

Vorig jaar zijn er 12 Wajongeren gestart en een deel van deze jongeren zijn ook dit jaar weer aan de slag gegaan bij de Studieboekencentrale. Een aantal van de medewerkers werkt zelfs nieuwe medewerkers in. De rol van Broekmann is in het proces het begeleiden van de medewerkers, zij vangen de eerste vragen op, van zowel de werkgever als de werknemer.

De Wajongere is een medewerker die misschien niet het tempo van een reguliere medewerker heeft, maar eenmaal binnen en gewend zeker een trouwe medewerker! En heeft niet iedereen een gebruiksaanwijzing? Wil je een doelgroeper in dienst nemen? Doe dit dan niet met het idee dat u een goedkope arbeidskracht in dienst neemt, ondanks de loonkostensubsidie heeft een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt wel extra aandacht nodig. 

Na de presentatie werd er een rondleiding door het pand gegeven en werd het werkproces uitgelegd. Wederom een parel van een onderneming in Emmen, zowel qua levering van studieboeken (ja ook uw managementboek!) als MVO.

 

  

Terug naar het nieuwsoverzicht