Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 4

Beste ondernemers,

In deze nieuwsbrief kunt u weer veel nieuws lezen van en door de ondernemers. Binnenkort is de Emmense Ondernemersbeurs daarom besteden we daar in deze nieuwsbrief aandacht aan. Verder een verslag van het onlangs gehouden Broodje Bahco wordt vermeld. Onze vaste rubrieken komen aan bod en verder aandacht voor een cursus voor Mantelzorgers die later dit jaar van start gaat. Kortom voor u heeft u ook deze keer een rijk gevulde nieuwsbrief.
 

Schokkende cijfers bij Broodje Bahco bij Novae

Dinsdag 4 maart jl. waren we met het Broodje Bahco te gast bij Novae. Novae is een kliniek voor mensen met een verslaving, denk hierbij aan alcohol, drugsverslaving. Tijdens de presentatie die Richard van Dalen gaf kwamen heldere cijfers naar voren. 21 % van de beroepsbevolking drinkt excessief en maar liefst 5% heeft een ernstige alcoholverslaving. Enkelen drinken zelfs voor of onder werktijd. Nogal schokkende cijfers als je bedenkt dat men of achter het stuur kruipt of met machines werkt en welke consequenties dit alcoholgebruik kan hebben voor met name u als werkgever.
 

De deelnemers aan het Broodje Bahco

Naast de presentatie van Richard van Dalen belichtte Jan Houkes van Houkes en Leth Company de juridische kant van de zaak. Want de werknemer kan wel een alcoholverslaving hebben, indien er een ongeluk gebeurt onder werktijd of tijdens het woon- werkverkeer, kan de werkgever juridisch aansprakelijk worden gesteld. Wees daarom als werkgever bewust van het gedrag van de werknemers en stel een alcoholprotocol op.


Presentatie Jan Houkes


De lunch

Het volgende Broodje Bahco vindt plaats op 31 maart a.s. bij DIBO Opleidingscentrum, Karel Doormanstraat 15, Emmen. Thema is deze keer; Verkeersveiligheid en werkgeversaansprakelijkheid. Deze presentatie wordt gegeven in samenwerking met de heer G. Smit van het Verzekeringscollectief aan de Bukakkers 20 in Emmen. Indien u hier wilt aanschuiven kunt u zich opgeven via office@vpb-emmen.nl  Meer informatie over tijden en het programma kunt vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten 
 

Emmense Ondernemersbeurs 26 maart 2014

Nog enkele weken en dan is het zover! Dan vindt de zevende editie van de Emmense Ondernemersbeurs plaats. De aanmeldingen hiervoor komen nu binnen. Heeft u zich nog niet aangemeld, doet u dit dan via office@vpb-emmen.nl
U wilt deze altijd gezellige netwerkbijeenkomst dit jaar toch ook niet missen?? Wilt u een product aanbieden tijdens de beurs? Laat het ons weten!!

Klik hier voor de uitnodiging!


Ledenboek 2014 is verspreid!

In de afgelopen twee weken is het nieuwe bijgewerkte ledenboek van de VPB onder onze leden verspreid. Mochten er ondanks onze inspanningen in uw ogen toch nog onvolkomenheden in vermeld worden, dan kunt u dit melden via info@vpb-emmen.nl Wij zullen er dan voor zorgen dat deze wijzigingen doorgevoerd worden in de volgende editie.KVO-B certificaat uitgereikt door wethouder Bouke Arends

Nieuw Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bargermeer

Het bedrijventerrein Bargermeer krijgt opnieuw het certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Het is op donderdag 6 maart uitgereikt door de heer B. Arends, wethouder Economische Zaken van de gemeente Emmen, tijdens een bijeenkomst bij VPB-lid M-Lease in Emmen aan de voorzitter van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), de heer J. Dokter. Doel van het KVO-B is gezamenlijk werken aan een veiliger bedrijventerrein. Dat samen gebeurt door de gemeente Emmen, politie, brandweer, ondernemers en de VPB.

 
De VPB heeft al in 2007 het initiatief genomen tot uitvoering van het KVO-traject. Inmiddels is de samenwerking zover dat het bedrijventerrein Bargermeer voor de derde maal is ge her-certificeert. Op 7 februari is de audit door KIWA glansrijk verlopen. 
 
In het KVO-traject fase 3 zijn de volgende resultaten behaald;
- Het fietspad langs de Phileas Foggstraat
- Iedere maand is er overleg tussen particuliere beveiligers en politie
- De brandweer heeft nieuwe brandputten voor bluswater geslagen ter vervanging van de drinkwaterleiding, deze zijn duidelijk herkenbaar aan de rode hekwerken
- De website en digitale nieuwsbrief van de VPB worden gebruikt om wijzigingen ten aanzien van veiligheid te communiceren met de ondernemers.
 
Ondernemers die gevestigd zijn op Bargermeer kunnen nu wederom op vertoon van het certificaat een substantiële korting op hun verzekeringspremie krijgen.

Klik hier voor het certificaat!

Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

De VPB werkt samen met contractpartners onder meer op het gebied van auto-lease. Onze contractpartner hierin is
M-Lease. 

Klik hier voor meer informatie op onze website.Wat doet de VPB voor ú?

De VPB zet zich in voor goede en schone bewegwijzering. Als VPB zijnde zijn we eigenaar van deze bewegwijzering en vinden dat het er netjes uit moet zien. Mocht u klachten hebben? Laat het ons weten!

Het eerste frame aan de Hoenderkamp bijvoorbeeld is een frame dat met graffiti is bespoten, afgelopen woensdag is deze weer schoon gemaakt!

         

Nieuw nu ook aanbod stageplaatsen op VPB site!

Sinds dinsdag 18 februari is de VPB website uitgebreid met een extra dienst; aanbod van stageplaatsen en vacatures van VPB leden. Het aanbod van deze stageplaatsen en vacatures is een wens die door verschillende leden naar voren is gebracht. Aan HOBO Hydrauliek de eer om als eerste een stageplaats op onze website te plaatsen.

De spelregels zijn simpel, u levert aan, wij maken een opzet  en bij uw akkoord plaatsen we deze op onze website. Daarnaast worden de stageplaatsen en vacatures gedeeld via social media, kortom samenwerkenloont!
 

Werk & Mantelzorg; cursus voor mantelzorgers

In september biedt de VPB u, geheel kosteloos, de cursus voor mantelzorgers "De kunst van het zorgen en loslaten" Dit is een traject van negen dagdelen voor:

- Mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van zorgen en loslaten. Hoe doe je dat?
- Mantelzorgers die zich in de zorgsituatie niet in balans voelen.
- Werkende mantelzorgers die vastlopen in hun dagelijks functioneren omdat de combinatie zorg en arbeid niet altijd gemakkelijk is.

Indien u een mantelzorger in dienst heeft die in aanmerking komt voor deze cursus, zonder dat daaraan kosten zijn verbonden. Meldt u zich dan bij Liesbeth Horstmann l.horstmann@vpb-emmen.nl  Mocht u meer informatie wensen laat het ons dan weten.

Wij zullen inventariseren hoeveel belangstellenden er zijn en aan de hand daarvan worden de exacte data vastgesteld. 

Klik hier voor de informatiefolder!

Itass verlengt contract met De Treffers '70

Itass B.V. heeft het hoofdsponsorschap met tafeltennisclub De Treffers’70 met één jaar verlengd. De zelfstandige onderneming, gevestigd in Emmen, is daardoor ook in het seizoen 2014-2015 hoofdsponsor van de eredivisionist. Voorwaarde is wel dat DTK’70 zich dit seizoen handhaafd in de eredivisie. Voorzitter Hendrikus Velzing is blij met de nieuwe verbintenis. ‘Ik ben enorm tevreden. We hebben in een vroeg stadium al zekerheid gecreëerd en dat is prettig met het oog op het samenstellen van het team voor het volgend seizoen. Voorwaarde is wel dat we op het hoogste niveau blijven acteren, maar daar heb ik alle vertrouwen in. We zijn goed gestart in de B-groep van de eredivisie.’
 
Itass B.V. houdt zich onder andere bezig met het implementeren en beheren van automatiseringssystemen,
infrastructuur en telefonie. Het bedrijf onderscheidt zich door een persoonlijke en pragmatische aanpak. Op www.itass.nl stelt het bedrijf zich aan U voor.
 
Voor meer informatie over het nieuwe sponsorcontract kunt U contact opnemen met voorzitter Hendrikus
Velzing ( tel.: 06-53237834)

Teampresentatie 2014 JRSuperbiketeam bij DTS

                              
             
                                                            

DTS is sinds 2007  één van de trotse sponsors van JRSuperbiketeam.

Maar wie en wat is dit voor een Team?

“Het JRSuperbike Team is opgebouwd rondom Nelson Rolfes, sinds 2006 actief in de motorsport. Nelson rijdt sinds 2011 in de klasse Dutch Superbikes. In 2012 was hij regelmatig in de top vijf te vinden en werd hij bovendien achtste in het eindklassement. Daarvoor reed hij in 2010 meermaals een top-10 klassering in de Dutch Supersport.
Deze progressie werd in 2013 verder voortgezet en heeft de coureur uit Emmen een 2e plaats behaald in het Open Nederlands Kampioenschap Superbike en is nagenoeg het hele seizoen in de race geweest voor de titel Nederlands Kampioen Superbike. Dit jaar gaat het Team opnieuw de uitdaging aan om de vel begeerde titel naar Emmen mee te nemen.
 
Namens DTS  willen wij, ondernemers van Emmen die aangesloten zijn bij de VPB uitnodigen voor de Teampresentatie  2014, van dit geweldige team. Zij zullen daar hun plannen, doelen en wensen bekend maken voor het nieuwe seizoen. En natuurlijk is er op deze avond voldoende gelegenheid om te netwerken.
 
Graag ontvangen wij u op  woensdag 2 april om 19.00 uur aan de Phileas Foggstraat 52, DTS hoofdkantoor. Opgave graag per mail, henriette@dtsopleidingen.nl, voor woensdag 26 maart.
 
Namens het JRSuperbiketeam en DTS,
 
Henriëtte Scholte

Bezoek minister Lilianne Ploumen en Diederik Samsom aan Landes
Op woensdag 26 februari bracht Diederik Samsom, fractievoorzitter voor de PvdA, een uitgebreid bezoek aan Landes High End Machining BV. De belangstelling van Diederik Samsom ging uit naar een innovatief maakbedrijf in het MKB dat succes heeft met het exporteren van haar producten naar het buitenland. Daarnaast was de heer Samsom geïnteresseerd in de wijze waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Landes wordt ingevuld. Samsom gaf aan dat de duurzame maakindustrie als belangrijke banenmotor in Nederland een prominentere plaats op de politieke agenda moet krijgen.

 
Nadat dhr. Herman Koning, directeur Landes, een presentatie en rondleiding door de productieafdelingen had verzorgd, ging de heer Samsom in de bedrijfskantine gedurende een uur in debat met de medewerkers van Landes, die hiertoe een groot aantal vragen hadden voorbereid. Op maandag 3 maart was het de beurt aan onze Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, mevr. Lilianne Ploumen, om een bezoek te brengen aan Landes High End Machining. Zij toonde belangstelling voor het effect van deelname door Landes aan de Nederlandse handelsmissie naar Duitsland in juni vorig jaar. Deze vond plaats onder aanvoering van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en resulteerde voor Landes in een miljoenenorder voor de levering van sensoronderdelen voor de nieuwe Airbus A350. Directeur Herman Koning hield een presentatie en leidde de minister rond door de productieafdelingen van Landes.

 
Landes is toeleverancier van complexe mechanische onderdelen aan hoogwaardige industrieën. Ca. 35% van de omzet komt uit de Aerospace & Defence. Daarnaast vindt toelevering plaats aan de Halfgeleider industrie, Medische technologie, Sensortechnologie en Machinebouw. Het bedrijf telt meer dan 50 medewerkers en is zowel ISO-9001 als AS-9100C gecertificeerd.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Herman Koning, directeur Landes High End Machining.
 

 
Landes B.V.
Magelhaenstraat 15, 7825 VL Emmen
Postbus 2062, 7801 CB Emmen
Tel.: +31 (0) 591 63 22 05
Fax: +31 (0) 591 63 22 95
 

A1-personeelsdiensten heet nu Carrièrre Uitzendbureau Emmen

VPB-lid A1-personeelsdiensten heet sinds 6 februari jl. Carrière Uitzendbureau Emmen. Door middel van bijgaand persbericht brengen zij u graag op de hoogte van het hoe en waarom van deze naamswisseling.

Klik hier voor het persbericht


UWV Magazine februari 2014

UWV houdt u als relatie graag op de hoogte van wat er speelt op het gebied van sociale zekerheid en de arbeidsmarkt. Daarom verschijnt elke maand UWV Magazine online. Lees meer ... >l

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
 
                                                                                     

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454