Wensambulance ontvangt ruim 11.000 euro van medewerkers Teijin Aramid

27-01-2014
Medewerkers van Teijin Aramid uit Emmen, Delfzijl en Arnhem hebben €23.340 gedoneerd aan Nederlandse goede doelen door hun kerstpakket af te geven. Als landelijke doel is dit jaar gekozen voor de Wensambulance Noord Nederland. Zij ontvangen een bedrag van €11.440 en zullen het geld vrijwel geheel gebruiken om wensen van patiënten te vervullen waarvoor ambulancevervoer en medische begeleiding nodig is. De rest van het bedrag wordt verdeeld over acht regionale goede doelen. Elk jaar selecteert de ondernemingsraad rond kerst een landelijk en een aantal lokale of relatief kleine goede doelen om geld aan te schenken.
 De kerstgelden worden bijeengebracht door de medewerkers van Teijin Aramid die hiervoor vrijwillig hun kerstpakket afstaan. Dit vertegenwoordigt vervolgens een bepaald geldbedrag. De doelen worden elk jaar traditiegetrouw uitgezocht door de ondernemingsraad van Teijin Aramid uit de inzendingen van de medewerkers.
 
Wensambulance Noord Nederland ontvangt €11.440
Het landelijk doel de Wensambulance Noord Nederland vervult wensen van mensen die niet meer buiten komen omdat daar eenvoudig weg de middelen niet voor zijn. Dit zijn mensen, jong en oud, die door hun beperking alleen maar liggend vervoerd kunnen worden. De Wensambulance biedt hen liggend vervoer aan met medewerking van een grote groep enthousiaste professionele vrijwilligers. De Wensambulance ontvangt €11.440 ter ondersteuning van dit doel.
 
Acht regionale doelen ontvangen €11.900
De regionale doelen zijn allemaal verbonden met de lokale vestigingen van Teijin Aramid in Emmen, Arnhem en Delfzijl. In totaal ontvangen zij €11.900.
In de regio Emmen ondersteunt Teijin Aramid de afdeling radiotherapie bestraling van het UMCG met €1.000. Verder ontvangt  woon- en zorgcomplex de Paasbergen in Odoorn een donatie van €1.400 waarmee zij een buitenkeuken kan aanschaffen. Tot slot wordt de Happy Hippo ondersteund met een donatie van €1.000.
In de regio Arnhem is dit jaar gekozen voor ondersteuning van Budovereniging Wehl. Zij zullen de donatie van €2.500 gebruiken voor de aanschaf van 100 puzzelmatten voor demonstraties en trainingen op locaties zoals scholen en oudereninstellingen. IVG-Integratie verstandelijke gehandicapten ontvangt een donatie van €1.000 voor het organiseren van een zogenaamde motorrundag waarmee hun cliënten een dag mee uit worden genomen achter op de motor of in de zijspan. Tot slot ontvangt Stichting Leergeld Arnhem een donatie van €1.000  om veertig kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, uit bijstandgezinnen, te laten meedoen aan een tiendaagse fietsvakantie, de zogenaamde Ome Joop’s tour.

Voor de omgeving Delfzijl is gekozen om wooncentrum Noorderbrug te Bedum te ondersteunen  met een donatie van € 2.500 en de Nierpatiënten Vereniging Noord Nederland ontvangt €1.500 voor de aanschaf van een beamer en toebehoren.

Terug naar het nieuwsoverzicht