Nieuwsbrief VPB Emmen, jaargang 5 editie 13

Geachte ondernemer,

Hierbij treft u de nieuwsbrief van de VPB aan. Ook na de zomer gaan we volop aan de slag om het ondernemen in Emmen zo goed mogelijk te laten plaats vinden!
Enkele punten die we in deze nieuwsbrief naar voren laten komen zijn; de Open Bedrijven Dag Emmen 2013, MKB Green Deal, het HRM Netwerk van september en de nieuwe rubrieken "Hoe haal ik nog meer, voordeel, uit de VPB?" en "Wat hebben we voor ú gedaan?". Kortom na het lezen van deze nieuwsbrief bent u weer volledig op de hoogte!


 

NIEUW, inlog op website speciaal voor VPB leden

Via de nieuwe inlog van de VPB website, rechst bovenin, kunt u inloggen op de VPB website. Hiermee heeft u onder andere toegang tot uw eigen Ledenboekpagina. http://www.vpb-emmen.nl/login/vergeten

Het digitale ledenboek is voor alle bezoekers van de website toegankelijk. We hebben er hard aan gewerkt om alle bedrijfsgegevens in te voeren en logo's toe te voegen. Mocht dit niet zo zijn als u dat graag ziet, kunt u dit eenvoudig aanpassen aan de achterzijde van de website, via bovengenoemde inlog. Tevens kunt u hier uw activiteiten, zoals een opening, kenbaar maken.


Open Bedrijven Dag Emmen, 2 november 2013

Vorig jaar in november vond mede dankzij uw deelname de eerste succesvolle editie van de Open bedrijvendag Emmen plaats.

Dit jaar is dit event gepland op zaterdag 2 november 2013.
Op deze dag heeft u weer de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers.
De eerste editie trok ruim 2000 bezoekers en we hopen dit jaar natuurlijk op meer.
Het is een mooie gelegenheid om te laten zien dat Emmen een MKB stad is van aanpakken en doen!

Ook dit jaar is de deelname gratis.

Dat het evement groeit en gezien wordt als een succes, blijkt uit het feit dat dit jaar in alle Drentse gemeenten een Open Bedrijvendag wordt georganiseerd!

Op de website www.openbedrijvendagemmen.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.
Bellen mag natuurlijk ook, kijk op: http://www.openbedrijvendagemmen.nl

Hoe haal ik meer, voordeel, uit VPB?

In deze nieuwe rubriek belichten we iedere keer één van de manieren waarmee u op een eenvoudige wijze voordeel kunt halen uit uw lidmaatschap van de VPB. Tevens worden hier succes verhalen van mede VPB leden belicht, die voor u misschien wel als inspiratie kunnen dienen. Deze keer energie en KVO

De VPB heeft sinds 2008 het Keurmerk Veilig Ondernemen Certificaat voor Bargermeer en sinds 2013 ditzelfde certificaat voor Barger Oosterveld & BP Meerdijk. Met dit certificaat kunt u, omdat u lid bent van de VPB, een korting ontvangen op uw verzekeringspremie! Vraag er naar bij uw verzekeraar. De certificaten van Bargermeer en die van Barger-Oosterveld & BP Meerdijk zijn hier te downloaden. Een goed voorbeeld hiervan is Spiro, lees onderstaand hun ervaring:

"Spiro heeft zijn lidmaatschap ruim terugverdiend dankzij het KVO certificaat!" Aldus de heer B. de Roo, directeur Spiro Emmen. Hierbij de quote van zijn verkzeringtussenpersoon;

"Interpolis en Delta Lloyd (provinciale verzekeraars) hebben zich gecommiteerd aan dit verhaal en bieden respectievelijk 15% en 20%  korting op de gebouwen/inveentaris (brand)polissen.

Beurspolissen zoals die van Spiro met een hele andere premiestelling kennen geen automatische kortingprocedure, echter wij hebben uw verzekeraar Aegon bereid gevonden het KVO certificaat met een korting van 10% op de permie honoreren.

We gaan dit verwerken"


Energie
De VPB heeft sinds 2010 een collectief contract met PM Energie. PM Energie organiseert de (collectieve) inkoop van elektriciteit en gas voor ondernemersverenigingen, parkmanagementorganisaties en individuele bedrijven. Daarnaast adviseren wij over besparingsmaatregelen en leiden wij verschillende 'duurzame energie'-projecten.

Sinds de liberalisering hebben bedrijven de kans zelf prijsafspraken te maken met energieleveranciers. De markt voor elektriciteit en gas is volop in beweging. Nieuwe vragen komen op ons af: Sluiten we langjarige contracten af of kiezen we voor een variabele prijs? Leggen we vandaag de prijs vast of wachten we nog een week of een maand of een jaar? Kopen we nu in voor 2013 en onder welke voorwaarden doen we dat?

 


 

Wat doet de VPB voor รบ?

Na een bezinningsperiode tijdens de zomervakantie hebben we nieuwe inspiratie op gedaan. Tijdens onze gesprekken met leden krijgen we vaak te horen "Goh wat doen jullie eigenlijk veel" en "Doen jullie dat óók? Dat wisten we niet." Om nog meer te laten zien wat we doen hebben we deze nieuwe rubriek ingesteld.

Deze keer aandacht voor de bereikbaarheid van Emmen in het algemeen en de bedrijventerreinen in het bijzonder. Onze leden doen zaken met elkaar, met ondernemers in de gemeente Emmen, provincie Drenthe, maar ook over de provinciegrens heen. Afgelopen week is er vanuit kantoor VPB een brief gestuurd richting de Gedeputeerde Staten Drenthe met het vriendelijke, doch dringende verzoek om de weg Emmen - Klazienaveen (N862) en de weg Emmen - Coevorden (N34) te verdubbelen. Beide wegen zijn in eigendom van de provincie en voor beide wegen heeft Herman Idema (directeur VPB) in 2010 bij de provinciale staten al eens insgesproken. Omdat beide wegen van belang zijn voor de lokale ondernemers en de doorstroming wel eens te wensen overlaat, is de brief verstuurd.


Broodje Bahco 3 september bij Media Sign

Het Broodje Bahco is dé informele lunchbijeenkomst voor VPB-leden. Iedere bijeenkomst is weer verschillend, steeds zijn er andere onderwerpen die aan bod komen! Deze keer zijn we te gast bij Media Sign, zij geven een leuke presentatie over het onderwerp; "Reclame, zin of geen zin voor ondernemers!"

Programma:
12.00 uur ontvangst

12.10 uur korte voorstelronde

12.15 uur presentatie; "Reclame, zin of geen zin voor ondernemers!"

13.00 uur wat er ter tafel komt, wat houdt u bezig!

13.30 uur beoogde eindtijd

Opgeven kan via: office@vpb-emmen.nl

"Personeelsbeleid bij kleine ondernemingen" HRM Netwerk

Op dinsdag 10 september a.s. staat het onderwerp "Personeelsbeleid binnen kleine organisaties" op de agenda. Indien u geïnteresseerd bent, noteert u deze datum alvast. Ook kunt u zich al opgeven via office@vpb-emmen.nl  Informatie over locatie en programma volgt binnenkort. Houdt u daarvoor ook de activiteitenkalender op onze website www.vpb-emmen.nl in de gaten!Voetgangers oversteek Nijbracht

Vanaf volgende week, maandag 19 augustus, wordt er gewerkt aan een voetgangersoversteek aan de Nijbracht. Deze oversteek zal gerealiseerd worden ter hoogte van de Praxis - Swiss Sense en parkeerplaats Praxis - Jisk.

Op deze manier wordt de Nijbracht weer een beetje veiliger!


MKB Green Deal up date

Tijdens de zomervakantie heeft de MKB Green Deal productie niet stil gelegen. Door het mooie weer van de afgelopen weken is de energieproductie hoog geweest. Roel Barkhof heeft dit laten zien via zijn Facebook pagina
Mantelzorg ook in uw bedrijf?

De VPB is sinds eind 2012 mantelzorgvriendelijk, maar daar houdt het niet bij op. We blijven mantelzorg onder de aandacht brengen. Waarom? Om uitval van personeel te voorkomen, mantelzorgers zijn medewerkers met zorg taken thuis, ze zijn zeer toegewijd en loyaal naar zowel de werkgever als naar hun naasten. Dit zijn prima eigenschappen, behalve als ze te veel hooi op hun vork nemen en overbelast raken. Ondanks de economische tijden waarin we ons bevinden zien we een te kort aan goed technisch personeel. Als een technische medewerker uit valt door overbelasting is dat niet alleen voor hem vervelend, maar ook voor u als werkgever.

De VPB heeft samen met Univé, Zilveren Kruis Achmea, Sedna (welzijnsorganisatie) en Jong & Veer, een werkgroep op gericht om ondernemers te informeren over mantelzorg en op welke eenvoudige wijze mantelzorgers ondersteund kunnen worden waardoor ze minder belast zijn.

Indien u als ondernemer met uw bedrijf de erkenning "Wij werken mantelzorgvriendelijke" behaalt en u bent lid van de VPB, ontvangt u 10% korting op uw verzuimpremie, kortom een win win situatie. Meer informatie? mail Liesbeth Horstmann;  l.horstmann@vpb-emmen.nl  

Zelf iets te melden?

Heeft u zelf nieuws? Geef het aan ons door!! Mail naar office@vpb-emmen.nl en we plaatsen uw nieuwsbericht.


kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454