Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 2

Geachte Ondernemers,

Hierbij treft u de VPB Nieuwsbrief, nieuwe stijl aan! Sinds januari van dit jaar hebben we een nieuwe website, deze wordt nog steeds ingevuld en aangevuld en binnenkort kunt u zelfs uw eigen pagina op onze website plaatsen!

Overlast
De winter is nog steeds aanwezig, we kunnen wel zeggen dat er zo nu en dan sneeuwval is en dat er met enige regelmaat wordt gestrooid. Mocht u toch overlast ondervinden MELD DIT! U kunt ons bellen of een mail sturen naar office@vpb-emmen.nl

Donderdag 14 februari is de werkgroep KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen) voor Bargermeer bijeen geweest, uit dit overleg is gebleken dat aangifte doen loont! Dankzij de aangifte van Elektriciteits diefstal is er een grote hennepkwekerij opgerold. Aangifte doen kan tegenwoordig digitaal en in uw eigen woonplaats.

Verder vindt u in deze nieuwsbrief informatie over de Emmense Ondernemersbeurs 2013, leest u meer over het HRM Netwerk, het broodje Bahco en andere activiteiten. Heeft u zelf nieuws? Dat kan meegenomen worden, maar geef het wel even aan ons door via office@vpb-emmen.nl.

 

 

Broodje Bahco bij Broekmann Personeeldiensten

Het is alweer even geleden, maar 6 februari jl. vond het eerste Broodje Bahco van 2013 plaats. We waren te gast bij BTL Realisatie. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst met enerverende gesprekken en een heerlijke lunch. Voor het volgende Broodje Bahco kunnen we 4 maart a.s. aanschuiven bij het WerkgeversServicepunt Drenthe (v/h UWV) aan de Verlengde Spoorstraat 2 in Emmen.Er zijn nog stoelen vrij, dus u kunt zich nog aanmelden via office@vpb-emmen.nl


Kick off HRM Netwerk succesvol.

De kick off bijeenkomst VPB HRM Netwerk, die dinsdag 12 februari bij SG|automatisering is gehouden, is succesvol verlopen. Jan Sikkenga, HR Manager van SG|automatisering, deed de aftrap met een presentatie over Arbeidsvoorwaarden en de Werkkostenregeling, die presentatie is hier te downloaden. Vooral de werkkostenregeling riep vragen op, deze regeling is per 1 januari 2014 verplicht.
Mariska Harbers van Houkes Ondernemers Advocaten, hield een presentatie over Arbeidsrecht, met daarin aandacht voor onder andere de rol van een ZZP'er ook die presentatie is hier te lezen.
Lees meer over de bijeenkomst

Emmense Ondernemersbeurs 2013

Op woensdag 20 maart wordt de Emmense Ondernemersbeurs gehouden. U kunt zich al aanmelden door een mail te sturen naar office@vpb-emmen.nl Ruim 80 ondernemers gingen u voor!

Tijdens deze editie vieren we dat de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen, 10 jaar bestaat! Wat is er in de 10 jaar gedaan? Dit laten we zien aan de hand van een fototentoonstelling. Het is zelfs de bedoeling om deze fototentoonstelling dit jaar rond te laten reizen langs de verschillende VPB leden. Heeft u ruimte voor een tijdelijke tentoonstelling? Laat dit dan aan ons weten.

Bij het vertrek van de bezoekers krijgt iedereen zoals elk jaar een cadeautje mee naar huis. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het Pakket Diensverlening mee te geven. Dus zowel leden als niet-leden van de VPB ontvangen dit pakket. Dit is een goodybag gevuld met aanbiedingen van ondernemers voor ondernemers. Mocht u nog interesse hebben om mee te doen, dan kunt u zich tot uiterlijk 27 februari aanmelden bij Greetje Luth via info@vpb-emmen.nl Tevens kan zij u alle informatie over het pakket geven.

Green Deal MKBDe Geen Deal MKB voor Bargermeer is op 16 januari jl.officiëel van start gegaan. De komende maanden gaat een projectteam onder leiding van VPB-directeur en parkmanager Herman Idema aan de slag om bij een twintigtal MKB-bedrijven voorbeeldprojecten te realiseren op het gebied van energiebesparing en energie-produktie. Speciaal voor de start van het project was landelijk projectleider mevrouw Suzanne te Riele van MKB-Nederland naar Emmen gekomen om de kick-off bijeenkomst extra luister bij te zetten. Het project loopt ruim een jaar en moet voorjaar 2014 zijn afgerond.
De startbijeenkomst stond in het teken van ‘samenwerken loont’. Bedrijven, VPB-leden, actief in de sectoren energie, verlichting, verwarming en installatietechniek waren uitgenodigd om te worden bijgepraat over het project Green Deal MKB en over de doelstellingen en de visie van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen op de realisatie van de doelstellingen. Daarbij is het thema vooral ‘samen doen’ als bedrijven op Bargermeer. Een thema dat de aanwezige ondernemers aanspreekt.
Vanuit de VPB wordt samen met de installateurs en technische bedrijven onder de vlag van de Green Deal MKB als eerste – en op korte termijn - een zogenaamde shortlist opgesteld van VPB-leden, MKB-bedrijven, waar in de ogen van de deskundigen samen besparingen kunnen worden gerealiseerd. De bedrijven op deze shortlist worden allemaal bezocht door VPB-directeur en parkmanager Herman Idema, om met hen over daadwerkelijke deelname aan het Green Deal project te overleggen. Alle deelnemers tekenen een intentieovereenkomst, dat zij zich inzetten voor het behalen van de doelstellingen van de Green Deal MKB.
De bedrijven die uiteindelijk meedoen aan de Green Deal en waar de installateurs aan de slag gaan, moeten functioneren als model, als voorlopers, voor andere MKB-bedrijven op het bedrijventerrein en in de regio. Het gaat er om dat de deelnemende bedrijven gemiddeld zeker 20% energie minder gaan verbruiken en om in ieder geval één bedrijf te kunnen tonen dat minimaal twintig procent van de eigen energiebehoefte zelf opwekt.
De Green deal MKB is een afspraak tussen MKB-Nederland en het Ministerie van Economische zaken, om modelprojecten te realiseren voor MKB-bedrijven op het gebied van energiebesparing en het zelf opwekken van energie. In Emmen wordt een Green Deal MKB uitgevoerd door de VPB, onder de vlag van de Noordelijk energie-organisatie Energy Valley.

Deelnemers met wie wij samen de MKB Green Deal gaan realiseren zijn:


Aqualectra Noord Oost, de heer Goos Beukema
BOWA Installaties Emmen BV, de heer Kolker
De Groot Installatiegroep BV, de heer Knegt
DNN Groep & Future Proof, de heer Kerkdijk
Emmlight , de heer Lanting
Harwig, de heer Ypma
Pro Elektro BV, de heer Schipper
Niemeijer Installatietechniek, de heer Klopstra
Dakdekkersbedrijf Jalving, de heer Jalving
Unica Noord , de heer Valk

Verder stimuleert de gemeente Emmen het gebruik van Zonneboilers bij bedrijfspanden door middel van het project Bargermeer Zon. Dit houdt in dat ondernemers zich kunnen laten voorlichten om gebruik te maken van Zonnepanelen op bedrijfspanden, niet alleen op bedrijventerrein Bargermeer.
Kortom de gemeente Emmen en ook bedrijven op de industrieterreinen worden steeds duurzamer!


KVO-B Certificering BP Meerdijk & Barger Oosterveld

Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen, KVO-B, is een samenwerking tussen Politie, Brandweer, gemeente Emmen en de ondernemers van de bedrijventerreinen. Het doel van het KVO-B is om door samen te werken een veiliger bedrijventerrein te creeeren. Hierbij let je niet alleen op criminaliteit, maar ook verkeersveiligheid, groenonderhoud en hoe ondernemers met hun private terrein om gaat. Er wordt hard gewerkt aan de certificering van de bedrijventerreinen Barger Oosterveld en BusinessPark Meerdijk.

Op woensdag 27 februari a.s. vindt de audit plaats door de KIWA om te beoordelen of we het KVO-B krijgen voor Businesspark Meerdijk en het Bedrijventerrein Barger-Oosterveld. Na de positieve beoordeling kunnen de daar gevestigde ondernemers in aanmerking komen voor korting op hun verzekeringpremie op vertoon van het behaalde KVO-B Certificaat. U kunt ernaar vragen bij uw verzekeringsmaatschappij!

Ontbijtbijeenkomst Stenden / VPB

Ook dit jaar verzorgt Stenden in samenwerking met de VPB ontbijtbijeenkomsten op het ondernemersplein.
Op 19 maart a.s. vindt de eerste bijeenkomst plaats met als thema;

2013 wat is de toekomst van de winkel zoals we die nu kennen of wordt de retail functie overgenomen door het web of een app?

Inhoud
Na een kort ontbijt aangeboden door het lectoraat ondernemerschap,innovatie en kenniscirculatie wordt u in de vroege ochtend bijgepraat over ontwikkelingen in uw markt. In 3 korte presentaties vertellen wij u over nieuwe online verdienmodellen, studentenwerk en een app specialist. Het nieuwe verdienen, u kent het vast u download een gratis app, maar uw ondernemersgevoel zegt gratis dat kan niet wat is het verdienmodel. Veel app's bieden een gratis versie maar wilt u meer en beter dan  dient u te betalen. Docent Mark Pomper zal in zijn presentatie een paar verdienmodellen met u doornemen.  It studenten van Stenden wat leren zij gedurende hun opleiding en wat kunnen zij voor uw bedrijf betekenen. Als afsluiter hebben we een app specialist, wat komt er bij kijken om een goede app te maken.
 
Aanvang : 07.30 uur!

Locatie : Ondernemersplein, Van Schaikweg 94, Emmen


U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

Technews 29

Van Stenden hogeschool is Technews 29 uit met onder meer nieuws van Stenden PRE, Masterclasses Kenniscafé Emmen en nog veel meer.

Technews 29
kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454