What the Hackaton Circulaire Economie op 8 & 9 oktober

28-07-2016

Net zoals u en uw organisatie hebben wij van WhatTheHackathon zorgen over hoe de mensheid omgaat met het milieu, onze planeet en de toekomst. Wij zien dat het “enkele minuten voor twaalf” is en dat de wekker om in actie te komen flink aan het rammelen is!

 Daarom hebben wij besloten om in aanloop naar de dag van de duurzaamheid, voor het eerst in Noord-Nederland, een Hackathon te organiseren met als thema: “stappen naar een circulaire economie”.

 

WAKE UP, LET’S HACK!  8 & 9 Oktober 2016 te Emmen

 

Het doel van deze actie is om mensen meer bewust te maken van.. en te betrekken bij: circulaire economie en duurzaamheid. Voor een betere toekomst hebben we goede ideeën nodig en moeten we innoveren. Een Hackathon is een plaats waar goede ideeën ontstaan en mensen direct met die ideeën aan de slag gaan.

Tijdens het weekend zullen de deelnemers, in een inspirerende omgeving voorzien van alle gemakken, oplossingen bedenken om stappen te zetten naar een circulaire economie. Gedurende 30 uur zullen ze bezig zijn met het bedenken of maken van kansrijke concepten, producten, of diensten.

De subthema’s zijn:

- Circulair bouwen

- Circulair werken

- Circulair leven

- Circulair consumeren

- Van afval naar grondstof

 

De deelnemers starten zaterdag om 11:00 en hebben tot zondag 17:00 de tijd om in teams hun ideeën uit te werken (onder begeleiding van coaches) en uiteindelijk aan een vakkundige jury te presenteren (er zijn mooie geldprijzen beschikbaar voor de beste teams in verschillende categorieën)


Wij zoeken:
Deelnemers/Studenten: Designers, Marketeers, Business Developers, Makers, Coders (iedereen met een interesse in duurzaamheid, circulaire economie, ondernemerschap)

Partners: De Hackathon stelt bedrijven en overheden in staat direct (middels deelname) en indirect (middels partnering) een bijdrage te leveren en te laten zien dat men betrokken is bij het duurzaam omgaan met onze planeet en onze toekomst!

Pre-Event
3 weken voor de Hackathon organiseren we een promo-event alwaar de principes van CE met concrete voorbeelden worden uitgelegd en alwaar stakeholders zich kunnen profileren. De planning is 2 high-profile sprekers aan het woord te laten en bedrijven die reeds actief zijn uit te nodigen hun producten te laten zien. De bedoeling is aanwezigen (inwoners  en ondernemers van Drenthe) te laten zien dat CE niet alleen iets is voor “idealisten en alternatievelingen” maar dat een praktisch haalbare manier is die voor een betere toekomst gaat zorgen (waarmee grondstoffen, energie EN geld te besparen/verdienen valt en die 50.000 arbeidsplaatsen kan opleveren!).

Als locatie voor de Hackathon hebben wij het kantoorpand en terrein van Area Reiniging aan de Columbusstraat 5 in Emmen. De deelnemers zitten dus midden in een recycling-hotspot en kunnen hands-on aan de slag.

Dat kunnen we niet alleen…
De organisatie en uitvoering van de Hackathon is een flinke onderneming; kost veel tijd, geld en inspanning. Daarbij kunnen we uw hulp heel erg goed gebruiken!

Graag willen we dan ook bij u de vraag neerleggen of er mogelijkheden bestaan om vanuit uw positie de thema’s “Circulaire Economie” en “Innovatie” middels onze Hackathon te ondersteunen (dat kan in de vorm van geld/goederen/diensten/uw netwerk).

Graag wisselen wij met u hierover van gedachten. U kunt ons bereiken via 

www.whatthehackathon.nl

diem@whatthehackathon.nl / adri@whatthehackathon.nl (0626 942436).

Alvast dank en met vriendelijke groeten,

 

Met vriendelijke groet,

Diem Do & Adri Wischmann

Organisator

 

t: 06 13237450
e: diem@whatthehackathon.nl
w: www.whatthehackathon.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht