Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 17

Beste lezer,

Het is oktober en ook deze week verschijnt er een VPB Nieuwsbrief, Editie 17 alweer. In deze nieuwsbrief weer alle aandacht voor allerlei activiteiten die geweest zijn en activiteiten die nog komen. We hebben ondanks de afzegging van de vaste Kamercommissie van VWS een zeer geslaagde bijeenkomst gehad van Werk & Mantelzorg waarin De Groot Installatiebedrijf de erkenning "Wij werken Mantelzorgvriendelijk" uitgereikt kreeg uit handen van wethouder Henk Jumelet. Dit alles onder het toeziend oog van Tweede Kamerleden Agnes Wolbert en Arno Rutte die wel aanwezig waren. Een verslag hiervan leest u hieronder. Onze vaste rubrieken "Hoe haalt u, voordeel, uit de VPB" en "Wat doet de VPB voor u" komen weer aan bod en ook over het laatst gehouden Broodje Bahco bij Autoworld van Boven ziet u onderstaand een verslag. Kortom er is weer genoeg te melden.

 

Bezoek Tweede Kamerleden een succes!

Onder toeziend oog van de Tweede Kamerleden Agnes Wolbert (PvdA) en Arno Rutte (VVD), is afgelopen vrijdag de erkenning "Wij werken Mantelzorgvriendelijk" uitgereikt aan De Groot Installatiegroep door wethouder Henk Jumelet.

Na een welkomstwoord door voorzitter Jelle Dokter van de VPB, heette ook Marcel de Groot, algemeen directeur De Groot Installatiegroep, alle aanwezigen welkom. In een sprankelende korte presentatie liet hij zien wat De Groot Installatiegroep allemaal doet als moderne installateur. Naast de werkzaamheden was er ook uitgebreid aandacht voor het MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid binnen De Groot Installatiegroep.

Vervolgens liet Herman Idema (directeur VPB) zien hoe de VPB het project Werk & Mantelzorg heeft opgezet. En vooral waarom wij als VPB het zo belangrijk vinden om aan dit thema aandacht te schenken! Tijdens de presentaties was er alle ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen, hiervan werd dan ook ruimschoots gebruik gemaakt.


li. Henk Jumelet, re. Directie De Groot installatiegroep

                                                                               
                                                                                         li. Arno Rutte re. Agnes Wolbert


AanwezigenHercertificering KVO-B Bargermeer

In december 2011 heeft de VPB het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) voor het bedrijventerrein Bargermeer behaald. Dit keurmerk heeft een geldigheidsduur van 2 jaar, vandaar dat we nu met een nieuwe hercertificering zijn begonnen.

Het KVO-B certificaat levert u direct geld op! Daarvoor vragen wij u eens in de twee jaar de enquête in te vullen! Deze enquête staat nu online en kunt u hier invullen.  Dit neemt circa 10 minuten van uw tijd in beslag.

Wij hopen van harte dat u hier weer aan wilt meewerken gezien het vele voordeel dat het u als ondernemer kan opleveren. Met het KVO-B certificaat kunt u vele euro's korting krijgen op uw verzekering. Vraag ernaar bij uw verzekering. Het huidige KVO-B certificaat kunt u vinden op onze website Klik hier!

Broodje Bahco succesvol!

Het Broodje Bahco van de maand oktober werd maandag de 7e gehouden bij Autoworld van Boven aan de Phileas Foggstraat in Emmen. Ook deze maand was het Broodje vol! Veel leden waren geïnteresseerd in het thema `Elektrisch Rijden`. Hierover werd een duidelijke presentatie gegeven onder het genot van een heerlijke lunch. Tevens kon er een proefrit in de Nissan Leaf worden gemaakt waar veel gebruik van is gemaakt.

Het volgende Broodje Bahco vindt plaats op maandag 4 november a.s. bij DTS Veiligheidsopleidingen. Hiervoor kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl
                                                                                                             

                                                                                          

Wat doet de VPB voor รบ?

Eén van de dingen waar de VPB zich intensief mee bezighoudt is "Zakendoen met Duitsland". VPB-lid HOBO Hydrauliek B.V. de heer Henk Boon heeft daar het volgende over te melden:
Netwerkbijeenkomst in Duitsland succesvol verlopen!

Op uitnodiging van de VPB zijn een tiental ondernemers die lid zijn van de VPB naar Haselüne getogen op 16 april jl. Hier in het Rathaus werden wij hartelijk ontvangen door diverse Duitse ondernemers, de Burgemeester van Haselüne en vertegenwoordigers van andere Duitse instanties die mede vormgeven aan de verdubbeling van de E233. Iedereen vertelde in het kort waarom hij of zij aanwezig was en waar eventueel de onderneming die hij of zij vertegenwoordigde zich mee bezig hield.

Al snel werd ik benaderd door een drietal bedrijfsvertegenwoordigers met vragen, waarmee ik uiteindelijk ook visitekaartjes heb uitgewisseld. Enkele dagen later (22 april) kregen wij een verzoek van de fa. Jansen-Tore om te komen praten. Dit gesprek resulteerde in een offerteverzoek. Door de complexiteit van de opdracht en de wil om het goed te doen is er op 16 mei jl. een offerte uitgebracht welke op 9 juli jl. is geaccepteerd.

De werkzaamheden ter plaatse zijn op 18 en 19 september jl. uitgevoerd, nadat de slangen voor Polyol en Isocyanaat door ons zijn gemaakt, getest en gecertificeerd. Door de vakantie en sluiting van fabrieken in de maand augustus konden wij helaas niet sneller reageren, doch hiervoor had men alle begrip. Natuurlijk heeft onze ISO certificering 9001, welke door de Duitse TUV is afgenomen, ook in ons voordeel gewerkt.

Wij zijn zeer blij met deze opdracht en zeggen; "op naar het volgende project in Duitsland en VPB ga vooral door met het ontdekken van nieuwe markten voor bedrijven uit Emmen".

HOBO Hydrauliek B.V.
Henk BoonHoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Tijdens de wekelijkse werkbezoeken die Herman Idema, directeur van de VPB, brengt aan één van de leden, werd onder meer duidelijk dat Apex Tool Group B.V. maar liefst € 12.000,00 bespaard aan energiekosten. Zij maken namelijk gebruik van het collectieve contract dat de VPB heeft afgesloten met PM Energie.

Ook u kunt hiervan gebruik maken. Neemt u hiervoor contact met ons op via

office@vpb-emmen.nl of bel 0591- 65 34 54

Ook via onze andere contratpartners kunt u voordelige contracten afsluiten. Kijk hiervoor op onze website

http://www.vpb-emmen.nl/contractpartners
 

De Marktplaats; nieuw op de website VPB

Nieuw op onze website is de "Marktplaats". Op deze pagina kunnen onze leden hun aanbiedingen, produkten en/of diensten plaatsen. De eerste leden namelijk DTS Veiligheidsopleidingen en Houkes c.s. Ondernemers Advocaten hebben nu van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Dus ga snel naar de "Marktplaats" om te zien wat onze collega-ondernemers te melden hebben. Wilt u ook iets plaatsen laat het ons dan weten, u kunt mailen naar office@vpb-emmen.nl

MKB Green Deal
De VPB maakt zich nog steeds hard voor het project "MKB Green Deal" waarbij we als doel hebben om met tenminste 20 bedrijven 20% energie te besparen voor het einde van het jaar. Dit doel komt steeds dichterbij. Steeds meer ondernemers zien in dat het geen ver van mijn bedshow is, maar dat duurzaamheid daadwerkelijk geld gaat opleveren. Vele ondernemers hebben reeds een intentieovereenkomst ontvangen.


VPB-lid Emmlight heeft onlangs een nieuw Drents keurmerk uitgereikt gekregen:


Een ’KEIGoede MKB’er’: dat is de Emmer fabrikant van ’dynamische’ led-verlichting Emmlight. Als eerste Drentse ondernemer kreeg technisch directeur en medeeigenaar Vincent de Groot dit nieuwe Drentse keurmerk gisteren uitgereikt. De bijbehorende kennisvoucher is al gespendeerd

Mooie primeur: gefeliciteerd. "Zeker, ik zie dit als een mooie erkenning dat we als jong en innovatief bedrijf op de goede weg zijn. En het zorgt voor extra exposure voor Emmlight. Onze daglicht-simuleringsystemen worden vooral toegepast in de zorg en het onderwijs. Sectoren waar mensen langdurig onder kunstlicht werken of verblijven. De intensiteit en kleur van het licht past zich dynamisch aan hun dagritme aan. Dat levert aantoonbaar betere leefkwaliteit en leerprestaties op."  Lees meer ... >

2 november Open Bedrijven Dag Emmen

Steeds meer ondernemers geven zich op voor deelname aan de Open Bedrijven Dag Emmen. De teller staat nu al op 51 deelnemers! De ondernemers worden zich er steeds meer van bewust dat het een unieke kans is om hun bedrijf op een zeer positieve manier op de kaart te zetten en te presenteren. Vorig jaar was deze dag door de grote publieke belangstelling een groot succes en daarom hopen we op nog meer deelnemers. Dus meld u aan, het kan nog steeds! Voor meer informatie en opgave kunt u terecht op http://www.openbedrijvendagemmen.nl/

Tijdens de Open Bedrijven Dag kunt u:

• laten zien hoe uw producten/diensten tot stand komen
• uw bedrijf presenteren aan particulieren/scholieren/familie én aan uw relaties
• relatie met onderwijs zoeken
• de gevarieerde bedrijvigheid in deze gemeente laten zien
• rondleidingen in uw bedrijf geven
• business to business contacten leggen
• jongeren kennis laten maken met beroepen en opleidingsmogelijkhedenDenk aan de veiligheid om uw bedrijfspand!

Graag willen wij u in het kader van de veiligheid attenderen op het volgende:

Indien u ziet dat er ergens in het openbaar gebied schade is ontstaan of als er rommel ligt, verzoeken wij u om dit te melden bij de VPB via office@vpb-emmen.nl of tel. 0591 - 65 34 54. Indien mogelijk samen met een foto hiervan. Denk s.v.p. ook aan uw eigen omgeving, ruim los liggende pallets op en sluit afvalcontainers goed af. Ook een goede verlichting rondom uw pand is erg belangrijk om criminelen te weren. Het wordt alweer vroeg donker in deze tijd van het jaar.

Geef criminelen geen kans!

                                             
                                                                                                                          


Nieuwe fietsroute; Welkom op Bargermeer

WELKOM OP BARGERMEER

Fietsen door het gebied Bargermeer is fietsen door een bijzonder gebied. Uitgestrekt, met veel groen, verrassende hoekjes en doorkijkjes naar een prachtig historisch landschap, maar ook ‘door de economische motor’ van Zuidoost-Drenthe. Bargermeer is de thuisbasis van vele honderden bedrijven, klein en heel erg groot. Het vormt een belangrijke spil in onze nationale aardgasvoorziening en de productie van bijzondere chemische producten, goederen en materialen. Deze fietsroute van ongeveer twee uur en met een lengte van ongeveer 30 kilometer, biedt een unieke mogelijkheid om aan de ene kant ontspannen te fietsen door een prachtige omgeving met naast bijzondere bedrijven veel groen en tal van historische waarden. U fietst langs bedrijven en organisaties waarvan u diensten en producten dagelijks tegenkomt. Thuis, op het werk, in de winkel, onderweg. De bedrijven op Bargermeer en de aangrenzende bedrijventerreinen bieden werk aan ongeveer twaalfduizend mensen. Deze fietsroute is ontstaan vanuit het Bahco-programma, Bargermeer Herstructureren Collectief Ondernemen. Een project waarbinnen gemeente en bedrijfsleven al meer dan tien jaar nauw samenwerken. Doel: het moderniseren en toekomstbestendig maken van de bedrijventerreinen in Emmen en omgeving en het optimaliseren van het ondernemersklimaat. Het project wordt gesteund door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Provincie Drenthe en de Europese Unie.
Fietsen over Bargermeer voegt een dimensie toe aan het ervaren van Emmen als prettige woonplaats en groene vakantieomgeving. De vele QR-codes en websites die u in deze routebeschrijving vindt, maken het mogelijk om met een smartphone thuis, op uw vakantieadres of onderweg snel extra informatie te vinden over de route, de historie en de bedrijven die u passeert.

Namens de gemeente Emmen en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen  (VPB) wensen wij u veel fietsplezier. FIETSROUTE www.emmen.nl/bahco

Technews! nr. 32 is uit!

Technews! nr. 32 van Stenden hogeschool is uit met daarin allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden.......

Klik hier om Technews! nr. 32 te lezen


Nieuwsbrief Arbeidsinformatie september 2013

Economische groei in aantocht, maar nog geen banengroei

De derde dinsdag van september gaf helaas weinig reden tot optimisme. Toch lijken we het ergste achter de rug te hebben. Hoewel het Centraal Planbureau (CPB) met Prinsjesdag - na doorrekening van de extra bezuinigingen - de economische vooruitzichten naar beneden heeft bijgesteld, verwacht het voor 2014 nog steeds economische groei. Weliswaar slechts 0,5%. Als belangrijkste oorzaak voor de groei noemt het CPB het aantrekken van de wereldeconomie en de wereldhandel. De binnenlandse bestedingen dalen weliswaar nog, maar minder dan dit jaar. De beperkte economische groei vertaalt zich per saldo echter (nog) niet in meer banen. Bedrijven bouwen met een verhoging van de arbeidsproductiviteit hun personeelsbestand eerst nog (verder) af. De economische groei in 2014 is te laag om dan al banengroei te realiseren. Een nog licht stijgende beroepsbevolking (dit is regionaal verschillend) en minder banen, resulteren in een hoger arbeidaanbod en dus in een verder oplopende werkloosheid. Ook deze toename is in 2014 minder fors dan dit jaar. Toch kent Nederland volgend jaar ruim 700 duizend werklozen (nationale definitie) en verstrekken we dan meer dan 400 duizend WW-uitkeringen. Lees meer ... >

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl . Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

                                                                          


kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454