Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 10

Beste lezer,

Hierbij de VPB Nieuwsbrief, Editie10 alweer van dit jaar. Hierin aandacht voor diverse onderwerpen, zoals de Open Bedrijven Dag Emmen en de Algemene Leden Vergadering van de VPB op 4 juli a.s. bij Drentea. Onlangs heeft u van ons de uitnodiging hiervoor ontvangen. Burgemeester Bijl en de wethouders Arends, Houwing en Sleeking hebben zich reeds aangemeld voor deze bijeenkomst. U komt toch ook??!! U kunt zich nog steeds aanmelden via office@vpb-emmen.nl Tevens staat een rondleiding door Drentea op het programma. Ook hiervoor kunt u zich opgeven via bovengenoemd e-mailadres.

Klik hier voor de uitnodiging en het programma


                                         
 

Open Bedrijven Dag Emmen

Vorig jaar in november vond de eerste succesvolle editie van de Open bedrijvendag Emmen plaats. Dit jaar is dit event gepland op zaterdag 2 november 2013. Op deze dag heeft u de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers. De eerste editie trok ruim 2000 bezoekers en we hopen dit jaar natuurlijk op meer. Deelname aan de Open Bedrijvendag is gratis. Voor meer informatie en aanmelden voor deelname kunt u terecht op de site www.openbedrijvendagemmen.nl
Schouder aan schouder voor behoud banen Belastingdienst!


Bedrijfsleven Zuidoost Drenthe schouder aan schouder voor behoud banen Belastingdienst

Zo'n 13.000 ondernemers laten van zich horen

Het bedrijfsleven in Zuidoost Drenthe strijdt schouder aan schouder voor het behoud van de Belastingdienst in Emmen. In een gezamenlijke brief namens zo’n 13.000 bedrijven en ondernemers wijzen de gezamenlijke belangenorganisaties, netwerkclubs en de Kamer van Koophandel Noord-Nederland op de desastreuze gevolgen die het vertrek van vrijwel de gehele Belastingdienst heeft voor de regio. Lees meer ... > 

MKB Nederland nieuwsbrief juni

Bijgaand treft u de MKB Nederland Nieuwsbrief van juni aan. Hierin kunt u alles lezen over het project MKB Green Deal waaraan ook de VPB met haar leden aan deelneemt.  Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.mkb.nl/greendeal

  
                         
Klik hier voor de MKB Nederland nieuwsbrief!

Fluitend naar je werk en vrolijk weer terug!

Bij de HRM Netwerk bijeenkomst van 11 juni jl. met als thema "Stress op de werkvloer" heeft Gerry Schultinga een presentatie hierover gehouden. Na het invullen van een stresstest werd ook nu weer duidelijk hoezeer dit item leeft. Veel mensen ervaren stress of kennen wel iemand in hun omgeving die hier mee te maken heeft. Preventief kunnen we zoveel doen ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Daarom heeft zij het volgende aanbod voor u:

Fluitend naar je werk en vrolijk weer terug!

Ik bied een persoonlijk stresslessmiddag aan ter waarde van €500,!!
Tijdens deze middag brengen wij jouw stressoren in kaart en krijg jij praktische adviezen om meer in balans te kunnen zijn. Zo kun je weer fluitend naar je werk en vrolijk naar huis! 

Hoe kun je hiervoor in aanmerking komen?
Door mij een mail te sturen met in de onderwerp-regel VPB-ontbijt en 3 redenen waarom jij nu stress ervaart.
Je kunt je aanmelden tot 25 juli a.s. op gerry@schultinga.nl

Uit deze aanmelding wordt een winnaar gekozen. Deze krijgt persoonlijk bericht en een verdere uitleg van deze middag.

Meedoen is eenvoudig! En wie wil nou niet "Fluitend naar je werk en vrolijk naar huis!"

U kunt hier alvast de "stresstest" invullen!Wist u al dat wij óók graag uw parkeerplaats vegen?

Dat is nu onze passie voor reinigen.


AREA Zakelijk is een jong bedrijf met een lange historie, die voortkomt uit meer dan 55 jaar ervaring in de Drentse afvalinzameling. Een betrouwbare organisatie met vakbekwame medewerkers en altijd in de buurt met een deskundige oplossing voor uw afvalproblematiek!

Met onze brede dienstverlening bieden we ook een prima oplossing voor overige zaken op het gebied van reiniging en inzameling. Kortom, voor al het afval in uw bedrijf, instelling of organisatie kunt u terecht bij AREA Zakelijk. En tevens voor plaagdierbestrijding, gladheidbestrijding, vegen van terreinen en legen van kolken en vetputten bent u bij ons aan het juiste adres!

Speciaal voor VPB-leden biedt Area tot de bouwvak een speciaal actietarief voor vegen

U kunt hierover contact opnemen met Area tel. 0900 - 234 55 55Waarom nog E-mailmarketing?

Namens ons VPB-lid Edwin Gels van Webba kregen wij onderstaande column betreffende E-mailmarketing!


E-mailmarketing is nog lang niet dood! Veel bedrijven focussen zich (terecht) veel op social media en de communicatie /interactie die daar plaatsvindt. Echter, wordt daardoor e-mailmarketing vaak 'vergeten'.

Zonde! E-mailmarketing bevat juist nog alle ingrediënten om uw marketingcampagne of uiting succesvol te laten zijn.
Een paar tips voor een goede e-mailcampagne;

- Zorg voor een goede lijst met klanten/inschrijvingen/geïnteresseerden (en houdt deze ook actueel!)

- Lever de e-mail betrouwbaar af. Kies voor een nieuwsbriefmodule van uw webbouwer of een online applicatie   (bijvoorbeeld MailChimp)

- Implementeer statistieken op uw website en binnen uw e-mailbericht, zodat u kunt volgen wat de ontvangers doen. Welke berichten zijn populair en welke niet?

- Zorg ervoor dat mensen zich netjes kunnen uitschrijven en vermeld ook in de footer, waarom ontvangers uw e-mail ontvangen.

- Let op dat uw e-mail ook op smartphones en tablets goed te lezen zijn.

- Wees creatief! (val op, vermeld iets leuks en maak er mooie uiting van).

Graag zie ik uw nieuwsbrief binnenkort tegemoet, waarin bovenstaande tips zijn verwerkt. Bij deze mag u mij inschrijven. Edwin Gels, Webba. E-mail: edwin@webba.nl


Duurzaamheid doe je samen

VPB levert haar leden totaalpakket op het gebied van afvalmanagement


De VPB wil in de regio Emmen met haar leden komen tot de meest duurzame bedrijventerreinen van Nederland. CO2-neutrale afvalinzameling speelt hierbij een belangrijke rol. Hiervoor is VPB de samenwerking aangegaan met SITA. Leden van VPB die klant worden bij SITA krijgen o.a. onderstaand dienstenpakket:

AFVALSCAN
SITA adviseert bedrijven over afvalpreventie, afvalscheiding, recycling en hergebruik. SITA analyseert de afvalsoorten en hoeveelheden die vrijkomen binnen uw bedrijf. Uit deze Afvalscan volgt een afvalplan dat past bij de wensen en behoeften van uw bedrijf.

COLLECTIEVE INZAMELING:INTERESSANTE TARIEVEN
VPB heeft een raamovereenkomst gesloten met SITA. Voor leden van de VPB betekent dit dat zij profiteren van interessante afvaltarieven. Daarnaast is inzameling door één partij op een terrein uiteraard beter voor het milieu:
minder transportbewegingen, dus vermindering CO2-uitstoot/broeikasgassen.

Wilt u meer informatie over de samenwerking tussen VPB en SITA en wilt u weten wat deze samenwerking voor u betekent, neemt u dan contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Erwin Lippolt
06-20223394

SITA Recycling Services Emmen
Vasco da Gamastraat 22
7825 VJ  Emmen                              

 

                                                                                                

Nieuwe leden!

Wij zijn blij als nieuw lid van de VPB  deze keer Autobedrijf H. van Boven B.V. te mogen begroeten!

Autobedrijf H. van Boven B.V.
Kapitein Nemostraat 40
7821 AC  EMMEN
Tel. 0591 - 64 50 29
Website : www.hvanboven.nlWij heten hen van harte welkom en hopen op een prettige samenwerking!

 

Ledenboek 2013/2014

U bent van ons als VPB gewend dat in de zomer het nieuwe ledenboek uitkomt. Helaas gaat dit door omstandigheden dit jaar niet lukken en moeten wij de verschijning van het ledenboek over de zomer heen tillen. Ons streven is om het ledenboek in het najaar onder onze leden te verspreiden.

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl. Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454