Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 12

Beste lezers,

Nederland wordt deze dagen geteisterd door zeer hoge temperaturen. Voor alle ondernemers die nu op vakantie zijn natuurlijk heerlijk, maar voor de ondernemers die nu aan het werk zijn misschien iets minder. In ieder geval voor deze hardwerkende achterblijvers hebben we de VPB Nieuwsbrief, Editie 12, maar ook voor de vakantiegangers blijft onze nieuwsbrief de moeite waard. Hierin hebben we nog wat interessante wetenswaardigheden en activiteiten voor u om alvast naar uit te zien. Onder meer het eerste concrete resultaat van de MKB Green Deal is een feit. Onderstaand leest u er meer over. Ook vertellen we alvast waar het eerstvolgende Broodje Bahco georganiseerd wordt en wat het thema is dat we gaan behandelen.
 

Eerste concrete resultaat MKB Green Deal - VPB

Gebouw Roel Barkhof CS volledig op zonnestroom


De MKB Green Deal van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) heeft een eerste concrete resultaat opgeleverd wat betreft het zelf opwekken van energie. Op het pand van Roel Barkhof CS aan de Waanderweg in Emmen is onlangs een installatie van dertig zonnepanelen opgeleverd die vrijwel het hele jaarverbruik aan elektriciteit voor bedrijf en woning kan leveren.Tegelijkertijd is in het bedrijfsgedeelte van het pand bijna alle verlichting vervangen door energiezuinige- of led-verlichting.

Het project MKB Green Deal van de VPB wordt uitgevoerd samen met Energy Valley en is één van de vijf voorbeeldprojecten verspreid over Nederland. De doelstellingen voor 2013 zijn heel concreet:
· per samenwerkingsverband besparen minimaal 20 ondernemers in totaal 20% op hun energieverbruik;
· Minimaal 1 ondernemer uit de groep investeert in het opwekken van duurzame energie, wat leidt tot minimaal 20% ‘eigen opwekking’.

Voor het project MKB Green Deal in Emmen is door de VPB een kopgroep gevormd met bedrijven die als voorbeeld willen functioneren voor andere MKB-bedrijven in Emmen en omgeving. Samen met deze bedrijven en waar dat kan met hulp van lokale leveranciers, worden verschillende vormen van energiebesparing en energieopwekking gerealiseerd. Met het realiseren van de zonnestroom installatie bij Roel Barkhof CS is al invulling gegeven aan het onderdeel ‘eigen opwekking’.

Voor meer informatie over het project MKB Green Deal kunt u na 8 augustus contact opnemen met Herman G. Idema, directeur VPB en projectleider MKB Green Deal, telefoon 06 20 34 66 56
Landes Emmen in top van metaalbedrijven

In het Dagblad van het Noorden van 17 juli 2013 wordt VPB-lid Landes Emmen omschreven als "hogeschool van de metaalbewerking". In een interview met directeur-grootaandeelhouder Herman Koning wordt uitgelegd hoe het bedrijf zover heeft kunnen komen.

Klik hier om het volledige artikel te kunnen lezen!

Broodje Bahco 3 september bij Media Sign

Het eerste Broodje Bahco na de vakantieperiode vindt plaats op dinsdag 3 september a.s. bij Media Sign aan de Kapitein Nemostraat nr. 1 in Emmen. Daar bent u allen vanzelfsprekend weer van harte welkom. Zoals u wellicht weet hebben we sinds kort een iets andere opzet van het Broodje Bahco. We behandelen bij elk gastbedrijf een nieuw thema. Deze keer is dit thema; 'Reclame, zin of geen zin voor ondernemers'. De mensen bij Media Sign geven hierover een boeiende presentatie waarna we gaan discussiëren hierover. Aanmelden kan nu alvast via office@vpb-emmen.nl

 Voor het complete programma klik hier!

HRM Netwerk ; Personeelsbeleid kleine organisaties

11 juni jl. heeft de VPB haar vorige HRM Netwerk ontbijtbijeenkomst georganiseerd.Verzuim en Re-integratie "Stress op de werkvloer" was het onderwerp.

Na de zomer en wel op dinsdag 10 september a.s. staat het onderwerp "Personeelsbeleid binnen kleine organisaties" op de agenda. Indien u geïnteresseerd bent, noteert u deze datum alvast. Ook kunt u zich al opgeven via office@vpb-emmen.nl Informatie over locatie en programma volgt binnenkort. Houdt u daarvoor ook de activiteitenkalender op onze website www.vpb-emmen.nl in de gaten!
              
   
11 juni 2013 - HRM Netwerk Ontbijtbijeenkomst kantoor VPB!
Het Full Colour Festival moet blijven; word vriend!

Dit jaar, op zondag 25 augustus, wordt voor de 20ste keer het Full Colour Festival in het centrum van Emmen gehouden. De Stichting Earth (organisator van het festival) is erin geslaagd topartiesten als de Portugese fadozangeres Maria de Fatima en de skaband The Skatalites uit Jamaica te contracteren. Het Full Colour Festival is het grootste multiculturele festival van Noord-Nederland. Het festival is gratis voor de vele duizenden bezoekers. De niet geringe kosten kunnen worden betaald dankzij subsidies en sponsors. De gemeente Emmen heeft zich alle jaren een gulle en betrouwbare sponsor getoond. Maar zeker nu de overheid wordt geconfronteerd met sterke bezuinigingen vreest de organisatie voor teruglopende inkomsten. Hierdoor zou het voortbestaan van het festival in gevaar kunnen komen. Dit mag niet gebeuren!!! Lees meer ... >

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl. Dan zorgen wij dat dit in orde komt.  

Tot slot

Tijdens de vakantieperiode is de VPB bereikbaar per e-mail of op het bij u bekende telefoonnummer 0591-65 34 54 . Afwisselend zal er telkens iemand van ons team aanwezig of bereikbaar zijn.

Het bestuur en team van de VPB wil een ieder die nu vakantie heeft en een ieder die nog vakantie krijgt, een hele fijne zomer toewensen.kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454