Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 3

Beste ondernemers,

Voor u heeft u de 3e nieuwsbrief van 2013 van de VPB  met nieuws over het gehouden Broodje Bahco, de audit van het Keurmerk Veilig Ondernemen op het Businesspark Meerdijk en het bedrijventerrein Barger-Oosterveld. Verder zijn we benieuwd naar de reactie van onze leden op een VPB-plein op de Bedrijven Contactdagen Emmen. Meer nieuws over diverse activiteiten georganiseerd door ons en anderen kunt u zien via onze "Activiteitenkalender".


 

KVO-B Certificaat behaald!!

Woensdag 27 februari jl. was het dan zover. Na een intensief Keurmerk Veilig Ondernemen-B traject met ondernemers gevestigd op Barger-Oosterveld/Businesspark Meerdijk, politie, brandweer, gemeente Emmen en de VPB is deze inzet niet voor niets gebleken. Onder toeziend oog van MKB Nederland als procesbegeleider heeft KIWA als auditor ons gezamenlijk doorlopen proces doorgenomen. In maart zal het certificaat worden uitgereikt en op vertoon van dit certificaat krijgen ondernemers gevestigd op Barger-Oosterveld of Businesspark Meerdijk direct korting op hun verzekeringspremie.

Broodje Bahco 4 maart 2013

Op maandagmiddag 4 maart is weer een zeer gevarieerd gezelschap aangeschoven voor de luchbijeenkomst het "Broodje Bahco". Ditmaal werd deze gehouden bij het WerkgeversServicepunt Drenthe (v/h UWV) in Emmen. Onder het genot van een heerlijke lunch werden diverse onderwerpen, zoals onder meer het verkrijgen van technisch personeel, besproken die de ondernemers bezighouden. Ook het volgende Broodje Bahco staat alweer gepland en wel voor dinsdag 2 april a.s. bij Support4Safety waar we een gratis workshop "Veiligheidsbewustzijn" met als titel "de Tijger" krijgen. U kunt zich hiervoor opgeven via office@vpb-emmen.nl. Op onze website is op de activiteitenkalender te zien waar en wanneer de Broodjes Bahco gehouden worden.


Emmense Ondernemersbeurs 20 maart 2013

De uitnodigingen zijn verstuurd en we hebben al vele aanmeldingen binnen! U komt toch ook? Het wordt weer een leuke netwerkbijeenkomst met als thema "10 jaar VPB" Ook benieuwd naar het programma en hoe aan te melden? Klik voor meer informatie op onderstaande link:

http://www.vpb-emmen.nl/emmense-ondernemersbeurs-2013

Bedrijven Contactdagen Emmen

Weer Bedrijven Contactdagen in Emmen

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2013 is het Hampshire Hotel in Emmen het punt waar Drentse ondernemers elkaar ontmoeten. De beurs is een initiatief van Now Events, gevestigd in Klazienaveen. Now Events gaat deze beurs onder de naam Bedrijven Contacdagen Emmen organiseren. Benny Meijerink (organisator) legt het waarom uit. "Bij veel regionale ondernemers neemt de animo voor de bedrijvencontactdagen in de TT-hal in Assen af. Dus pakken wij de draad weer op in Emmen. De beurs biedt op deze locatie vele mogelijkheiden voor alle exposanten om zich te presenteren en vele contacten te onderhouden en natuurlijk nieuwe contacten te leggen. We hebben al de eerste toezeggingen binnen van vooraanstaande bedrijven. De beurs richt zich voornamelijk op ondernemers uit de gemeente Emmen (met 7000 bedrijven), maar ook uit Coevorden, Borger-Odoorn en Hoogeveen". Volgens Benny Meijerink wordt de beurs anders van opzet. "We willen onder meer een ZZP-plein, een zorgplein, een onderwijs/stageplein en een ondernemerscafé. Ook komen er seminars, workshops en zal sport een rol spelen". Tevens zal het thema duurzaamheid (groen) een belangrijke rol op de beurs spelen.
 

Vraag aan onze leden:

* Bestaat er behoefte aan een VPB-plein? Een plein waar bedrijven (VPB-leden) gezamenlijk gaan staan i.p.v. een 
   alleenstaande stand?

Graag uw reacties naar : h.idema@vpb-emmen.nl
 

Stenden biedt AD opleidingen aan.

Wat kan Stenden voor uw bestaande personeel betekenen?


Stenden biedt AD opleidingen aan. Een Associate Degree (AD) is een verkorte 2 jarige HBO opleiding. Binnen Techniek heeft Stenden reeds een AD-ICT-beheer. Het bedrijfsleven in de regio gaf aan hier veel behoefte aan te hebben, toch heeft Stenden slechts zeer geringe instroom.
 
Daarom biedt Stenden vanuit techniek de volgende onderstaande cursussen aan voor het bedrijfsleven. Als die voldoende worden bezocht is Stenden bereidt een AD op te tuigen. Een AD is een dagopleiding en mag duaal mits deze ook voltijd als dagopleiding wordt aangeboden.
 
Werktuigbouw
  • Lean six sigma
  • Spuitgieten
  • Extruderen
  • Kunststofmaterialen
  • Vezelversterkte kunststoffen
  • Moldflow simulatietechnieken
 
ICT
  • Gaming
  • Programmeren
  • Social Media
 
Wat vragen we u als bedrijf?
 
 


WerkgeversServicepunt vult via speeddaten snel vacatures in!

Het werkgeversServicepunt Drenthe van het UWV speelt snel in op vacatures die ontstaan bij werkgevers in haar gebied. Bij Inverko Compounding (voorheen Plastinum) in Emmen was ruimte voor 5 nieuwe productiemedewerkers in de procesindustrie. Het WerkgeversServicepunt heeft deze werkgever bijgestaan door direct een flyer te maken en deze digitaal te verzenden met de uitnodiging om een voorlichtingsbijeenkomst / speeddate bij te wonen op het Werkplein.

Op maandagavond 18 februari jl. bezochten 70 werkzoekenden de voorlichting. Na deze voorlichting, die werd verzorgd door bedrijfsleider Coen Kolthof, wilden ca. 60 werkzoekenden deelnemen aan de speeddate. Twee medewerkers van Inverko Compounding en vier adviseurs van het WerkgeversServicepunt hebben de klanten kort gesproken en een eerste selectie gemaakt. In een uur tijd was iedereen gesproken. Maandag 25 februari jl. zijn de 5 nieuwe medewerkers van start gegaan.

Ook deze manier van werven en het faciliteren van ruimte voor een dergelijke voorlichting / speeddate is kosteloos.

Voor meer informatie over bovenstaande, kunt u terecht bij Ageeth ten Pas ageeth.tenpas@uwv.nl

Wij verwelkomen twee nieuwe leden!

We zijn blij 2 nieuwe leden te mogen begroeten. het gaat hier om :

Veiligheidszorg Drenthe, Nijbracht 43A
www.veiligheidszorgdrenthe.nl
en om :

Humo Service B.V. Pieter de Keyserstraat 19
www.humoservice.nl

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
kalender
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
25
Jun
Tweedaagse training - Praktisch leiding geven op de werkvloer
25
Jun
Broodje Bahco
info@vpb-emmen / 0591 653454