Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 6

Beste ondernemers,

De VPB nieuwsbrief Jaargang 6, Editie 6 is alweer aan de beurt. Een verslag van de geslaagde Emmense Ondernemersbeurs ontbreekt natuurlijk niet net als het verslag van het Broodje Bahco van maandag 31 maart jl. Ook onze vaste rubrieken 'Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB' en 'Wat doet de VPB voor u!' zijn weer van de partij. Kortom er is weer genoeg nieuws te melden.
 

Emmense Ondernemersbeurs 26 maart 2014

Met veel plezier kijken wij als werkgroep terug op editie 7 van de Emmense Ondernemersbeurs die gehouden is op woensdag 26 maart jl. Er waren als vanouds weer veel bezoekers die onder het genot van een drankje en een hapje elkaar konden ontmoeten. De vrolijke muziek door 'Los del Sol' werd zeer gewaardeerd en paste ook goed in het gekozen thema Mediterranée.


'Los del Sol'

Ook het eten was aan dit thema aangepast. De heerlijkste gerechten waren verkrijgbaar. Hier was door de studenten van Stenden goed over nagedacht. Er kon gekozen worden uit 2 voor-, 2 hoofd- en 2 nagerechtjes zoals het voorgerecht Praspopita (filodeeg gerecht met prei en feta) of het hoofdgerecht Paellea amb pollastre i xorico (Pealla met kip en chorizo). Deze gerechtjes werden door bezoekers met smaak verorberd.


Het eten

Na een kort openingswoord door Jelle Dokter (voorzitter VPB) werd door hem een fles wijn gesabreerd. Een heel spektakel dat met uiterste precisie moet gebeuren. Ook de winnaar van de prijsvraag betreffende de de auto mevrouw T. Haandrikman van Safety Analyse mocht een fles sabreren. Na afloop van de beurs kregen de bezoekers een Pakket Dienstverlening mee naar huis. Hierin zaten verschillende gadgets en aanbieding van onze leden en contractpartners.


Het Pakket Dienstverlening

Wij als werkgroep "Emmense Ondernemersbeurs" zijn blij met het goede verloop van de avond en gaan ons best doen om ook volgend jaar weer een goede editie neer te zetten.


De bezoekers

Broodje Bahco bij DIBO Opleidingscentrum

Afgelopen maandag 31 maart werd het Broodje Bahco gehouden bij DIBO opleidingscentrum in Emmen. Het was een zeer geslaagde lunchbijeenkomst met een hele leerzame presentatie; Verkeersveiligheid en Werkgeversaansprakelijkheid.Deze presentatie werd gehouden door dhr. S. van Rijswick van DIBO en dhr. G. Smit van Verzekerings Collectief . Wist u dat u als werkgever bijvoorbeeld aansprakelijk bent voor ongelukken tijdens het woon- werkverkeer? Of dat u aansprakelijk bent voor ongelukken tijdens een personeelsuitje? Dit en nog veel meer werd ons verteld door beide heren. Klik hier om de presentatie Verkeersveiligheid en Werkgeversaansprakelijkheid te zien!

Het volgende Broodje Bahco wordt op 6 mei a.s. gehouden bij Broekmann Personeelsdiensten aan de Olivier van Noortstraat 8 in Emmen. Informatie over het thema wordt binnenkort bekend gemaakt op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten  Indien u aan wilt schuiven bij dit Broodje kunt u zich opgeven via office@vpb-emmen.nl
Stichting ECABO erkent VPB als leerbedrijf!

Met trots kunnen wij u mededelen dat de VPB door Stichting ECABO is erkend als leerbedrijf!

                               


HRM Netwerk voor en door leden

Op dinsdag 15 april a.s. vindt het volgende HRM netwerk plaats. Deze ontbijtbijeenkomst wordt deze keer gehouden bij Stenden, Van Schaikweg 94, Emmen. U herkent het vast wel; u wilt met een medewerker een coachend gesprek. Daarom is deze keer het thema; Coaching gesprekken, hoe doe je dat? Dit zal begeleid worden door Lynn Coleman. We gaan in kleine groepjes aan de slag met verschillende vormen van gesprekken voeren, waardoor we zelf ondervinden hoe zich deze gesprekken kunnen ontwikkelen. Het volledige programma kunt u vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten   U kunt zich opgeven voor deze ontbijtbijeenkomst via office@vpb-emmen.nl   

Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Collectieve bewegwijzering

 
De VPB heeft al enkele jaren de collectieve bewegwijzering op de industrieterreinen in de gemeente Emmen onder haar beheer. Wij hebben hiervoor een goede samenwerking met de firma Agmi Signs Direct. Indien u ook belang heeft bij goede bewegwijzering voor uw bedrijf kunt u contact opnemen met Liesbeth Horstmann, l.horstmann@vpb-emmen.nl  

 

Wat doet de VPB voor ú?

Van Liere Media heeft ervoor gekozen om zijn inkoop van energie via de VPB te laten lopen en dat heeft gevolgen gehad; Van Liere gaat per jaar € 15.000,= besparen op zijn energierekening! Ook geïnteresseerd wat de VPB voor uw energierekening kan betekenen? Herman G. Idema schuift graag bij u aan tafel onder het motto dat samenwerkenloont. U kunt contact opnemen met Herman via h.idema@vpb-emmen.nl
 

3 ondernemers blij met maquette ‘make-over’ van hun bedrijfspand

Drie Emmense ondernemers kregen donderdag 27 februari 2014 uit handen van de gemeente Emmen en VPB de maquettes van de  ‘make-over’ van hun bedrijfspand in het kader van het Bahco-project ‘Waardevolle Werkas’. Machinefabriek Emmen, Pand 23 en Hof & Frieling waren geselecteerd voor deze bijzondere pilots. 
 
Hoe werd er gewerkt?
Het multidisciplinaire Turboteam, bestaande uit een financieel adviseur, een bedrijfsmakelaar, een energiedeskundige en een aantal architectuurstudenten van de Academie van Bouwkunst Groningen, hebben samen met de ondernemer gekeken wat er in en aan het pand en terrein verbeterd kan worden. De wens van de ondernemer stond centraal. De één wilde een bestaand pand energiezuinig maken, een ander dacht na over ver- of nieuwbouw op de locatie. Het team heeft in kaart gebracht wat kon en wat de kosten en subsidiemogelijkheden zijn. De bedoeling was om de ondernemers door creatieve, financierbare ontwerpen te verleiden om daadwerkelijk te investeren in de bestaande plek en tevens een voorbeeld te worden voor andere panden op de Werkas Emmen. 
 
De drie ondernemers waren erg enthousiast over de ontwerpen en het proces. Dirk-Jan Weeke van Machinefabriek Emmen: “We waren al bezig met uitbreidingsplannen en toen kwam het turboteam als geroepen. Ze kwamen met verrassende ideeën waar we zelf niet op gekomen waren. Met als uiteindelijk resultaat dat we daadwerkelijk gaan starten met nieuwbouwactiviteiten in 2014! Wel in gewijzigde vorm, maar het Turboteam fungeerde als katalysator.”
 
Bahco
De proef maakte onderdeel uit van het Bahco-programma, waarin de gemeente samen met ondernemers en de VPB werkt aan verbetering van bestaande bedrijventerreinen, bijvoorbeeld op het gebied van bereikbaarheid en veiligheid. Ook de kwaliteit en uitstraling van de bedrijventerreinen maken hier onderdeel van uit.
 
Wethouder Sleeking
Het Bahco-project Waardevolle Werkas is in 2012 ambitieus van start gegaan. Met goede voorbeelden in Emmen en het aanbieden van de diensten van het Turboteam wilden wij de ondernemers in de drie sleutelzones verleiden om te investeren in hun bestaande bedrijfslocaties. De relatie tussen een aantrekkelijk pand en werkgebied en de vastgoedwaarde is aangetoond. Ik ben er trots op dat deze aanpak heeft gewerkt en hoop dat de nieuwe voorbeelden ook andere ondernemers op de Werkas zullen aanmoedigen om te blijven investeren in hun pand en hun omgeving.
 
De heer D.J. Weeke, Machinefabriek Emmen

De heer A.J. Geertjes, Hof & Frieling
 

De heer W. Schippers (li) en de heer F. de Jong (re)
Meubelboulevard Emmen
 

Nieuw op de website van de VPB > Vacatures

Vacatures

 
Heeft u een vacature? Meld ons deze!!
Spelregels, u levert aan:
Korte functie omschrijving
Niveau MBO, 1,2,3 of 4 of HBO
Contactgegevens
 
Wij maken een opzet en bij uw akkoord wordt deze op onze website geplaatst. Is uw vacature vervuld? Dan meldt u deze bij ons af. Vacatures worden maximaal 2 maand geplaatst, daarna worden ze automatisch verwijderd.
 
Kijk voor meer informatie op onze website www.vpb-emmen/vacatures

Vacatures kunt u mailen naar office@vpb-emmen.nl
 

Nieuw op de website van de VPB > Stageplaatsen

Spelregels: u levert aan:

 
* korte omschrijving functie
* Niveau MBO 1,2,3 of 4, HBO
* Contactgegevens
 
Wij maken een opzet en bij uw akkoord wordt deze geplaatst op onze website. Is deze stageplaats vervuld? Dan meldt u deze bij ons af. Stageplaatsen worden maximaal 2 maand geplaatst, daarna worden ze automatisch verwijderd.

Kijk voor meer informatie op onze website www.vpb-emmen.nl/stageplaatsen

Stageplaatsen kunt u mailen naar office@vpb-emmen.nl

Nieuw geld ook voor de regio Emmen; EFRO en INTERREG voor uw inn

UITNODIGING

Kennispoort Regio Zwolle organiseert samen met provincie Overijssel op 16 april a.s. de bijeenkomst:

Nieuw geld ook voor de regio Emmen; EFRO en INTERREG voor uw innovatie

De komende jaren zullen er honderden miljoenen beschikbaar komen vanuit Europa voor het subsidiëren van innovaties in Oost Nederland. In het najaar van 2014 start de uitvoering van het EFRO programma. Hiermee kunt u de ontwikkeling van producten, diensten en processen realiseren als u actief bent binnen de speerpuntensectoren High Tech Systems & Materials, Health, Agrofood en Energie- en milieutechnologie (inclusief biobased economy).Tevens behoren cross-overs met sectoren zoals ICT, water, chemie, creatieve- en maakindustrie tot de mogelijkheden. Ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen kunnen aanvragen doen. Het INTERREG programma staat ook op de planning om in het najaar van 2014 te starten. Ook hier staat productontwikkeling centraal, maar INTERREG richt zich op de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitse en Nederlandse ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen in de grensregio. Klik hier voor meer informatie en het programma

Nieuwsbrief Techniektalent.nu april 2014

Wilt u weten wie de Techniektrofee wint of wat astronaut André Kuipers te vertellen heeft over techniek?

Klik hier voor de nieuwsbrief van 1 april 2014 van Techniektalent.nu

‘We koersen af op een biobased economy’,Emmen maakt het mogelijk

Plastic tasjes, stoelen en tapijten gemaakt van maïs of suikerriet…

‘We koersen af op een biobased economy’


Duurzaamheid. Het milieu. We hebben er de mond van vol. Maar het blijft voornamelijk bij praatjes, niet bij daden. In Emmen maken ze er wel degelijk werk van. Kunststoffen gemaakt uit maïs, suikerriet of koolzaadolie hebben de toekomst, weten ze bij de Stenden HogeschoolLees meer ... >

Technews! nummer 34 van Stenden Hogeschool Emmen

Technews1 nummer 34 van Stenden Hogeschool is uit! daarin is nieuws te vinden van de Dean, van Stenden PRE en nog veel meer.

Klik hier om Technews! nummer 34 te lezen

Uitnodiging Hoger Hotelonderwijs Associate Degree (AD)

Mag ik u van harte uitnodigen op onze informatiebijeenkomst over onze “nieuwe” AD opleiding op woensdag 9 april a.s. bij Stenden Emmen? Naast de succesvolle Ad bieden we vanaf september deze in Emmen ook in duale vorm aan. Het AD programma is een ideale manier om de capaciteiten van uw medewerker te vergroten. Een AD is een tweejarige HBO opleiding met grotendeels dezelfde inhoud als de eerste 2 jaar van de bachelor opleiding. 

Klik hier voor meer informatie over programma en tijden!

EBD Nieuwsbrief maart 2014

In de EU is de nieuwe programmaperiode 2014-2020 van start gegaan. En net als bij de Europese verkiezingen kunnen we vaststellen dat het deze keer voor lokale overheden anders is dan voorheen.  
Aan de ene kant treedt er in Europa een verschuiving op, waarbij lokale overheden steeds meer facilitator zijn in plaats van aanvrager. Aan de andere kant zorgen de decentralisaties en de aankomende 
gemeenteraadsverkiezingen ook lokaal voor spannende tijden. Lees meer ... >

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
 
                                                                                                             
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454