VPB organiseert Kapitein Nemo Kerstmarkt voor bedrijven

03-12-2019

 

Zelf kerstpakketten samenstellen met ambachtelijke streekproducten

VPB organiseert Kapitein Nemo Kerstmarkt voor bedrijven 

Twee vliegen in één klap, of eigenlijk drie. Dat is het doel van de eerste editie van de Kapitein Nemo Kerstmarkt voor bedrijven op donderdagmiddag 19 december. Die middag is er tussen 15:00-21:00 uur in het gebouw van de VPB-Emmen aan de Kapitein Nemostraat de eerste Emmense Kerstmarkt voor Bedrijven, de Kapitein Nemo Kerstmarkt. 

Tijdens de kerstmarkt hebben deelnemende  bedrijven en hun medewerkers niet alleen de mogelijkheid om in kerstsfeer met muziek en glühwein hun eigen kerstpakket bij elkaar te shoppen, maar ook om elkaar te ontmoeten en om kennis te maken met tal van streekproducten uit ambachtelijke bedrijven en steunen ze tegelijkertijd een goed doel. 

Het idee is ontstaan vanuit de bedrijven die samen met de VPB-Emmen kantoor houden in het verzamelgebouw aan de Kapitein Nemostraat 20. Ze worstelden allemaal met hun kerstpakket voor de medewerkers en wilden iets anders dan standaard. Het liefst maatwerk. Het resultaat: een persoonlijk kerstpakket , door de medewerkers zelf samen te stellen op een eigen kerstmarkt, met persoonlijk contact met de leveranciers van de ambachtelijke producten. Het idee voor de Kapitein Nemo Kerstmarkt was er. 

“En wanneer we dat voor de bedrijven doen in het verzamelgebouw, waarom dan niet ook voor andere ondernemers, zo bedachten we,” zegt Herman Idema, directeur van de VPB-Emmen. En ze koppelden er een netwerkbijeenkomst aan en  Stichting Eerste Hulp Voor Minima als goed doel. “Voor bedrijven die mee willen doen met hun medewerkers, geldt dat ze zich wel even bij ons moeten aanmelden. En ook makers van ambachtelijke streekproducten kunnen dat doen. Voor de bedrijven die komen ‘shoppen’ hanteren we een klein inschrijfgeld dat we gebruiken voor een sfeervolle aankleding en ondersteunen we met de opbrengst van de markt de Stichting, die zich lokaal inzet om minima in Emmen en omstreken te ondersteunen op gebied van voedselpakketten en spullen.”

Speciaal voor de kerstmarkt is een website opgezet waar alle informatie te vinden is en bedrijven zich kunnen aanmelden; http://kapiteinnemokerstmarkt.nl/

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht