VPB-leden hebben een streepje voor!

23-08-2016

Geacht VPB lid. 

We hebben als VPB niet stilgezeten tijdens de vakantieperiode en delen daarom graag onderstaande informatie met u en we hopen dat u gebruik gaat maken van de uitnodigingen en de regelingen.

1)     Provincie Drenthe, Gemeente Emmen en het bedrijfsleven gaan voor energiebesparing! 

Graag nodigt wethouder van der Weide u uit voor de start van de  ‘Energielening Emmen’. De gemeente Emmen heeft besloten om in samenwerking met de Drentse Energie Organisatie (DEO) de Drentse Energielening aan te bieden. Bedrijven in de gemeente Emmen kunnen hiermee een voordelige financiering aanvragen voor energiebesparende maatregelen. De regeling is vanaf 1 september 2016 van kracht. 

Op 1 september starten we de regeling in Emmen met een gezamenlijk werkontbijt op donderdag 1 september van 7.30 – 8.30 uur in het Hampshire Hotel aan de Van Schaikweg 55 in Emmen. U bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn. 

Energielening

De gemeente Emmen en de Drentse Energie Organisatie (DEO) stellen samen € 300.000,- beschikbaar tegen een lage rente van 1% om het bedrijfsleven in Emmen te ondersteunen. Met de regeling komt een aantrekkelijke financiering van maximaal 75% van de investering beschikbaar met een minimum van € 5000,- tot een maximum van € 50.000,- per lening. Hierdoor kunnen bedrijven met een relatief geringe investering al een beroep doen op de Energielening. 

Tijdens het werkontbijt kunt u meer informatie krijgen over de Energielening Emmen.
We hopen van harte u te ontmoeten op 1 september.

Met vriendelijke groet,

Wethouder René van der Weide, gemeente Emmen
Guido Hoek, Drentse Energie Organisatie

aanmelden kan via office@vpb-emmen.nl

 

2)     Zakendoen met Duitsland, lastig of toch maar gewoon doen? 

De vakantieperiode is voorbij maar toch wil de VPB u als lid graag meenemen naar Duitsland en wel op 1 september a.s. In de bijlage leest u er meer van.

aanmelden kan via office@vpb-emmen.nl

 

3)     Nieuw personeel binnen uw organisatie? Wellicht 35% subsidie mogelijk voor het opleiden van aangenomen personeel. 

Indien u in de periode 1 september 2015 tot en met heden een nieuwe werknemer heeft aangenomen (voor minimaal een 1/2 jaar) en deze werknemer heeft een scholingstraject gevolgd om te kunnen voldoen aan de eisen van de functie, dan kunt u met terugwerkende kracht subsidie ontvangen op de scholingskosten vanuit het Sectorplan Vierkant voor Werk. 

De scholing moet zijn gegeven door een extern opleidingsinstituut en moet zijn afgerond met een certificaat of erkend diploma. 

Ook zijn er toekomstgericht mogelijkheden voor subsidie tot en met 15 augustus 2017. 

Indien u hiervoor in aanmerking denkt te komen dan kunt u een mail sturen naar:   g.roelofsen@ebdd.nl  

Terug naar het nieuwsoverzicht