Nieuwsflits VPB

Beste leden,
 
Gisteren (dinsdag 27 mei) heeft de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering van de VPB plaatsgevonden. We zijn hartelijk ontvangen door Buurtsupport. De bijeenkomst werd geopend door de voorzitter van de VPB Jelle Dokter. Hij heette iedereen van harte welkom en gaf daarna het woord aan Joop Einhaus de directeur van Buurtsupport. Middels een presentatie heeft hij de aanwezigen uitgelegd waar zij voor gaan en staan Klik hier voor deze presentatie. Daarna kreeg scheidend wethouder Nynke Houwing het woord. Het was haar laatste officiële optreden. Zij gaf een boeiende presentatie over de ‘Economie van Emmen’, Klik hier voor deze presentatie .
 
Hierna werd de formele vergadering geopend door voorzitter Jelle Dokter. Het verslag van de vorige vergadering werd goedgekeurd door de leden. Ook de kascommissie oordeelde positief over de financiële stukken waarna de aanwezigen de penningmeester (bestuur) décharge hebben verleend.  Het was het laatste optreden van penningmeester Tinus Eisen. Na 10 jaar met veel plezier in het bestuur gezeten te hebben, was het tijd om afscheid te nemen. Hij bedankte iedereen voor de fijne tijd, waarna Jelle Dokter namens bestuur en team VPB Tinus bedankte en hem een cadeautje en een bos bloemen overhandigde. Als nieuw bestuurslid werd Roy Posthuma door het bestuur voorgedragen. Er hadden zich geen andere kandidaten aangemeld en Roy werd als nieuw bestuurslid aangenomen door de aanwezigen. Hierna kreeg hij de gelegenheid om zich kort voor te stellen. Wij zijn blij met hem en hopen aan hem een net zo’n bevlogen bestuurslid te hebben als aan zijn voorganger.
 
Na deze bestuurswisseling werd Herman Idema (directeur VPB) de gelegenheid gegeven om de projecten van 2014 – 2015 toe te lichten.  Aan bod kwamen onder meer het Actieplan Jeugdwerkloosheid, project Werk & Mantelzorg en het pilotproject Groenonderhoud. 
 
Na een korte rondvraag waarin door de heer J. Brands van Brands Bouwgroep B.V. een vraag werd gesteld over het pilotproject Groenonderhoud, werd de vergadering afgesloten en onder het genot van een hapje en drankje werd door de ondernemers nog even nagepraat. Wij danken iedereen voor hun aanwezigheid en zien onze leden graag terug op onze volgende Algemene Leden Vergadering op donderdag 27 november 2014.


Afscheid Tinus Eisen


De aanwezigen

 
 
 

HRM Netwerk 17 juni 2014

Geachte leden,
 
Hierbij willen we u van harte uitnodigen om op dinsdag 17 juni het HRM Netwerk van de VPB bij te wonen. Deze keer zijn we te gast bij FID Uitzendbureau en is het onderwerp; “Flexibele schil risico’s en kansen”
 
Flexibele inzet van personeel, zijn dit alleen uitzendkrachten? Nee, flex gaat niet alleen over uitzenden, het is meer! Voor werkgevers biedt dit mogelijkheden, maar er zijn zeker ook risico’s aan verbonden. Ciska van Huizen leidt u rond in de wereld van de flexibele schil.

Na de presentatie is er volop gelegenheid voor discussie en vragen. Daarvoor is Mariska Harbers ook aanwezig. Als jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht kan zij nader toelichting geven over de gevolgen van flex voor de rechtspositie.
 
Programma
7.45 uur  Ontvangst
8.00 uur  start met voorstelronde
8.15 uur  Presentatie Ciska van Huizen 
9.00 uur  inbreng vanuit de groep en discussie.
10.00 uur eindtijd
 
Opgeven kan via office@vpb-emmen.nl 
 
U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de achterzijde van het pand en via de zij ingang naar de eerste verdieping lopen.
 

"Brand, hoe kunt ΓΊ dat voorkomen?"

Via deze weg willen wij u van harte uitnodigen tot het bijwonen van een thema informatiebijeenkomst bij Brandweer Emmen op woensdag 18 juni a.s. Aanvang 16.00 uur, beoogde eindtijd 18.00 uur.
 
De impact van een brand is groot, daar valt niet over te twijfelen. Maar wat doet u als er een brand bij u uitbreekt, zo overdag? Heeft u een vluchtplan? Prima, maar hoe voorkom je nu dat er een brand begint?! En waar schuilt nu het gevaar? Zijn dat alleen lasapparaten? Of kan ook een eenvoudige printer een begin van een brand zijn? Wat zijn de gevaren van een hennepkwekerij in uw pand? Kortom genoeg stof tot nadenken!
 
Annet Hulshof van Brandweer Veiligheidsregio Drenthe heeft een doeltreffende en eenvoudige checklist gemaakt voor ondernemers en instellingen. Deze wil zij graag bij u onder de aandacht brengen. Daarnaast zal er een rondleiding worden verzorgd door de Brandweerkazerne.
 
Om alles in goede banen te leiden worden de aanwezigen over twee groepen verdeeld. Waarbij de ene groep de presentatie bijwoont en de andere de rondleiding. Halverwege het programma zal dit worden gewisseld.
 
LET OP! Er is een beperkte ruimte, graag aanmelden vóór 11 juni, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Locatie: Brandweerkazerne, Nijbracht 43A, Emmen
 
Aanmelden kan via office@vpb-emmen.nl
 
kalender
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
25
Jun
Tweedaagse training - Praktisch leiding geven op de werkvloer
25
Jun
Broodje Bahco
info@vpb-emmen / 0591 653454