Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 9

Beste ondernemers,

Eindelijk is het mooi weer en voor u heeft u een frisse VPB Nieuwsbrief en wel Editie 9 alweer van 2014. In deze nieuwsbrief vindt u weer vele nieuwtjes voor en door leden. We hebben een verslag voor u van het zeer geslaagde 'Banenfestijn' bij Studystore ( de Studieboekencentrale) op 9 mei jl. Op de activiteitenkalender wordt melding gemaakt van vele activiteiten de komende weken, waaronder natuurlijk de Algemene Leden Vergadering van de VPB die plaatsvindt op dinsdag 27 mei a.s. We houden u hiervan graag op de hoogte.
 

Algemene Leden Vergadering bij Buurtsupport

Komende dinsdag 27 mei a.s. vindt de eerste Algemene Leden Vergadering van de VPB plaats in 2014. Deze keer zijn we te gast bij Buurtsupport aan de Jacob le Mairestraat 289 in Emmen. Er zijn reeds vele aanmeldingen binnen, maar ook uw aanmelding zien we graag tegemoet. Er wordt een nieuw bestuurslid voorgedragen, de kascommissie doet verslag en ook zal Herman G. Idema (directeur VPB) verslag doen van alle lopende projecten in 2014 en van de nieuwe projecten van 2015. Zie voor het volledige programma onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten  U kunt zich opgeven via office@vpb-emmen.nl  

                                                                

Banenfestijn jeugdwerklozen goed bezocht

Op vrijdag 9 mei jl.l was het eindelijk zover. In samenwerking met de gemeente Emmen, Studystore, het UWV en het Werkplein Emmen werd door de VPB bij de Studieboekencentrale een 'Banenfestijn" georganiseerd ten behoeve van de jeugdwerklozen. Ca. 900 jongeren waren hiervoor uitgenodigd. Ze konden bij allerlei bedrijven en uitzendorganisaties terecht om te zien of er een baan beschikbaar is waarvoor zij geschikt zijn. We kunnen spreken van een geslaagde middag. De opkomst was goed en er zijn diverse matches gemaakt. Op dit moment staat de teller op ruim 120 vacatures waaraan een vervolg is gegeven en ruim 10 jeugdwerklozen die al aan de slag zijn, een mooi resultaat op deze stormachtige middag. 

Eén van de vervolgtrajecten waar wij u op willen attenderen is het inzetten van Talentencheques, dit is dé manier om jeugdig talent aan een baan te helpen én waarbij u financieel wordt ondersteund. Klik hier voor overzicht.

De volgende bedrijven hebben zich op deze middag gepresenteerd: 

Studieboekencentrale/Studystore     
Defensie
DTS
Jong Business Award
Asus
De VPB, met vacatures van diverse VPB leden
AB Oost Emmen
Carrière Uitzendbureau Emmen
FID Emmen
Olympia Emmen
Bikkel Dienstverlening
Paraat Uitzendbureau
Job Direkt Emmen
Werk & Vakmanschap Emmen
Manpower
Start people


De aanwezigen
                                                                  

Broodje Bahco bij InBusiness Telecom

Het volgende Broodje Bahco wordt gehouden op maandag 2 juni a.s. We zijn dan te gast bij InBusiness Telecom aan de Nijbracht 154 in Emmen. Onder het genot van een heerlijke lunch gaan we het hebben over het thema: Hoe ga je als bedrijf om met WiFi met betrekking tot gebruik en veiligheid. U bent ook deze keer van harte welkom om aan te schuiven bij het altijd populaire Broodje Bahco. U kunt zich opgeven via office@vpb-emmen.nlHRM Netwerk

Op dinsdagochtend 17 juni a.s. vindt de volgende HRM Netwerkontbijtbijeenkomst plaats. We zijn te gast bij FID B.V. aan de Nautilusstraat 1C in Emmen. Thema: 'Risico’s en kansen van flexibele schil' Indien u deel wilt nemen aan dit netwerkontbijt kunt u zich aanmelden via office@vbp-emmen.nl  Meer informatie over tijden en het programma kunt u vinden op onze website www.vpb-emmen/activiteiten

Wat kan de VPB voor ΓΊ betekenen?

Voortgang programma Duurzame inzetbaarheid


Op 13 mei jl. heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bijgaande brief verzonden naar de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal om deze te informeren over de voortgang van de activiteiten van het programma Duurzame Inzetbaarheid, waaronder het plan van aanpak Psychosociale Arbeidsbelasting en het Actieplan Gezond Bedrijf. 
 
Duurzaam Inzetbaarheid personeel, is en wordt steeds belangrijker. Afgelopen jaar waren er voor het eerst meer vijftigers dan dertigers aan het werk. Kortom de  "arbeidsvergrijzing" is nu terug te zien in de cijfers. Aandacht voor werkstress is begrijpelijk, alleen laten we voorkomen dat alles bij de werkgevers wordt neergelegd. De VPB besteed sinds 2011 met regelmaat aandacht aan het thema via onder andere haar HRM Netwerk en het project Werk en Mantelzorg. Vragen, opmerkingen of meer willen weten? Bel of mail ons!

Klik hier om deze brief te lezen!

Dagschouw KVO BP Meerdijk - Industrieterrein Barger-Oosterveld

Afgelopen week hebben ondernemers vanuit Barger Oosterveld en BusinessPark Meerdijk, samen met de overige werkgroepleden, een dagschouw op beide terreinen gehouden. Deze dagschouw wordt gehouden in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Opvallend is dat de algemene indruk is dat het terrein netter is geworden. Juist op de private kavels is het meer opgeruimd dan tijdens de vorige schouw. 

Punten van aandacht blijven los liggende pallets op terreinen die makkelijk kunnen leiden tot brandstichting of gebruikt kunnen worden om over hekken heen te klimmen. Tevens viel het op dat er op enkele plekken nagenoeg geen groenonderhoud door de gemeente wordt gedaan. Dit zijn punten van aandacht waar we ons de komende periode op gaan richten. Ook wordt er actie ondernomen richting opleggers die parkeeroverlast bezorgen langs de Handelsweg.

      
Achterstallig groenonderhoud Barger-Oosterveld                   Achterstallig groenonderhoud BP Meerdijk

Keurmerk Veilig Ondernemen; Zet geen container naast de gevel!

Wij wijzen u graag op bijgaand artikel in het Dagblad van het Noorden betreffende het alarm dat de verzekeraars slaan over het grote aantal overslaande containerbranden. Wat voor containerbranden geldt, geldt ook voor palletbranden! Ook wij merken bij de dag- en nachtschouw die wij 2x per jaar uitvoeren samen met onder anderen de politie en brandweer in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen, dat ook op onze industrieterreinen niet altijd zorgvuldig hiermee omgegaan wordt.

Klik hier om genoemd artikel te lezen!
Gemeente sluit bedrijfspand in Emmen na vondst henneptoppen

"Vondst henneptoppen" 

Gemeente sluit bedrijfspand in Emmen

Een bedrijfspand aan James Cookstraat 19 in Emmen is gesloten voor de duur van zes maanden. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke beleid ‘Geen drugs in bedrijven, woningen en horeca’.
 
James Cookstraat 19 
De politie heeft op woensdag 14 mei in het pand een doorzoeking gedaan. In het bedrijfspand werd ...Lees verder

Plaatsing Ovonde Kruising Rondweg - Angelslo

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 mei is onder grote belangstelling de Ovonde geplaatst op de kruising  Rondweg - Angelslo. 
 

Growing Workplace

Flexwerken in het centrum van Emmen

Om te kunnen ondernemen, is een aantal dingen van belang; de basisvoorwaarden: Wifi, koffie en (gratis) parkeerplaatsen. Dat hebben we!
 
Wat heb je daarnaast nodig om tot nieuwe ideeën en de uitwerking hiervan te komen? Inspiratie, kennis, een fijne omgeving en leuke en positieve mensen.
 
Growing Workplace is dé plek voor creatieve en innovatieve ondernemers; de ondernemers van nú! Een inspirerende broedplaats waar je kan werken, ontmoeten, leren, inspireren en groeien.
 
Je komt hier gemakkelijk in contact met andere ondernemende mensen waardoor je je netwerk kan vergroten en waardoor je elkaar op zakelijk en op persoonlijk gebied kan versterken. Een plek waar je letterlijk en figuurlijk in beweging blijft.
 
Onze missie:
Een inspirerende plek creëren waar ondernemende mensen op professionele wijze gebruik van kunnen maken en waaruit door deze kruisbestuiving gemakkelijk nieuwe initiatieven zullen ontstaan.
 
Onze locatie in het centrum van Emmen beschikt over 40 flexwerkplekken in een omgeving die anders is en inspireert. Tevens is er een aantal ruimtes waar je in alle rust en stilte kunt werken of overleggen.
 
Nieuwsgierig? Je kan altijd langskomen, de koffie staat klaar!

Klik hier om de geplande evenementen te kunnen zien!
 
 
Met enthousiaste groet,
 
Liesbeth Omvlee
Tel. 06 13 36 34 34

 
Growing Workplace  |  Baander 4-8  | 7811 HJ EMMEN  |  www.growingworkplace.nl   |  KVK 59176156
 

UWV Kennisnieuwsbrief mei

 

Nog veel werk aan de winkel

In maart daalde de werkloosheid in Nederland. Toch was dit nog geen reden tot juichen. Die maand gingen per saldo 23.000 banen verloren. Ook waren 30.000 mensen niet langer actief op zoek naar een baan.
Positief is dat er in het eerste kwartaal 22% meer WW’ers de uitkering verlieten omdat zij weer een nieuwe baan hadden gevonden. Aan de andere kant was het aantal mensen dat de maximale uitkeringsduur bereikte, en dus zonder een baan de WW verliet, 19% hoger dan een jaar geleden. Maar liefst 35% van de werklozen in Nederland is nu al langer dan een jaar zonder werk. Lees meer ... >
 

Vacatures

Diverse leden van de VPB hebben weer vacatures op onze website geplaatst.  

Klik hier om deze vacatures te bekijken!

Mocht u nu ook vacatures op onze website willen plaatsen? Geef het ons door via office@vpb-emmen.nl  

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten:

MWO - Advies
Waanderweg 156
7812 HZ  EMMEN
Tel. 0591-51 49 40
E-mail mgvanvliet@wmo.nl
Website www.wmo.nlSmart PLUS
Albatrosstraat 6
7821 AM  EMMEN
Tel. 0591-76 91 57
E-mail rd@smartplus4u.nl
Website www.smartplus4u.nlWij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!
 

Mogen wij even voorstellen; onze nieuwe stagiair!

Geachte leden,                                          
 
Graag zou ik mij even willen voorstellen, mijn naam is Patrick Staats, en ik ben 26 jaar. Sinds 12 mei loop ik stage in de vorm van een werkervaringsplaats bij de VPB. Deze werkervaringsplaats geldt voor een periode van 3 maanden.
 
Opleiding
Mijn afgeronde opleidingen zijn Sociaal Juridische Dienstverlening(MBO niveau 4) aan het Drenthe College te Emmen. Ook heb ik nog een jaar Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gedaan op het Windesheim te Zwolle.
Mijn droombaan is om mensen met een beperking te begeleiden in het dagelijks leven. Hier haal ik veel voldoening uit. Dit is een hele andere kant dan waar ik in ben afgestudeerd, maar door gebeurtenissen ben ik er achter gekomen waar mijn passie ligt: kinderen met een beperking te helpen in het dagelijkse leven. Wat ik belangrijk vind in een baan is dat de baan afwisselend is en mij uit kan dagen.  De baan die mij heel erg interessant lijkt is jobcoach. Een cliënt helpen naar een (betaalde) baan. Of dat de cliënt zover zelfstandig wordt dat hij of zij zich zelf kan redden in de maatschappij. Dit lijkt mij een baan die mij heel veel voldoening zal geven.
 
Waar kunt u mij tegenkomen binnen de VPB
Mijn taken binnen de VPB zijn zoal;
  • Het ledenboek 2014/2015 bijwerken/updaten.
  • Database van Techniek kring Emmen opschonen.
  • Algemene administratieve ondersteuning.
 
Hobby’s
Mijn hobby’s zijn sporten (judo en handbal).Ik ben actief als Judotrainer, voor zowel kinderen als volwassenen, met of zonder beperking.
Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij Handbal vereniging DOS en dan met name in de ondersteuning van de kantine.
 
Competenties
Zoals u kunt zien ben ik heel sociaal en maatschappelijk ingesteld. Mijn verdere persoonlijke eigenschappen zijn zoal:
 
Makkelijke prater                  Kan goed luisteren
Leergierig                              Organisator
Toegewijd/betrokken             Humor
Open                                       Behulpzaam
Enthousiast                            Verantwoordelijk                                                        
Nuchter                                  Geduldig
Ambitieus                              Inlevingsvermogen                                                         
Vriendelijk
 
Graag hoop ik met u kennis te maken de komende 3 maanden.   

                          

Westhart en UnivΓ© op Bedrijven Contactdagen Emmen

Voorkomen is beter dan genezen!
Een oud gezegde dat nog steeds van kracht is en daarom hebben de VPB leden Westhart en Univé Dichtbij een speciale beursaanbieding tijdens de Bedrijven Contactdagen, 4 en 5 juni, in Emmen.
Univé is onlangs voor de 8ste keer op rij uitgeroepen tot beste verzekeraar voor bedrijven met de hoogste scores op alle test onderdelen.  Reden te meer om dit samen met u te vieren op de Bedrijven Contactdagen.
Waarom al zo lang succesvol? Dat heeft te maken met onze manier van werken; wij noemen dat Risicomanagement. Risicomanagement is dé manier om bedrijfsrisico’s in kaart te brengen, zowel verzekerbaar als onverzekerbaar. Risico inventarisatie is dus de basis voor het advies.
Vervolgens worden de risico’s gezamenlijk beoordeeld en daar waar mogelijk binnen het bedrijf gereduceerd. Uiteindelijk komt u tot een rest risico, en dat is niet erg want ondernemen brengt nu eenmaal kansen en risico’s met zich mee. Gelukkig zijn de meeste risico’s verzekerbaar.
Met het Zeker Zakelijk Plus pakket van Univé hebben wij een uniek pakket aan verzekeringen samengevoegd. Als enige in Nederland zijn wij in staat om zowel uw schadeverzekeringen als uw verzuimverzekering en arbeidsongeschiktheid op één polis aan te bieden.
Binnen het Zeker Zakelijk Plus pakket kunt u zelf bepalen welke risico’s u verzekert en welke niet. Ieder bedrijf is immers uniek en vraagt om een eigen verzekeringsoplossing!
Univé staat met  een team specialisten als aanspreekpunt voor u klaar.
Onze kernwaarden zijn: Persoonlijk, Betrokken, Dichtbij, Professioneel.  Daag ons eens uit op die punten!
 
Beursaanbieding Univé Dichtbij:
Op basis van een vrijblijvende risico inventarisatie geven wij U een extra korting op de brandverzekering in het Zeker Zakelijk Plus pakket van Univé.  (maximaal te behalen korting is 15% van de totale pakketpremie!)
Daarnaast:
·         Gratis 5 jaarlijkse taxatie van de bedrijfsgebouwen.(minimale kostenbesparing van € 500,- per taxatie).
·         Gratis 3 jaarlijkse controle bliksemafleider.(minimale kostenbesparing van € 100,- per keuring).
·         Via Univé Dichtbij korting op reguliere brandblusapparatuur van Westhart.(korting kan oplopen tot 40% / korting globaal per schuimblusser € 43,-)Let op speciale Westhart beursaanbieding hieronder!
·         Gratis preventieadviezen en begeleiding door een technisch inspecteur.
Bezoek onze stand. De koffie met  iets lekkers staat voor u klaar!
 
Voor het risico reductie advies heeft Univé zich omringt met een aantal regionale specialisten op preventie gebied. Een daarvan is Westhart Brandbeveiliging, met recht een specialist op dit gebied.
Zo heeft Westhart Brandbeveiliging in eigen beheer de voor Nederland unieke waternevelblusser ontwikkeld. Deze blusser kenmerkt zich door een extreem hoge bluscapaciteit ( 200% van de gangbare concurrenten!) en weinig tot geen nevenschade.
Univé beveelt daarom Westhart Brandbeveiliging  als regionale ondernemer graag van harte aan bij ondernemend Emmen.
Beursaanbieding Westhart Brandbeveiliging:
·         Bij een Zeker Zakelijk Plus pakket van Univé  30% korting op aanschaf van een waternevelblusser van Westhart.
Reden te meer dus om ons te bezoeken op de Bedrijven Contact Dagen.
Kom naar de stand van Westhart en Univé Dichtbij en profiteer van de beursaanbiedingen:
Tot ziens!
       Hartelijke groet,
 
           Erwin Grupstra                                                                                                         Willem Westerhof
               
                                                                          
                                                                                              

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

                                                                                                                 
kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454