VPB-lid Harwig installatiegroep verhuist naar opvallend pand

15-09-2015

“Volop mogelijkheden om straks de nieuwste
technieken te laten zien”          

 

 

 

 

VPB-lid Harwig installatiegroep verhuist naar opvallend pand

“Een modern gebouw, dat past bij het innovatieve karakter van techniek” zegt directeur Bernard Nederhoed van Harwig Installatiegroep in Emmen. Zijn bedrijf is de nieuwe eigenaar van het bijzondere gebouw dat nog redelijk recent is gebouwd voor de technische dienst van woningcorporatie Lefier aan de Atlantis in Emmen. Het pand, gelegen aan een doorgaande weg dichtbij tal van zorg- en onderwijsinstellingen die Harwig al sinds jaar en dag tot haar klanten rekent. Voor Harwig staat de verhuizing naar het nieuwe pand symbool voor het vertrouwen dat men heeft in de toekomst. Het Emmer bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar.

Het bijzonder vormgegeven pand van de bekende architect Gunnar Daan wordt de komende weken op een aantal punten technisch aangepast aan de eisen van de nieuwe gebruikers. Veel hoeft er echter niet te gebeuren, zegt Bernard Nederhoed. “Het is een fantastisch gebouw, met al een energie A-label. Dat past prima binnen het duurzaamheidsbeleid dat wij, en veel van onze klanten nastreven. We gaan wel een aantal nieuwe technieken installeren die we dan ook live aan onze relaties kunnen demonstreren. Gewoon om te laten zien hoe dingen werken. Uiteraard plaatsen wij bij ons nieuwe pand ook weer laadpalen voor elektrische auto’s.”

Harwig verlaat nog dit jaar de oude huisvesting aan de Tweede Bokslootweg, waar het bedrijf sinds het begin van de jaren zestig is gevestigd. Deze oude huisvesting voldoet niet meer aan de eisen die aan een moderne werkomgeving worden gesteld.

Het nieuwe pand, op enkele honderden meters van de huidige vestiging, is niet alleen een prachtig visitekaartje voor de installateur, het heeft wellicht ook zo haar aantrekkingskracht op hoger opgeleide specialisten die het bedrijf steeds nodig heeft, hoopt directeur Nederhoed. “Want die willen werken met en tussen de modernste techniek in een heel prettige omgeving. En dat kunnen we met het nieuwe pand allemaal bieden.”

Harwig Installatiegroep heeft naast haar hoofdvestiging in Emmen, vestigingen in Groningen, Almere en Apeldoorn. Het bedrijf bestaat al ruim honderd jaar en heeft een team van ruim 150 medewerkers.

Harwig is expert in hoogwaardige installatietechniek voor onder andere elektrotechniek,  klimaatbeheersing en verwarmingstechniek. Tevens is het bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van zeer complexe brandmeld- en beveiligingssystemen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, datacentra, onderwijsinstellingen en andere kwetsbare gebouwen.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht