VPB-lid H&P Moulding gaat behuizing zorghorloges maken

22-10-2014

Emmen, 14 oktober - VPB-lid H&P Moulding uit Emmen gaat de behuizing van Het Zorghorloge voor haar rekening nemen. H&P wordt naast Ninthway en 9TC partner in het project. 

Begin dit jaar kondigden Ninthway en 9TC aan een Zorghorloge te gaan ontwikkelen. Een multifunctionele alarmknop die, in geval van nood, direct een spraakverbinding maakt met een hulpverlener. ‘Dat leverde overweldigende reacties op uit binnen- en buitenland’, vertelt Martine Bal, verantwoordelijk voor de marketing en PR binnen het project.

Begin dit jaar kondigden Ninthway en 9TC aan een Zorghorloge te gaan ontwikkelen. Een multifunctionele alarmknop die, in geval van nood, direct een spraakverbinding maakt met een hulpverlener. ‘Dat leverde overweldigende reacties op uit binnen- en buitenland’, vertelt Martine Bal, verantwoordelijk voor de marketing en PR binnen het project. ‘We werden gebeld door zorgorganisaties. Ons persbericht werd landelijk overgenomen en
verscheen op nieuwssites en blogs. We zijn in maart zelfs in Dublin geweest. De ambassade nodigde ons uit voor een TED Talk op hun health event ‘, gaat Martine verder.

Ninthway ontwikkelt de elektronica en software, 9TC doet de marketing. Bij beide bedrijven ontbreekt de kennis en middelen om de behuizing voor het horloge te realiseren. ‘Omdat de behuizing van het horloge zo’n belangrijk onderdeel vormt van het totale product, zijn we op zoek gegaan naar een partner die dit samen met ons wilde ontwikkelen en realiseren’, vertelt Martine. ‘Het was niet eenvoudig om de juiste partij te vinden, die de benodigde kennis en middelen in huis had en ook nog eens bereid was om te investeren in de ontwikkeling’, gaat Martine verder. ‘Uiteindelijk zijn we bij H&P in Emmen uitgekomen. Vanaf het eerste contact was er een klik met directeur Bart Labrie en het vertrouwen dat H&P dit samen met ons tot een succes kan maken.’

Nu er een partnerschap is met een kunststofproducent, verwacht de groep een versnelling te kunnen maken. Het eerste prototype van de behuizing zal te zien zijn op het finale event van de Accenture Innovation Awards, dat op 14 november plaats vindt. Vorige week werd bekend dat Het Zorghorloge bij deze awards eindigde bij de beste 10 binnen haar categorie. Het Zorghorloge komt in 2015 op de markt.

Terug naar het nieuwsoverzicht