Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 5

Beste lezers,

Deze nieuwe VPB Nieuwsbrief staat weer vol nieuws voor en door onze leden. We hebben aandacht voor de Emmense Ondernemersbeurs, ook is er weer veel te melden over onze nieuwste projecten zoals het Actieplan Jeugdwerkloosheid, het bedrijventerrein Klazienaveen start ook met KVO-B. De VPB heeft een nieuwe contractpartner op ICT-gebied, ook hierover doen we verslag. Verder wordt er aandacht besteed aan iets nieuws op de VPB-website namelijk stageplaatsen en vacatures. Ook deze keer is de nieuwsbrief zeer goed gevuld.


 

Bedrijventerrein Klazienaveen start met KVO

De ondernemers op het Bedrijventerrein Klazienaveen willen het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen verwerven. Ze gaan daarbij samenwerken met de gemeente Emmen, Politie, Brandweer en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen, de VPB. De VPB organiseert en coördineert het project. Zij heeft inmiddels op verschillende plaatsen in de gemeente Emmen de nodige jaren ervaring opgebouwd met het gereed maken van bedrijventerreinen voor het KVO-B certificaat en het behouden ervan.
 
Afgelopen donderdag, 13 maart, heeft de aftrapbijeenkomst plaatsgevonden bij Westhart Brandbeveiliging. Onder toeziend oog van de aanwezige, politie, brandweer en ondernemers werd de samenwerking bekrachtigd door wethouder economische zaken de heer B. Arends en directeur VPB Herman Idema.


(li) wethouder B. Arends (re) directeur VPB Herman Idema
 
Het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen betekent actie voor zowel de ondernemers zelf, als voor de overheid. Welke acties dat precies zijn, wordt duidelijk nadat de bestaande situatie op het Bedrijventerrein Klazienaveen in beeld is gebracht. Hierbij wordt zowel gekeken naar het openbaar gebied, als ook naar de panden en bedrijfsterreinen van de ondernemers. Waar nodig moeten aanpassingen of verbeteringen worden uitgevoerd, voordat een officiële ‘schouw’ wordt gehouden, een rondgang overdag en ’s nachts om de veiligheid van het bedrijventerrein te beoordelen. Voor ondernemers levert het KVO-B certificaat niet alleen een veiliger omgeving op, ze kan ook financieel voordeel betekenen bij het afsluiten van een aantal verzekeringen, omdat verzekeraars bepaalde risico’s op gecertificeerde terreinen lager inschatten.

De VPB heeft inmiddels KVO-B trajecten uitgevoerd op het bedrijventerrein Bargermeer, bedrijventerrein Barger-Oosterveld en Businesspark Meerdijk. Het Bedrijventerrein Klazienaveen wordt het vierde bedrijventerrein waarvoor het KVO-B traject wordt uitgevoerd.

Wat doet de VPB voor ú?

Gezamenlijk in actie voor banen voor jongeren!


Woensdag 12 maart heeft de eerste jongere een contract ontvangen bij Hobo Hydrauliek als onderdeel van de afspraken tussen de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), het UWV en gemeente Emmen.
 
Henk Boon van Hobo Hydrauliek lichtte toe dat het bedrijf naarstig op zoek is naar jongeren die de techniek in willen.  Aansluitend ondertekenden Tinus Eisen(VPB), Gerrit van der Veen (UWV) en wethouder Henk Jumelet van de gemeente Emmen een convenant om gezamenlijk de jeugdwerkloosheid aan te pakken. De VPB zegt toe de komende periode 300 banen voor jongeren te werven onder haar leden en bij partijen die vacatures hebben voor deze jongeren.

 
Tijdens de bijeenkomst kon worden bekend gemaakt dat BTL twee jongeren aan een opleiding en baan gaan helpen en dat ondermeer uitzendbureau Bikkel en FID uitzendbureau meerdere jongeren kunnen plaatsen.

Klik hier voor het artikel van Erik van der Veen in het Dagblad van het Noorden over deze bijeenkomst
 

Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Samenwerking tussen Itass, BOB-ict en VPB


De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) en de Emmer ICT-bedrijven Itass en BOB-ict hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst biedt de ruim 300 leden van de VPB extra voordelen op het gebied van ICT-diensten, systeembeheer en werken in de cloud. Itass en BOB–ict zijn gevestigd op het Businesspark Meerdijk. De VPB is erg blij met de afspraken die zijn gemaakt met Itass en BOB-ict zegt directeur Herman G. Idema van de VPB. “Itass is een bijzondere partner, die binnen de ICT-branche landelijk hoog staat aangeschreven. Die kwaliteit werd enkele maanden geleden nog eens bevestigd doordat het bedrijf na een test van de dienstverlening door het vakblad CBM een plaats veroverde in de landelijke top-10. Dit soort regionale bedrijven werken we als VPB graag mee samen ten gunste van onze leden.” De VPB stimuleert de samenwerking tussen bedrijven in Emmen en directe omgeving en voert projecten uit die ten goede komen aan het bedrijfsleven en aan de bedrijfsomgeving. De vereniging heeft ruim 300 bedrijven als lid en vertegenwoordigt daarmee ongeveer 80 procent van de werkgelegenheid op de bedrijventerreinen van Emmen.

    
(li) Marco van der Heiden (BOB-ict)                                         (li) Wim Langen (Itass)
(re beide foto's) Herman Idema (VPB)

Emmense Ondernemersbeurs 26 maart 2014

De datum van de Emmense Ondernemersbeurs nadert met rasse schreden. Heeft u zich al aangemeld? Dit feestje wilt u echt niet missen. We zijn als werkgroep bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Wij denken dat dit wederom een zeer geslaagde bijeenkomst gaat worden. Aan de hapjes en drankjes kan het niet liggen. Bekijkt u onderstaand nogmaals de uitnodiging en meldt u zichzelf aan via office@vpb-emmen.nl  

Klik hier om de uitnodiging te zien!

Broodje Bahco DIBO Opleidingscentrum

Het volgende Broodje Bahco wordt op maandag 31 maart a.s. gehouden bij DIBO Opleidingscentrum aan de Karel Doormanstraat 15 in Emmen. Als thema is deze keer gekozen voor: Verkeersveiligheid en werkgeversaansprakelijkheid.  Deze presentatie wordt gegeven door de heer G. Smit van het Verzekeringscollectief aan de Bukakkers 20 in Emmen. Indien u aan wilt schuiven kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl  . Meer informatie over tijden en het programma kunt u vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten

HRM Netwerk

Op dinsdag 15 april a.s. vindt het volgende HRM netwerk plaats. Deze ontbijtbijeenkomst wordt deze keer gehouden bij Stenden, Van Schaikweg 94, Emmen. U herkent het vast wel; u wilt met een medewerker een coachend gesprek. Daarom is deze keer het thema; Coaching gesprekken, hoe doe je dat? Dit zal begeleid worden door Lynn Coleman. We gaan in kleine groepjes aan de slag met verschillende vormen van gesprekken voeren, waardoor we zelf ondervinden hoe zich deze gesprekken kunnen ontwikkelen. Het volledige programma kunt u vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten  U kunt zich opgeven voor deze ontbijtbijeenkomst via office@vpb-emmen.nl  

Nieuw op de website van de VPB > Stageplaatsen

Gezocht: Stagiaire intercedent

 
 
 
FID Plus
Nautilusstraat 1c
7821 AG Emmen
T:0591-575115
F:0591-575118
h.vangoor@fidplus.nl
www.fidplus.nl

 

Nieuw op de website van de VPB > Vacatures

Onze leden hebben diverse vacatures waar nog geen invulling aan is gegeven.


Stenden Hogeschool is binnen de Techniekopleidingen voor Werktuigbouwkunde (WTB) en Informatica (ICT) op zoek naar kandidaten voor de functie van: Teamleider (1,0fte Werktuigbouwkunde docent waarvan 0,4fte teamleider)
 

Vacatures bij B.D.O. Accountants en Belastingadviseurs B.V. 

Klik hier om alle informatie over bovenstaande vacatures te vinden


 

VPB maakt zich sterk voor zittende ondernemers!

De VPB maakt zich sterk voor zittende ondernemers!  Bijgaand de brief van de gemeente Emmen inzake de "Geluidsvisie" Kansen voor bedrijven die willen uitbreiden.

Klik hier om de brief te lezen

Werk & Mantelzorg; cursus voor mantelzorgers

In september biedt de VPB u, geheel kosteloos, de cursus voor mantelzorgers "De kunst van het zorgen en loslaten" Dit is een traject van negen dagdelen voor:
 
- Mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van zorgen en loslaten. Hoe doe je dat?
- Mantelzorgers die zich in de zorgsituatie niet in balans voelen.
- Werkende mantelzorgers die vastlopen in hun dagelijks functioneren omdat de combinatie zorg en arbeid niet altijd gemakkelijk is.
 
Indien u een mantelzorger in dienst heeft die in aanmerking komt voor deze cursus, zonder dat daaraan kosten zijn verbonden. Meldt u zich dan bij Liesbeth Horstmann l.horstmann@vpb-emmen.nl  Mocht u meer informatie wensen laat het ons dan weten.
 
Wij zullen inventariseren hoeveel belangstellenden er zijn en aan de hand daarvan worden de exacte data vastgesteld. 
 

Even voorstellen als nieuw lid van de VPB

Graag stellen wij ons, als nieuw lid van de VPB, aan u voor.  Sinds januari 2013 is Werkmax Professionals samen met Werkmax Uitzendorganisatie gevestigd in Emmen.
 
Werkmax Professionals is een bureau met ideeën en oplossingen op het gebied van mens en organisatie. Wij zijn specialist in Detachering, Recruitment en HRM Support. Werkmax Uitzendorganisatie biedt de klant een volledig pakket aan dienstverlening rondom de inzet van tijdelijk personeel.  
 
Wij werken voor het bedrijfsleven in bijna alle branches in Noord  Nederland en Noord Duitsland. Bent u op zoek naar een totaal oplossing voor al uw personele vraagstukken?  Dan is de Werkmax groep voor uw bedrijf de juiste keuze.
 
Werkmax Professionals biedt ondersteuning op de volgende terreinen;
  RECRUITMENT
Werkmax doet zowel werving en selectie voor vaste alsook tijdelijke vacatures. Wij zijn een specialistische en onderscheidende dienstverlener op het gebied van werving en selectie van staf, management, project, commerciële en leidinggevende functies. Wij kunnen ook buitenlandse werknemers voor vacatures in Nederland werven. Wij hebben op basis van ervaring, netwerken en een uitgekiend websearch systeem toegang tot de beste kandidaten.
 
  DETACHERING
Werkmax kan door de inzet van tijdelijk professionals ondersteuning bieden aan opdrachtgevers voor projecten en kort durende werkzaamheden. Wij kunnen u deskundige professionals aanbieden op junior en senior niveau.
 
  HRM SUPPORT
HRM Support biedt de ondernemer een volledig pakket HRM diensten. De ondernemer kan zij gehele HRM activiteit aan ons uitbesteden. Wij leveren HRM management in de volledige breedte van het vakgebied. Van strategische vraagstukken tot en met praktische HRM instrumenten.
Een HRM support abonnement systeem helpt uw onderneming de complete HRM activiteiten goed te regelen. U beschikt 24/7 over een telefonische helpdesk en een eigen persoonlijke HRM adviseur bij u op het bedrijf. Dat alles tegen een vaste prijs van € 39,50 per maand. (zie ook onze website)
 
Speciaal voor de leden van de VPB ontvangt u 50 % korting op het HRM support abonnement ! Wij bieden ter kennismaking het HRM support abonnement aan voor slechts € 19,75 per maand gedurende het gehele jaar 2014.
 
Werkmax Uitzendorganisatie biedt ondersteuning op de volgende terreinen;
  UITZENDEN
Werkmax Uitzendorganisatie kan uw personele bezetting versterken door de inzet van tijdelijk personeel via uitzending. Wij kunnen u medewerkers aanbieden in bijna alle vakgebieden van grondwerker tot technisch specialist. Uitzending kan ook als opstap naar een vast dienstverband worden ingezet. Tevens kunnen wij uw personeel overnemen en via Werkmax uitzendorganisatie in personeelspools laten werken. U verhoogt hiermee uw flexibiliteit en verlaagt het risico bij uitval en verzuim.
 
Op onze website, www.werkmax.nl, kunt u meer lezen over wie we zijn en wat we precies doen.
Natuurlijk bespreken we dat het liefst met u samen in een kennismakingsgesprek. Wilt u een afspraak maken?
Bel of mail ons direct.: professionals@werkmax.nll  Telefonisch 0591 - 562 730 of 06 – 51 12 19 62
 
Het Werkmax team staat voor u klaar!
 
Met vriendelijke groet.
Werkmax Professionals B.V.
 
Harry Machiel en Herman Walda
 
www.werkmax.nl


 

VPB-lid Webba en Webdesign24 bundelen krachten

EMMEN - Webba en Webdesign24 werken vanaf 1 maart 2014 samen verder onder de naam Webba. Dankzij de samenwerking kunnen klanten van de bedrijven nog beter bediend worden. Ook het dienstenaanbod van het ‘nieuwe Webba’ wordt uitgebreider. “We zijn weer een stap dichterbij ons doel: dé totaalaanbieder zijn op het gebied van websites, webshops, applicaties, apps en design.”
 
Webba is al jaren een begrip in Emmen en omgeving. “We hebben veel klanten uit de regio, maar merken ook dat er steeds meer vraag is van klanten buiten ons ‘vertrouwde’ gebied”, vertelt Stefan Kuhl van Webba. “Om onze bestaande en nieuwe klanten constant de allerbeste kwaliteit te kunnen blijven bieden, moeten we groeien.”
 
Kwaliteit, bereikbaarheid en service
Dennis Berends is sinds 2009 eigenaar van Webdesign24 (voorheen Joomla Bouwer, red.). Ook hij merkt dat de vraag naar zijn werkzaamheden toeneemt, maar ook breder wordt. “Jaren geleden richtten wij ons uitsluitend op de ontwikkeling van Joomla websites, maar tegenwoordig is er vooral vraag naar maatwerk en (web)applicaties.” Om die reden ging Dennis op zoek naar een partij waarmee hij kon samenwerken. “Ik heb gezocht naar een bedrijf dat kwaliteit levert, uitstekend bereikbaar is en hoog inzet op service. Dat heb ik gevonden in Webba.”
 
Team van professionals
Hoewel Stefan en Dennis spreken over een samenwerking, wordt Webdesign24 onderdeel van Webba. “In eerste instantie blijf ik het vaste aanspreekpunt voor mijn relaties”, vertelt Dennis. “Ik wil de tijd nemen om mijn klanten te laten wennen aan de nieuwe naam.” De nieuwe projectmanager van Webba heeft er alle vertrouwen in dat zijn vaste klanten zijn keuze ondersteunen. “Zij worden nu tenslotte bediend door een team van professionals en dat heeft alleen maar voordelen.”

Advocaat Mariska Harbers start eigen kantoor

Advocaat Mariska Harbers start eigen kantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht

“Ik ben ervan overtuigd dat je in veel conflicten over arbeidsrecht meer bereikt met een goed gesprek, een oplossingsgerichte houding en duidelijke afspraken, dan met een rechtszaak. Soms is de weg naar de rechtbank echter niet te vermijden en dan moet je de procedure voortvarend en met kennis van zaken voeren. Goede afspraken vooraf kunnen conflicten vaak voorkomen.” Mariska Harbers is advocaat op het gebied van arbeidsrecht en heeft sinds kort in Emmen een eigen kantoor.
“Ik houd mij alleen bezig met arbeidsrecht. Daarin heb ik mij echt gespecialiseerd. Dat lijkt beperkt, maar dat is niet zo. Het arbeidsrecht betreft alles dat met de arbeidsrelatie te maken heeft, van het maken van een goede arbeidsovereenkomst op maat, tot  ingewikkelde ontslagzaken, maar ook ziekte, reorganisaties en CAO kwesties. Arbeidsrecht is niet iets wat je ‘er even bij doet’.”  De specialiste in arbeidsrecht benadrukt dat ze zowel werkgevers als werknemers terzijde staat. Ze doet ook zogenaamde toevoegingszaken. “Ik maak geen verschil”.
Nadat ze een groot aantal jaren in verschillende functies in het bedrijfsleven werkzaam was, kwam Mariska Harbers als advocaat in dienst bij een middelgroot kantoor. “Daar heb ik de benodigde ervaring met en passie voor het arbeidsrecht opgedaan,” vertelt ze. Nadat ze met succes een specialisatieopleiding in het arbeidsrecht had afgerond, besloot ze  zelfstandig een arbeidsrechtkantoor te beginnen. Ze streek neer in het gebouw aan de Nautilusstraat 3  op het bedrijventerrein Bargermeer, waar onder andere ook de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen is gevestigd.  De specialisatie in arbeidsrecht is een zeer bewuste keuze, zegt Mariska Harbers. “Het arbeidsrecht kun je niet alleen uit wetboeken halen. Het wordt ook gevormd door onderlinge afspraken tussen werkgevers en werknemers en door de rechtspraak. In de rechtspraak wordt aan de hand van specifieke kwesties bepaald hoe de wet in de praktijk moeten worden uitgelegd. Het is dan ook belangrijk dat je als arbeidsrechtadvocaat goed op de hoogte bent van de nieuwe ontwikkelingen, zeker nu er zoveel nieuwe regelgeving in de maak is”
“Ik heb weliswaar een eigen kantoor, maar geen kantoortijden,” zegt Mariska Harbers. “Ik bedoel daarmee dat ik er niet ben tussen negen en vijf, maar juist wanneer een werkgever of en werknemer mij nodig heeft. Dat kan ook op zaterdag of ’s avonds zijn. Of juist heel vroeg. Ook daarmee wil ik mij onderscheiden, net als met mijn specialisatie in arbeidsrecht.”


Foto (vrij van rechten):Advocaat Mariska Harbers, puur gespecialiseerd in arbeidsrecht
 
Meer informatie: Mariska Harbers, Advocatenkantoor Mariska Harbers, telefoon 0591 – 20 04 14

VPB-lid Inbusiness Telecom is verhuisd!

Sinds vrijdag 14 februari jl. is Inbusiness Telecom verhuisd naar een nieuwe locatie. Het bedrijf is nu gevestigd aan de Nijbracht 154 in Emmen. U bent van harte welkom op het nieuwe bezoekadres.  U neemt de afslag Mc Donald's en dan vindt u hen over het spoor links. Miljoenenbesparingen in afvalverwerking in 2016 is een feit

Woensdag 12 maart jl. hebben vertegenwoordigers van vijf Drentse gemeenten en Area Reiniging het contract voor de verwerking van huishoudelijk restafval, bedrijfseigen restafval en huishoudelijk grof restafval met Attero getekend. Het contract gaat in per juli 2016 en leidt tot een jaarlijkse besparing van 6,5 miljoen euro voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, De Wolden en Tynaarlo alsook voor de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, die samenwerken in Area. Het nieuwe contract is de volgende stap naar een meer economische en duurzame afvalverwerking. Lees meer ... >

Drenthe meets Twente op de Business Inspiratiedagen

Met Drenthe meets Twente wil de gemeente Hardenberg verbindingen leggen en de samenwerking tussen ondernemers en bestuurders uit Noordoost-Nederland stimuleren. Het decor van de derde editie van Drenthe meets Twente wordt gevormd door de Business Inspiratiedagen, waar ondernemers uit Noordoost Nederland elkaar ontmoeten. Gedurende drie dagen staat de Evenementenhal Hardenberg in het teken van professioneel zaken doen, netwerken, anderen inspireren en zelf geïnspireerd te raken. Wij willen u graag uitnodigen om op donderdagmiddag 27 maart aanwezig te zijn bij de Business Inspiratiedagen en bieden u deze middag in het kader van Drenthe meets Twente een interessant programma

Jong Business Award

Wie wordt FC Emmen Hoofdsponsor 2020? FC Emmen scout Jong Ondernemerstalent

FC Emmen is gewend om het voetbaltalent al op jonge leeftijd te scouten maar gaat nu ook al op zoek naar het jonge ondernemerstalent van morgen! Want wie weet zit daar de Hoofdsponsor 2020 al tussen? En zo bent u als ondernemer, directeur of manager toch ook altijd op zoek naar jong talent? Die jonge manager voor over een paar jaar, of wellicht zelfs uw opvolger, of eerst een zeer geschikte stagiair(e) op HBO niveau? Maar waar komt u deze jongeren normaal gesproken tegen? FC Emmen gaat een brug slaan tussen u en dat jonge ondernemerstalent , maar gaat daarnaast ook op zoek naar de Hoofdsponsor 2020!  Lees meer ... >
 

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
 
                                                           
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454