VPB Emmen namens meer dan 300 bedrijven vierkant achter verdubbeling Duitse deel E233

28-02-2018

 

Organisatie tekent dinsdag 27 februari voor lidmaatschap Förderverein Pro E233

VPB Emmen namens meer dan 300 bedrijven

vierkant achter verdubbeling Duitse deel E233 

De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen schaart zich namens meer dan 300 bedrijven uit Emmen en omgeving achter de snelle verdubbeling van  het Duitse deel van de E233, de autoweg van Hoogeveen naar Cloppenburg. Op Nederlands gebied beter bekend als de A37. Daarom wordt de VPB lid van de Duitse organisatie Förderverein Pro E233, die de snelle verdubbeling aanjaagt.

Voorzitter Jelle Dokter van de VPB-Emmen en voorzitter Dieter Barlage van de Förderverein ProE233 bezegelen dinsdagmorgen 27 februari in Emmen het lidmaatschap van de VPB. Dat gebeurt in het hoofdkantoor van Dokter Schoonmaakorganisatie in aanwezigheid van VPB directeur Herman Idema en zijn Duitse collega Norbert Verst van het Wirtschaftsverband Emsland.

Meer informatie is al vast te vinden op www.pro-e233.de

De VPB wordt lid van de Förderverein Pro E233 omdat ze als belangenbehartiger van meer dan 300 bedrijven in de regio Emmen een snelle verdubbeling van de verbinding Hoogeveen-Cloppenburg belangrijk vindt voor de regionale economie van Zuidoost Drenthe en het Emsland. Ze trekt in de bevordering van de economische activiteiten in de grensregio en de optimalisatie van het vestigingsklimaat in het Nederlands-Duitse gebied samen op met het Wirtschaftsverband Emsland en werkt ook samen aan grensoverschrijdende projecten voor het bedrijfsleven en het (technisch) onderwijs.

Een snelle verdubbeling van de hele E233 vergroot de economische aantrekkelijkheid van het hele gebied, dat precies tussen de grote havengebieden van Rotterdam-Amsterdam en Bremen-Hamburg in ligt. De E233 is de kortste en de belangrijkste verbinding russen beide metropoolregio’s.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht