Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 1

2014 is begonnen en we wensen iedereen namens bestuur en team van de VPB een heel gelukkig en gezond (zakelijk) jaar toe. Ook de nieuwsbrieven van de VPB gaan weer van start en voor u heeft u de eerste editie van alweer de zesde jaargang! Hierin vindt u zoals vanouds alle activiteiten die door ons en derden worden georganiseerd. Onze vertrouwde rubrieken zijn terug en verder brengen we u graag op de hoogte van alles wat er in Emmen speelt. We hebben het  goede voornemen om onze activiteiten, zoals de projecten Werk en Mantelzorg en het Actieplan Jeugdwerkloosheid, met succes te prolongeren. Ook hierover zullen we u via onze nieuwsbrieven op de hoogte houden. 
 

Terugblik 2013 / Vooruitblik 2014

Het is januari 2014 en één van de dingen die je dan doet is toch een korte terugblik naar het voorgaande jaar. Wat heeft de VPB in 2013 gedaan? Tja..

2013 was het jaar van de certificering van Business Park Meerdijk en Barger-Oosterveld, daar is het Keurmerk Veilig Ondernemen ook behaald en bespaarden ondernemers direct op hun verzekeringspremie. Tevens zijn op deze terreinen door de brandweer bluswater vulpunten gerealiseerd. Verder zijn we begonnen met de derde hercertificering, Keurmerk Veilig Ondernemen, van bedrijventerrein Bargermeer. De enquête is door ondernemend Bargermeer ingevuld en de audit zal in februari plaatsvinden.

De verschillende bijeenkomsten werden in 2013 goed bezocht, zo hadden we ons HRM Netwerk en Broodje Bahco, uit de opkomst kunnen we opmaken dat we hier ook in 2014 een vervolg aan gaan geven. Er is een brandje geblust bij Westhart in Klazienaveen en daar zit nog een positief staartje aan voor leden van de VPB!! Hier meer over in de volgende nieuwsbrief. Natuurlijk was 2013 een jaar van mindere economische tijden en ook wij hebben daar de gevolgen van ondervonden. We hebben helaas afscheid moeten nemen van een paar ondernemers die het net niet gered hebben.


Broodje Bahco

2013 was ook het jaar van Werk en Mantelzorg, als VPB zijnde hebben we hier veel aandacht aan besteed, dit heeft geresulteerd in de certificering van De Groot Installatiegroep, bezoek van Tweede Kamerleden aan de VPB en de Groot Installatiegroep én dat de VPB is uitgenodigd door minister Asscher om deel te nemen aan de Arbeid- en Zorgtop afgelopen november. Ook in 2014 blijven we aandacht besteden aan Mantelzorg, dit omdat de gevolgen juist in dit jaar steeds meer zichtbaar zullen worden. Oudere mensen worden alleen als het niet anders kan opgenomen in een verzorgingstehuis, er wordt gepleit om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dit alles blijft niet zonder gevolgen voor de werkende mantelzorger en daardoor voor de werkgever.


Werk en Mantelzorg

De roep om technisch personeel is in 2013 onverminderd doorgegaan, toch is het vreemd dat een gemeente als Emmen 12% werkloosheid heeft en dat menig werkgever niet het juiste mannetje kan vinden! Daarom aandacht voor de werkloosheid in Emmen en zorg dragen dat we alle vacatures nu eens ingevuld krijgen. We beginnen met de jeugdwerkloosheid, hoe krijg je de jeugd weer op het pad van ambacht en techniek? Hoe krijgen we ze überhaupt aan de slag? Wij als VPB hebben de ambitie uitgesproken om dit jaar 300 jeugdwerklozen te plaatsen bij ondernemers of er voor te zorgen dat ze weer een opleiding gaan volgend. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder onze leden. De jeugd heeft de toekomst en ook hier geldt dat samenwerkenloont!


Actieplan Jeugdwerkloosheid

Afgelopen december heeft Herman Idema ingesproken bij de commissievergadering op het gemeentehuis Emmen over het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan en nogmaals gepleit voor de verdubbeling van de weg Emmen-Klazienaveen en het openhouden van de kruising Rondweg – Phileas Foggstraat. Verder kijken we over de schouder van de gemeente mee naar het bestemmingsplan, deze zal namelijk up-to-date gemaakt moeten worden. Groenonderhoud, het deel Bargermeer I onderhouden we nu zelf, of we dit project gaan uitrollen voor geheel Bargermeer gaan we dit jaar beslissen. Natuurlijk horen we graag van u hoe u hier tegenaan kijkt.

Het gevaar van een terugblik als deze is dat je dingen vergeet, toch kunnen we niet anders zeggen dan dat 2013 voor de VPB een ondernemend jaar is geweest en dat we op dezelfde voet doorgaan in 2014. Maar dat bent u van ons gewend en ons ondernemingsplan met de bijbehorende speerpunten kunt u downloaden van onze website http://www.vpb-emmen.nl/lid-worden.  Verder zal er op 2-wekelijkse basis onze nieuwsbrief verschijnen met informatie waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen.  
 

Broodje Bahco bij DTS Veiligheidsopleidingen

Evenals vorig jaar gaat ook dit jaar de lunchbijeenkomst het Broodje Bahco weer van start.In januari houden we even een korte pauze, maar op 3 februari a.s. vindt het eerste Broodje Bahco van 2014 plaats bij DTS Veiligheidsopleidingen aan de Phileas Foggstraat 52 in Emmen. Het thema is ditmaal "Veiligheid op de Werkvloer".  Het complete programma kunt u vinden op onze website http://www.vpb-emmen.nl/activiteiten Als u interesse heeft om aan schuiven kunt u zich opgeven via office@vpb-emmen.nl 


Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Tot onze grote vreugde kunnen wij u meedelen, dat er zich weer diverse partijen hebben gemeld als deelnemer aan het collectieve inkoopcontract dat wij hebben afgesloten met PM Energie. Ook in de komende tijd gaat Herman Idema leden bezoeken die deelname eventueel kunnen overwegen. Deelname kan u als lid een forse besparing opleveren.


Wat doet de VPB voor รบ?

VPB leden hebben een streepje voor!                   

 
Zoals in 2013 al aangekondigd wil de directie van het Dierenpark Emmen  (Frankwin van Beers) en Volker Wessels (Jan Dobben), de hoofdaannemer van het nieuw te bouwen dierenpark, graag van gedachten wisselen met de leden van de VPB om te kijken hoe leden een streepje voor krijgen bij uit te besteden werkzaamheden.
 
 
Emmen krijgt in het nieuwe BeLEVENspark de grootste overdekte jungle van Europa. In de enorme kas is het altijd aangenaam warm. Voor gasten worden verschillende routes aangelegd. Zo kunnen zij de dieren en hun kleurrijke omgeving bekijken tijdens een boottocht, maar is er bijvoorbeeld ook een hoogteparcours voor echte durfals. In de jungle komt bovendien een restaurant dat op alle mogelijke manieren doet denken aan de jungle. Het terras biedt een prachtig uitzicht op apen, papagaaien en het binnen verblijf van de olifanten. Ook herbergt de tropische wereld een theater voor groot- en kleinschalige themavoorstellingen en andere (culturele) activiteiten.
 
Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 4 februari
 
Programma:


15.30 Ontvangst
16.00 Presentatie Dierenpark Emmen/Volker Wessels
17.30 Netwerkborrel
18.00 Einde
 
Aanmelden kan via:  office@vpb-emmen.nl
 

        
                                                                
                                                                                              
 
 

Emmense Ondernemersbeurs

De datum voor de zevende Emmense Ondernemersbeurs staat al enige tijd op onze activiteitenkalender vermeld. Voor wie dit gemist heeft; 26 maart 2014! Noteert u deze datum alvast in uw agenda? We zijn met de werkgroep al enige tijd druk bezig om deze beurs vorm te geven. Als thema is deze keer "Mediterraans" gekozen. Zodra meer details bekend zijn, zullen wij deze vermelden op onze activiteitenkalender.


Werk & Mantelzorg

In de landelijke Wmo-krant van Mezzo, de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligers is via een interview met Liesbeth Horstmann aandacht geschonken aan de mantelzorg op het bedrijventerrein Bargermeer. Klik hier om het artikel te lezen

Avondspreekuur Personen & Familierecht Van Rossum Advocaten

Ons lid Van Rossum Advocaten houdt vanaf 9 januari 2014: donderdagavondspreekuur Personen & Familierecht

 
Vanwege werk, kinderen en andere bezigheden is het niet altijd mogelijk om binnen kantoortijd ruimte vrij te maken voor een afspraak met een advocaat. Het bespreken van sommige zaken wilt u echter liever ook niet uitstellen.

De Marktplaats; nieuw op de website van de VPB

Nogmaals willen wij u wijzen op de "Marktplaats", nieuw op de website van de VPB. Op deze pagina kunnen onze leden hun aanbiedingen, produkten en/of diensten plaatsen. De eerste leden namelijk DTS Veiligheidsopleidingen en Houkes c.s. Ondernemers Advocaten hebben nu van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Dus ga snel naar de "Marktplaats" om te zien wat onze collega-ondernemers te melden hebben. Wilt u ook iets plaatsen, misschien heeft u een leuke aanbieding zo aan het begin van 2014, laat het ons dan weten, u kunt mailen naar office@vpb-emmen.nl. 

Technews! nummer 33 van Stenden hogeschool

Technews! nummer 33 van Stenden hogeschool is uit.

Klik hier om Technews! nummer 33 te lezen

UWV Kennisnieuwsbrief

 

Geen dag te verliezen

Na een daling in oktober is de werkloosheid ook in november 2013 flink afgenomen. Toch lijken we hierover nog niet erg opgetogen. In november gingen namelijk per saldo niet meer mensen aan het werk.Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn, vooral de laatste maanden, steeds meer personen niet langer actief op zoek naar een baan voor twaalf uur of meer.  Lees meer ...> 

Europees Bureau Diensten Drenthe (EBDD)

De nieuwe subsidieperiode staat voor de deur en bij het EBDD zijn we al volop aan het voorsorteren op deze nieuwe mogelijkheden. Het jaar 2014 is het eerste jaar van de structuurfondsenperiode 2014-2020. Lees meer ...>

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl. Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454