Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 11

Beste ondernemers,

We zitten alweer in de maand juli, dit betekent dat de schoolvakanties zijn begonnen en dat veel ondernemers er een tijdje tussenuit gaan. Dit is te merken aan het aantal activiteiten dat nog plaatsvindt of eigenlijk het gebrek hieraan. Toch hebben we voor u nog een goed gevulde nieuwsbrief met onder meer aandacht voor de Algemene Leden Vergadering die donderdag 4 juli jl. is gehouden. Ook hebben we u op deze vergadering "Vakantietips" beloofd namens de beveiligersbedrijven in Emmen inzake het verbeteren van de veiligheid tijdens uw afwezigheid i.v.m. de vakanties. Ook deze kunt u vinden in de nieuwsbrief.

 

Vakantietips 2013

Zoals beloofd tijdens de Algemene Leden Vergadering hebben wij hierbij de VPB Vakantietips 2013 voor u met onder meer bouwkundige tips en 5 tips tegen diefstal uit de tuin. Deze tips zijn opgesteld in samenwerking met Politie Drenthe, J en S, O-I-S, Interguard, VT Beveiliging en Securitas.

Klik hier voor de Vakantietips 2013


Algemene Leden Vergadering bij Drentea

We hebben onze halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering gehouden op donderdag 4 juli jl. met deze keer het thema 10 jaar VPB. We waren te gast bij Drentea. Door veel ondernemers en ook door burgemeester Bijl werd van de mogelijkheid gebruik gemaakt om deel te nemen aan een rondleiding door het bedrijf. In meerdere groepjes werd men rondgeleid en op een boeiende manier werd uitgelegd hoe ze bij Drentea tot hun eindproduct komen.


De heer F. Westra assistent bedrijfsleider Drentea (uiterst rechts op de foto)vertelt over de gang van zaken in de fabriek!

Nadat iedereen weer in de kantine was teruggekeerd kon de daadwerkelijke bijeenkomst beginnen. Door de heer Jan Mulder (Manager Operations Drentea) werd iedereen welkom geheten. Hij hield een korte toespraak over het bedrijf. Hierna werd de Algemene Leden Vergadering geopend door aftredend voorzitter Dries de Wit. Hij hield een boeiend verhaal over 10 jaar VPB, exact de termijn dat hij voorzitter is geweest. Tijdens deze vergadering droeg hij zijn voorzittershamer over aan de nieuwe voorzitter Jelle Dokter.
                                                                                                             
                                                                   Dries de Wit (re) draagt de voorzittershamer over aan Jelle Dokter (li)

Burgemeester Cees Bijl was aanwezig op de Algemene Leden Vergadering en ook hij hield een korte toespraak over 10 jaar VPB. In de afgelopen jaren heeft de VPB zijn bestaansrecht wel bewezen volgens de heer Bijl. Vele goede dingen, zoals bijvoorbeeld het Keurmerk Veilig Ondernemen en het project Werk en Mantelzorg zijn in samenwerking met de gemeente en andere partijen tot stand gekomen.


Burgemeester Cees Bijl

In de vergadering werd afscheid genomen van twee bestuursleden en wel van, zoals al eerder genoemd, voorzitter Dries de Wit en van secretaris Ciska van Huizen. Ook zij heeft 10 jaar in het bestuur gezeten en wordt als secretaris opgevolgd door bestuurslid Han Venema. Dit heeft als gevolg dat er natuurlijk ook twee nieuwe bestuursleden voorgesteld werden. De VPB heeft de wens de activiteiten verder uit te breiden naar andere bedrijventerreinen binnen de gemeente. Daarom zijn wij dan ook bijzonder blij dat er een bestuurslid is gevonden die werkzaam is op het Business Park Meerdijk/Barger-Oosterveld. Het betreft hier Peter Kuyper die werkzaam is bij het Drenthe College  (Hoofd facilitaire zaken). Verder is de VPB bijzonder verheugd over het feit dat wij erin geslaagd zijn Sanne Koops (eigenaar/directeur Bandenservice Emmen) een jonge, dynamische vrouwelijke ondernemer binnen te halen in het bestuur van de VPB.

Ook van de heer Wouter Smid werd afscheid genomen. Hij heeft 10 jaar lang als "adviseur Bahco" namens de gemeente Emmen het bestuur geadviseerd en was het gezicht van Emmen voor alle projecten vanuit Bahco.

Na een presentatie van Herman Idema, directeur VPB, over alle lopende projecten en na de toelichting over het financiële gebeuren door penningmeester Tinus Eisen werd de vergadering gesloten. Hierna kon men nog genieten van een heerlijk koel drankje en een hapje.

Voortgang MKB Green Deal!Energie verbruik verminderen voor Duurzame bedrijventerreinen met toekomst!


De VPB heeft een green deal afgesloten met MKB Nederland en Energy Valley, met als doel om het komende jaar met tenminste 20 VPB leden, 20% energie te besparen.

De volgende bedrijven hebben inmiddels een intentie overeenkomst getekend!

Roel Barkhof cs, Roel Barkhof
Assi Safety, mevrouw Post-Vos
Frowein bezorgingsdienst, de heer Hoffenkamp
Techniekplein Emmen, de heer Hendrikus Velzing
SG| automatisering, de heer Ruud Temmink
Kieft All Office, de heer Ruud Hansler

Er is nog ruimte voor VPB-leden om ook mee te doen. Voor meer info gewoon even contact zoeken met Herman G. Idema op 06 - 20 34 66 56 en deze praat u bij.

Ook een intentie overeenkomst getekend en staat uw naam er nog niet bij? Geef dit aan ons door via office@vpb-emmen.nl

Lees hier meer over de voortgang van zaken
Voortgang Werk & MantelzorgWij willen u graag op de hoogte houden wat betreft het project "Werk & Mantelzorg". Klik hier voor nadere informatie 
Miljoenenopdracht Landes!

“Handelsmissie met koninklijk paar resulteert in miljoenenopdracht voor Landes”

Onder aanvoering van het Nederlandse koninklijk paar Willem Alexander en Maxima vond
van 3 t/m 5 juni 2013 een handelsmissie plaats naar de Duitse deelstaten Hessen en Baden
Würtemberg. Met in het kielzog de Nederlandse Aerospace bedrijven werd door het paar
een bezoek gebracht aan het bedrijf Diehl Aerospace in Frankfurt, dat gespecialiseerd is in
het leveren van elektronische vluchtsystemen aan o.a. Boeing, Airbus, Eurocopter en
Bombardier. Lees meer ... >

Open Bedrijven Dag Emmen

Vorig jaar in november vond de eerste succesvolle editie van de Open bedrijvendag Emmen plaats. Dit jaar is dit event gepland op zaterdag 2 november 2013. Op deze dag heeft u de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers. De eerste editie trok ruim 2000 bezoekers en we hopen dit jaar natuurlijk op meer. Deelname aan de Open Bedrijvendag is gratis. Voor meer informatie en aanmelden voor deelname kunt u terecht op de site www.openbedrijvendagemmen.nl 
 

Nieuwsbrief Arbeidsmarktinformatie juni/juli 2013

Aanbod van arbeid stijgt, vraag naar arbeid daalt

De Nederlandse arbeidsmarkt staat er op dit moment niet florissant voor. Aan de aanbodzijde hebben we te maken met een oplopende werkloosheid, terwijl aan de vraagzijde het aantal openstaande vacatures sinds 2003 niet meer zo laag is geweest. 

Spanningsindicator Arbeidsmarkt

Om de vraag te kunnen beantwoorden hoe de arbeidsmarkt ervoor staat ten opzichte van het verleden, is het noodzakelijk om de stand van zaken te kunnen kwantificeren.   Lees meer ... >

Thriantaschool VSO stelt zich voor!


Thriantaschool VSO
Zuidlaarderbrink 3
7812 GE Emmen

Graag stellen wij ons aan u voor in deze nieuwsbrief.
Wij zijn een school voor zeer moeilijk lerenden.
Op onze VSO-afdeling zitten jongeren in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar.
Het is de bedoeling dat deze leerlingen vanaf hun 16e jaar praktijkervaring gaan opdoen in verschillende sectoren. Dit gebeurt dan in de vorm van stages voor één of meerdere dagen in de week. Om de leerlingen een zo breed mogelijk aanbod te kunnen bieden, zoeken wij bedrijven die bereid zijn hen daarin te begeleiden. Het spreekt voor zich dat alleen leerlingen die een zekere mate van zelfstandigheid aankunnen hiervoor in aanmerking komen. Onze wens is dat zij kennis maken met bedrijven die volop in de maatschappij staan. Daarmee leren zij dat er buiten arbeidsmatige dagbesteding en sociale werkvoorziening  een wereld vol mogelijkheden ligt. Juist dit kan heel motiverend werken. Onze ervaring is dat zij zich volop inzetten en zich binnen hun mogelijkheden aanpassen aan de werkomgeving. Aan de andere kant vinden wij het ook belangrijk dat er aandacht is voor jongeren die (net) niet kunnen aansluiten bij de soms hoge eisen die het bedrijfsleven aan hun werknemers stelt.  Onze opdracht is dan ook om bedrijven uit te nodigen om eens contact met ons op te nemen en kijken waar wij elkaar kunnen vinden.
Met vriendelijke groet,

Nico van der Poel
Roos Berndt
Tel.: 0591-652190
E-mail: administratie@zml-thriantaschool.nl

Technews! 31 van Stenden is uit!

Beste collega’s, studenten en Technews lezers,

Een veelbewogen schooljaar komt bijna ten einde. De opleidingen van Technology hebben zich ook het afgelopen jaar weer van hun beste kant laten zien. Zo waren we met onze solarboot aanwezig bij de opening van de nieuwe vaarverbinding tussen Nederland en Duitsland, hebben studenten werktuigbouwkunde de finale bereikt van de uitvinderssalon en is de masteropleiding biopolymer engineering positief geaccrediteerd. Omdat onze opleidingen zich in snel tempo ontwikkelen zal deze Technews dan ook de laatste zijn die in dit format verschijnt. Lees meer  ... >

Sigrid's Garden - Samen staan we sterker

Graag laten wij u kennis maken met Inloophuis "Sigrid's Garden" in Emmen. Ontmoetingsplaats voor mensen met kanker, hun naasten en/of nabestaanden. Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Wij zijn blij als nieuw leden van de VPB deze keer J.M.S. Techniek en NKL Contactlenzen te mogen begroeten!


J.M.S. Techniek
James Cookstraat 27
7825 AN  EMMEN
Tel. 63 10 16
website: www.jmstechniek.nl

NKL Contactlenzen
Postbus 47
7800 AA  EMMEN
Tel. 61 06 40
Website: NKL.nlWij heten hen van harte welkom en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl . Dan zorgen wij dat dit in orde komt. 
kalender
10
Dec
Training Timemanagement & Stresspreventie
12
Dec
GreenDrinks @ Drentea
12
Dec
Loods 13 theaterstuk - Moederliefde (1e avond - try out)
17
Dec
Training Timemanagement & Stresspreventie
info@vpb-emmen / 0591 653454