Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 9

Beste ondernemers,

Het loopt al aardig naar de vakantiemaanden juli en augustus toe. In de maand juni echter is er nog veel te doen. Alle informatie hierover vindt u in onze activiteitenkalender. Verder hebben we een zeer geslaagd en informatief Broodje Bahco achter de rug bij de ABN-AMRO Bank, het HRM Netwerk heeft voor het laatst voor de vakantieperiode plaatsgevonden en op vrijdag 14 juni a.s. gaan we met zijn allen op bedrijfsbezoek bij Westhart Brandbeveiliging in Klazienaveen. Voor uitnodiging en programma klik hier!

 

Broodje Bahco bij de ABN-AMRO zeer informatief!

Op dinsdag 4 juni jl. waren we met het Broodje Bahco te gast bij ABN-AMRO Bank. Er werd door Adriana van Proosdij, werkzaam bij de bank als Consultant Cash Management & Trade Services, in een heldere presentatie weergegeven welke gevolgen de nieuwe bankrekeningnummers voor u als ondernemers hebben. Met deze bankrekeningnummers gaan vooral incasso's veranderen!! Zie hiervoor ook de presentatie.

Klik hier voor de presentatie!
          
Bent u betrokken bij een stichting of vereniging? Deel de informatie, dit gaat ook voor hen gelden! Wilt u meer informatie? Geef dit aan ons door via office@vpb-emmen.nl
Bij voldoende belangstelling organiseren we nog een bijeenkomst hierover.

                                                                                       

Werk & Mantelzorg

In het tijdschrift voor de sector informele zorg Hoogeveen genaamd "IZ Magazine" staat een artikel over hoe de VPB en met name projectleider Liesbeth Horstmann zich bezig houdt met het project "Werk & Mantelzorg". Dit willen wij u natuurlijk niet onthouden

klik hier voor het artikel over Werk & Mantelzorg.

Verder heeft Jelle Dokter, bestuurslid van de VPB en directeur van Dokter Schoonmaakorganisatie, een interview gegeven over Werk & Mantelzorg in het blad "Mantelzorg Actueel". Ook dit willen we u niet onthouden.

Klik hier voor het interview met en over Jelle Dokter.


Geef criminelen geen kans, doe aangifte!!

Misschien is de titel een beetje raar, maar daar waar aangifte gedaan wordt kan de politie reageren. De politie werkt vraag gestuurd, dus daar waar de meeste aangiftes vandaan komen worden er acties op ingezet, zonder aangiftes is er geen criminaliteit. Let op, tegenwoordig kan men digitaal aangifte doen en dit kan zelfs 's avonds vanuit huis.
Bij deze de oproep, doe te allen tijde aangifte, hoe klein het vergrijp ook is, meld dit via: politie.nl
Volgende keer in de nieuwsbrief meer vanuit de werkgroep KVO-B ( Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen) en besteden we onder meer aandacht aan opslag van pallets en hoe goed kent u uw eigen camerasysteem.Voortgang MKB Green DealOnderstaand doen we u verslag van de voortgang van het project MKB Green Deal.

28 mei 2013; Eerste bedrijven hebben deelname toegezegd!

Er zijn verschillende bedrijven die hun deelname aan Green Deal hebben toegezegd en die daadwerkelijk aan de slag gaan. Zo is er een relatief nieuw pand waar men toch gaat kijken naar energie besparende mogelijkheden. Een productiebedrijf die met niet gebouw gebonden machinepark mee wil doen en een plein met verschillende bedrijven die met elkaar een mogelijkheid zien tot het gezamelijk energiebesparen.

Tevens heeft één van de VPB leden onlangs zonnepanelen laten plaatsen en ook dit project kan meedoen in het Green Deal project. Zodra de intentie overeenkomsten getekend binnen zijn laten we u zien welke leden van de VPB meedoen!

7 mei 2013; De uitrol gaat beginnen...

Er is een Checklist gemaakt met behulp en input van de leden van de VPB. Met deze checklist kunnen bedrijfspanden makkelijk worden doorlopen om besparings mogelijkheden op te zoeken. De Checklist zal later op de MKB Green Deal website worden geplaatst.

Herman Idema heeft inmiddels al meerdere bedrijven bezocht die positief staan in een deelname aan Green Deal. Zo zijn er bedrijfspanden waar het dak moet worden vervangen en waar men overweegt om gelijk zonnepanelen te plaatsen. Waar wel steeds op terug gekomen wordt is de financiering van de investeringen die toch nodig zijn. Vanuit Emmlight wordt er een mogelijkheid onderzocht om vermogende particulieren te laten participeren. Hierop komen we het volgende overleg terug.

Meer informatie over dit project kunt u vinden op onze website; klik hier!
 

HRM Netwerk

Met ruim 20 ondernemers op de vroege ochtend een interactieve bijeenkomst houden over "Stress op de Werkvloer", het ging Gerry Schultinga goed af. Na een korte voorstelronde mochten de aanwezige deelnemers zelf een stresstest invullen, niet een hele uitgebreide, maar één om aan te geven waar je als mens tegen aan loopt. Zo drinkt de één veel en vaak koffie en heeft de ander vaak zijn telefoon bij de hand en aan. Levert dit altijd stress op? Dat hoeft niet, dat kan. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt en hoe je in je vel zit.
Zo is stress goed en gezond als je boven je zelf wil uitstijgen, maar als je voor een langere periode gebukt gaat onder stress, kan het lichamelijk en geestelijk ernstige gevolgen geven. Eén van de deelnemers gaf aan dat men door een burn-out zelfs niet meer kon praten, lopen of bewegen. Dat is de zwarte keerzijde van een overbelasting en gevolgen van stress.

Are you going on holiday this year? Or do you go on holiday this

Wilt u uw Engels snel opfrissen voor de zomervakantie? Veel niet-native speakers ervaren moeite met de werkwoordstijden in het Engels (´I do, I am doing´). Het geluk wil echter dat de Engelse tijden een structuur hebben die u kunt leren. Met behulp van het educatief kaartspel Tension kunt u deze structuur spelenderwijs ontdekken. U leert de Engelse tijden herkennen, benoemen en gebruiken in steeds natuurlijker zinnen.
Zodat u straks niet meer met uw mond vol tanden staat op vakantie.
Meer informatie? Kijk op www.tension.nu
Trouwens ´Are you going on holiday this year?´ is correct. ´Do you go on holiday this year?´ klopt niet. Met Tension leert u waarom.

Have fun on holiday!
Lynn Coleman
                                             
                                                          

Ontbijtsessie Stenden/KvK: importeren uit China 18 juni Emmen

Stenden en de KvK in samenwerking met de VPB bieden een ontbijtsessie aan op 18 juni a.s. om 8.15 - 9.30 uur over importeren uit China. Nadat we vorig jaar ingegaan zijn op exporteren naar China nu het omgekeerde: importeren. Het lijkt er inmiddels op dat vrijwel alles in China gemaakt wordt en dan ook nog tegen lage prijzen. Zo laag dat er in een aantal gevallen sprake is van dumping. Er komen wel meteen allerlei vragen op: spreken wij Chinees of zij voldoende Engels? Wat zijn risico’s, hoe zit dat met internationaal betalen, wat voor regels gelden voor importeren? Hoe zit het met kwaliteit? Welke partijen maken handel makkelijker en wijzen ons de weg?

Een ondernemer (George Nikkels van Kentfort), een Stenden deskundige (Simon Dousma) deze keer en onze eigen studenten maken u wegwijs in een kort bestek van drie krachtige pitches van 10 minuten. Importeren ingewikkeld? Kom langs en oordeel zelf, u bent al lang niet meer de eerste die hier zijn voordeel mee doet. Met volle mond praten mag! Wij heten u graag welkom en vragen u zich vooraf in te schrijven via office@vpb-emmen.nl

Lectoraat Ondernemerschap
Jan Waalkens en kenniskring
Stenden Emmen

Open dag Techniekplein Emmen

Het Techniekplein Emmen aan de Willem Schoutenstraat is een samenwerking van meerdere zelfstandige bedrijven. Op de website www.techniekplein.nl kunt u zien welke bedrijven dit zijn. Gezamenlijk voeren deze bedrijven een breed assortiment werktuigbouwkundige componenten en een op maat gesneden service. Op dinsdag 11 juni jl. hebben zij een Open dag gehouden. Onder ruime belangstelling hebben zij van deze gelegenheid gebruik gemaakt om te laten zien wat techniek inhoudt en wat voor mooie functies er zijn in de techniek. Ondankt de crisis zijn er nog diverse mogelijkheden op de arbeidsmarkt en met name techneuten zijn erg gewild.                                                                       


After vakantiedip... Wat kan je daar aan doen?

After vakantiedip, holiday blues of post-vakantiesyndroom ... het bestaat!

Het blijkt dat sommige mensen zelfs al na een uur op het werk weer gestrest kunnen zijn. Psychische en lichamelijke klachten maken het moeilijk om het ontspannen gevoel van de vakantie vast te houden. Wat helpt je hier door heen?
Lees meer ... >

Nieuwsbrief Arbeidsinformatie mei/juni 2013

Minder banen voor meer mensen
Bovenstaande wat cryptische zin laat het huidige probleem op de arbeidsmarkt zien. En aan deze situatie komt op de korte termijn geen einde, zo blijkt uit de UWV Arbeidsmarktprognose 2013-2014. Wat is er aan de hand op de arbeidsmarkt?

Voor de Nieuwbrief Arbeisinformatie mei/juni klik hier!

Nieuwe leden!

Als nieuw lid van de VPB mogen wij Green Whale Logistics verwelkomen. Daar zijn wij vanzelfsprekend blij mee.

Green Whale Logistics B.V.
Kapitein Grantstraat 1
7821 AP  EMMEN
Tel. 0591 - 21 03 00
Website: www.gwl.nl

               


wij heten hen van harte welkom als lid en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454