Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 19

Beste ondernemers,

Voor u heeft u de nieuwsbrief van de VPB, Editie 19 alweer met daarin aandacht voor een heleboel onderwerpen. Onze vaste rubrieken komen weer aan bod en ook een verslag van een zeer geslaagde Open Bedrijven Dag Emmen op zaterdag 2 november jl. staat vermeld.Verder is er aandacht voor de hercertificering van het KVO-B certificaat en meer.

 

Hercertificering KVO-B Bargermeer

In december 2011 heeft de VPB het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) voor het bedrijventerrein Bargermeer behaald. Dit keurmerk heeft een geldigheidsduur van 2 jaar, vandaar dat we nu met een nieuwe hercertificering zijn begonnen.

Het KVO-B certificaat levert u direct geld op! Daarvoor vragen wij u eens in de twee jaar de enquête in te vullen! Deze enquête staat nu online en kunt u hier invullen.  Dit neemt circa 10 minuten van uw tijd in beslag. Wij willen u vriendelijk doch dringend verzoeken om deze enquête zo spoedig mogelijk in te vullen.  Wij danken u hiervoor alvast hartelijk.


                                                                                                           .


Open Bedrijvendag Emmen zeer geslaagd!

De Open Bedrijvendag Emmen heeft zaterdag 2 november jl. plaats gevonden. Gezien de vele positieve reacties van de deelnemende ondernemers op Social Media en in het algemeen, mag deze dag als zeer geslaagd worden beschouwd. Dit jaar namen 72 bedrijven deel. Zo'n 20 deelnemers meer dan vorig jaar. 's Ochtends om half tien werd op het ondernemersplein begonnen met een toespraak van wethouder Bouke Arends, hierna nam hij plaats in een grote kraan waarmee hij een groot spandoek van de Open Bedrijvendag Emmen de lucht in takelde. Hiermee was deze dag geopend, waarna de aanwezigen met een glas (alcoholvrije) champagne op een succesvolle dag konden klinken.
Veel ondernemers hadden in het kader van deze dag iets extra's georganiseerd. Zo had ons lid Autobedrijf HABO gevestigd op het bedrijventerrein Barger-Oosterveld, een uitdeuker geregeld, die kleine deukjes zonder machines met de hand kon verwijderen. Een aantal bedrijven op Bargermeer II (de Nijbracht, Oosterbracht, Westerbracht, Hoenderkamp e.d.) hadden een speciale flyer uitgegeven. Op deze flyer stonden alle deelnemende bedrijven vermeld, zoals Multicopy, Staples, LCS, Interart, Sligro en Automat Dregema. Indien men alle bedrijven had bezocht en daar een stempel had gekregen, kon men bij de Simone FM-bus, die geparkeerd stond op de parkeerplaats van de Sligro en van daaruit de uitzendingen van die dag verzorgde, een goodybag afhalen. Dit viel bij de bezoekers in zeer goede aarde.Op het ondernemersplein waren ook diverse bedrijven vertegenwoordigd waar de belangstellenden terecht konden. Op de parkeerplaats stond Autobedrijf Schepers met 2 auto's en een deelnemersvlag de belangstellenden op te wachten.De kever van het Keverhuis met daarop 2 vlaggen van de Open Bedrijvendag Emmen reed de hele dag rond om hand-en-spandiensten voor de ondernemers te verrichten en natuurlijk reclame te maken voor deze dag.Ook op het Waanderveld zaten verschillende deelnemers zoals Scholte Advisering en Van Liere Media. Ons lid Jeroen Mulder van InDiv Solutions heeft de Open Bedrijven Dag aangegrepen om zijn bedrijf te lanceren. Op andere bedrijventerreinen werden de bedrijven ook goed bezocht en waren er verschillende activiteiten voor de bezoekers.

HRM Netwerk VPB Thema; Integriteit werknemers

Dinsdag 12 november a.s. vindt de volgende HRM Netwerkontbijtbijeenkomst plaats. Deze keer zijn we te gast bij Broekmann Personeelsdiensten aan de Olivier van Noortstraat 8 in Emmen.

Volgens Wikipedia: Integriteit is de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties. Een persoon met deze eigenschappen wordt integer genoemd. Een integer persoon zal zijn doen niet laten beïnvloeden door oneigenlijke zaken.

Integriteit, wat is dit? En, vooral, hoe gaat u hiermee om op de werkvloer? Heeft u hier uw beleid op afgestemd of juist niet? Wat is de invloed van Social Media en houdt u het gedrag van uw medewerkers op Social Media in de gaten? Laat u uw werknemers werken in openbare ruimten met een open wifi netwerk? Of heeft u hierop beleid gemaakt?

Kortom genoeg gesprekstof voor deze ochtend. Met daarbij handreikingen en voorbeelden uit de praktijk.
Wilt u deze ontbijtsessie bijwonen, dan dient u lid te zijn van de VPB! U kunt zich nog steeds aanmelden via office@vpb-emmen.nl


Algemene Leden Vergadering namens McDonald's bij Ten Cate

De Algemene Leden Vergadering van de VPB wordt deze keer op uitinodiging van McDonald's gehouden op dinsdag 19 november a.s. bij Hotel Ten Cate. Er bestaat de mogelijkheid om met een busje naar McDonald's vervoerd te worden en daar een rondleiding te krijgen.De officiële uitnodigingen zijn de deur uit en wij hopen van harte dat u allen aanwezig zult zijn. Onderstaand vindt u het volledige programma. U kunt zich opgeven via office@vpb-emmen.nl


Programma:


15.00 uur Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers bij Hotel ten Cate. Mogelijkheid tot rondleiding bij McDonald's! U wordt met busjes naar McDonald's gereden alwaar u gelegenheid krijgt om een kijkje in de keuken van McDonald's te nemen. Wilt u bij uw aanmelding aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken?

16.00 uur  Korte afsluitende bedrijfspresentatie door McDonald's

16.20 uur Welkomstwoord Jelle Dokter, voorzitter VPB

16.30 uur Ondernemend Emmen door Bouke Arends, wethouder Economische Zaken
                  Centrumplannen en economische ontwikkelingen in Emmen

16.45 uur Formele vergadering
                   - Verslag van de vorige vergadering
                   - Mededelingen
                   - Bestuurssamenstelling
                   - Financiën, door Tinus Eisen, Penningmeester VPB
                                        - Begroting 2014
                   - Projecten 2013-2014, door Herman Idema, Directeur VPB

17.30 uur Rondvraag

18.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje aangeboden door McDonald's bij Hotel ten Cate.

U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

Graag opgeven of u wel of niet wilt deelnemen aan de rondleiding bij McDonald's.
Klik hier voor de volledige uitnodiging

                                                   
                                          


Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Namens ons lid en contractpartner MSC delen wij u graag het volgende mee:MSC is dé servicespecialist voor al uw bedrijfsmaterieel. Wij onderhouden en repareren alle merken trucks, trailers, bestelwagens, BE-combinaties en intern transportmaterieel. Met vestigingen in Coevorden, Nieuwe Pekela en Emmen bieden wij een prima dekking in Noord-Oost Nederland. Onze 24-uurs servicedienst staat dag en nacht voor u klaar, met dekking in heel Europa.

Onze visie:
- One stop shopping (complete service voor uw volledige wagenpark)
- Zeer sterke prijs-kwaliteitverhouding (ISO gecertificeerd)
- Duurzaam ondernemen met oog voor veiligheid, mens, maatschappij en milieu
- Haal- en brengservice voor alle materieel
- Nieuw Bandenservice voor al het materieel

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner, met veel ervaring,
die uw taal spreekt neem dan contact op met MSC.

CONTACT    

De Mars 19                       Holland Marsh 3                  Michael Strogoffstraat 4A
7742 PT Coevorden         9663 AV Nieuwe Pekela      7821 AL Emmen
(0524) 59 65 84               (0597) 53 05 30                    (0591) 64 75 00

24 UUR PER DAG BEREIKBAAR!                   WWW.MSC-BV.COM

Wat doet de VPB voor ú?

De VPB heeft diverse contractpartners waaronder Zilveren Kruis Achmea en Univé. Beide zorgverzekeraars hebben hun premie substantieel verlaagd waar u als VPB lid en natuurlijk uw medewerkers! uw voordeel mee kunnen doen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website http://www.vpb-emmen.nl/zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea en Univé staan u graag te woord om te bekijken welk voordeel u kunt behalen als VPB-lid.


                                                            

Arbeidsmarktinformatie Oktober 2013

De stijging met duizend WW-uitkeringen in de maand september is op zich niet spectaculair te noemen. Maar toch zijn er twee ontwikkelingen die de septembercijfers wel degelijk bijzonder maken.

In de eerste plaats bereikten we aan het eind van het derde kwartaal de (negatieve) mijlpaal van 400 duizend WW-uitkeringen. Voor dergelijke cijfers moeten we in de geschiedenis van de Werkloosheidswet terug naar de jaren 1995/1996. Het record staat nog op 440 duizend, welke dateert van februari 1995. De verwachting is echter dat dit record volgend jaar gaat sneuvelen. Overigens zijn de perioden van toen en nu niet goed met elkaar te vergelijken. In de jaren negentig kon een (oudere) WW-gerechtigde maximaal recht hebben op 7,5 jaar uitkering. Dat is nu maximaal 38 maanden. Aan de andere kant was de arbeidsmarkt destijds een stuk kleiner dan nu het geval is. Er waren toen namelijk ruim één miljoen banen minder. Lees meer ... >

Stenden in Emmen ontvangt prestigieuze status

Knooppunt voor ontwikkeling groene chemie


Stenden in Emmen ontvangt prestigieuze status


De regiegroep Chemie van het Rijk heeft Stenden Hogeschool samen met Emmtec Industry & Businesspark in Emmen benoemd tot Centre for Open Chemical Innovation (COCI). Daarnaast heeft Windesheim in Zwolle de status van Innovation Laboratory (iLab) verkregen. Dit is de eerste COCI/iLab in Noord-Nederland en één van de vijf belangrijkste
knooppunten in Nederland voor de ontwikkeling van (groene) chemie. Een knooppunt met internationale  herkenbaarheid en uitstraling, waar innovatie voorop staat. Lees meer ... >

Het Kenniscafé Emmen; Thema Duurzaamheid

Geachte bezoeker,

Het Kenniscafé Emmen is woensdag 13 november aan het thema duurzaamheid gewijd. Daarvoor is Tom Bosschaert uitgenodigd, die op 19-jarige leeftijd het bureau Except Integrated Sustainability oprichtte. Bosschaert, die onder meer aan Yale University studeerde, deed dat vanuit de filosofie dat projecten pas écht duurzaam worden wanneer ze vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd.

Inmiddels werkt Except over heel de wereld aan projecten op het gebied van onder meer agricultuur en stadsontwikkeling, waarvoor steeds professionals uit zo'n twintig disciplines bij elkaar worden gebracht. Onder hen wetenschappers, ontwerpers, ecologen en programmeurs. Samen werken zij aan de fundamenten van een duurzame samenleving. Bosschaert maakt bezoekers deelgenoot van zijn visie op duurzaamheid, waarbij hij zeker ook naar Emmen zal kijken.

Het kenniscafé begint om 19.30 uur en is in Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg 94 in Emmen. De entree is 5 euro. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via de website.

We hopen u 13 november te mogen begroeten!

Het Kenniscafé Emmen“Energie Lening Drenthe” voor Drentse ondernemers & organisaties

Vanaf 1 november biedt de Drentse Energie Organisatie het MKB en organisaties in Drenthe een financiering voor ‘kleinere’ investeringen in duurzame energie en energiebesparing. Met deze Energie Lening wil de Drentse Energie Organisatie ondernemers helpen bij het oplossen van financiële knelpunten bij het investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, ledverlichtingssystemen of isolatie.

Voor wie?
Ondernemers, verenigingen of andere organisaties kunnen tegen aantrekkelijke rente voor de helft van het investeringsbedrag een lening aanvragen bij de Drentse Energie Organisatie. De exploitatiekosten gaan na installatie van deze investeringen vaak direct omlaag waardoor het geleende bedrag in een aantal jaren is terugverdiend.

De Energie Lening
Vanaf € 10.000 kan de Energie Lening worden aangevraagd. De looptijd is 5 of 10 jaar tegen een aantrekkelijk rentepercentage van respectievelijk 3% en 4%. Eén van de voorwaarden is dat de Drentse Energie Organisatie maximaal 50% van het totale investeringbedrag kan financieren.

Meer weten?
In de bijgevoegde digitale folder en op www.energieleningdrenthe.nl  vindt u de regeling en voorwaarden van de Energielening. Wanneer u nog vragen heeft of meer wilt weten over de Energie Lening of de Drentse Energie Organisatie neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Stichting Drentse Energie Organisatie
De Drentse Energie Organisatie is een onafhankelijke stichting die de energietransitie in Drenthe wil versnellen. Met een slimme inzet van haar financiële instrumenten en kennis zet de organisatie in op duurzame economische ontwikkeling in de provincie Drenthe. www.drentseenergieorganisatie.nl http://www.drentseenergieorganisatie.nl/
Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl . Dan zorgen wij dat dit in orde komt.


 
                                                                           

kalender
20
Nov
Training Persoonlijke effectiviteit D.I.S.C.
21
Nov
Open Coffee Club te gast bij het Kooklokaal
21
Nov
Training Praktisch Leidinggeven op de werkvloer
21
Nov
Algemene Leden Vergadering
info@vpb-emmen / 0591 653454