Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 10

Beste lezer,

Voor u heeft u de 10e editie van de VPB Nieuwsbrief in 2014. Hierin weer allerlei nieuws. Ook een verslag van de het laatste Broodje Bahco voor de zomervakantie dat gehouden is bij InBusiness Telecom, is in deze nieuwsbrief te vinden. Meer nieuws over diverse activiteiten georganiseerd door ons en anderen kunt u zien via onze "Activiteitenkalender". 
 

Geslaagd Broodje Bahco bij InBusiness Telecom

Het laatste Broodje Bahco voor de zomervakantie is op maandag 2 juni jl. gehouden bij VPB contractpartner InBusiness Telecom. Ook deze keer zat het Broodje weer vol. Na een korte voorstelronde van alle deelnemers werd door Daniëlle Hugen en Huub Zwart (directeur - eigenaar InBusiness Telecom) het e.e.a. over het thema 'Hoe ga je als bedrijf om met WiFi met betrekking tot gebruik en veiligheid' vertelt. Wist u dat via de WiFi van een bedrijf waar u gebruik van maakt, er allerlei functies van uw telefoon, tablet of laptop kunnen worden uitgeschakeld door de beheerder van deze WiFi?

 

Zoals elk jaar wordt in de maanden juli en augustus geen Broodje Bahco gehouden. het volgende Broodje staat gepland op maandag 8 september 2014. Hiervoor hebben we nog geen locatie. Lijkt het u als lid nu ook leuk om onder het genot van een lunch uw bedrijf te presenteren en over een interessant  thema een presentatie te geven, dan kunt u contact opnemen met Jeanette Otter via office@vpb-emmen.nl . Mocht het in september niet lukken, ook voor de maanden oktober, november en december zijn we nog locaties nodig. De data vindt u in onze activiteitenkalender op de website www.vpb-emmen.nl/activiteiten 

HRM Netwerk 17 juni 2014

Geachte leden,
 
Hierbij willen we u van harte uitnodigen om op dinsdag 17 juni het HRM Netwerk van de VPB bij te wonen. Deze keer zijn we te gast bij FID Uitzendbureau en is het onderwerp; “Flexibele schil risico’s en kansen”
 
Flexibele inzet van personeel, zijn dit alleen uitzendkrachten? Nee, flex gaat niet alleen over uitzenden, het is meer! Voor werkgevers biedt dit mogelijkheden, maar er zijn zeker ook risico’s aan verbonden. Ciska van Huizen leidt u rond in de wereld van de flexibele schil.
 
Na de presentatie is er volop gelegenheid voor discussie en vragen. Daarvoor is mr. Mariska Harbers ook aanwezig. Als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht kan zij nader toelichting geven over de gevolgen van flex voor de rechtspositie.
 
Programma
07.45 uur  Ontvangst
08.00 uur  start met voorstelronde
08.15 uur  Presentatie Ciska van Huizen (directeur FID B.V.)
09.00 uur  inbreng vanuit de groep en discussie.
10.00 uur beoogde eindtijd
 
Opgeven kan via office@vpb-emmen.nl 
 
U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de achterzijde van het pand en via de zij ingang naar de eerste verdieping lopen.
 

"Brand, hoe kunt ú dat voorkomen?"

Via deze weg willen wij u van harte uitnodigen tot het bijwonen van een thema informatiebijeenkomst bij de Brandweer Emmen op woensdag 18 juni a.s. Aanvang 16.00 uur, beoogde eindtijd 18.00 uur.
 
De impact van een brand is groot, daar valt niet over te twijfelen. Maar wat doet u als er een brand bij u uitbreekt, zo overdag? Heeft u een vluchtplan? Prima, maar hoe voorkom je nu dat er een brand begint?! En waar schuilt nu het gevaar? Zijn dat alleen lasapparaten? Of kan ook een eenvoudige printer een begin van een brand zijn? Wat zijn de gevaren van een hennepkwekerij in uw pand? Kortom genoeg stof tot nadenken!
 
Annet Hulshof van Brandweer Veiligheidsregio Drenthe heeft een doeltreffende en eenvoudige checklist gemaakt voor ondernemers en instellingen. Deze wil zij graag bij u onder de aandacht brengen. Daarnaast zal er een rondleiding worden verzorgd door de Brandweerkazerne.
 
Om alles in goede banen te leiden worden de aanwezigen over twee groepen verdeeld. Waarbij de ene groep de presentatie bijwoont en de andere de rondleiding. Halverwege het programma zal dit worden gewisseld.
 
LET OP! Er is een beperkte ruimte, graag aanmelden vóór 11 juni, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
 
Locatie: Brandweerkazerne, Nijbracht 43A, Emmen
                                                        

Aanmelden kan via office@vpb-emmen.nl
 

Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Sinds afgelopen maand heeft de VPB een overeenkomst gesloten met Webba.  Webba is gevestigd in het mooie Emmen. Wij bouwen websites en webapplicaties op maat en zorgen er ook nog eens voor dat deze goed op tablets en mobieltjes te zien zijn. Naast het bouwen, besteden we veel aandacht aan het ontwerp van onze sites en applicaties. Met het Webba CMS is iedere klant in staat om zelf zijn of haar website te beheren.
Verder ontwerpen we ook logo's, huisstijlen en folders. Kortom: Webba is internet & reclame.

Onze hoofddiensten zijn:

* Website ontwikkeling
* Website ontwerp
* Logo & huisstijl ontwerp
* Website optimalisatie

  
Webba; Dennis Berends, Stefan Kuhl, VPB; Herman G. Idema

Indien Webba u van dienst kan zijn, kunt u contact opnemen met bovengenoemde heren.
tel. 0591 - 71 46 11
 

Banenplan 'Vierkant voor werk'

Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg presenteren banenplan
Vierkant voor werk

4 juni 2014 - De werkloosheid met een derde laten dalen. Zorgen voor meer banen bij bedrijven. Die banen op laten vullen door werkloze jongeren, ouderen en vooral lager opgeleiden uit de regio. En meer werk creëren door de samenwerking met Duitsland te zoeken. Dát is de kern van het banenplan (zie pdf) , dat op initiatief van de burgemeesters van het stedelijk netwerk Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg gemaakt is. 
Morgen overhandigen zij het plan aan Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar. De vier gemeenten vragen medewerking en € 75 miljoen van het Rijk. Hiervoor komen er onder andere een fonds voor bedrijven, acquisiteur voor buitenlandse investeringen, zogenaamde invoegstroken voor jongeren om wekelijks in het onderwijs in te stromen, bedrijfsvakscholen en een nauwere samenwerking met Duitsland. Bovendien wil het stedelijk netwerk experimenteren met een regelarme Duits-Nederlandse grenszone. 

Hoge werkloosheid onacceptabel

In het stedelijk netwerk Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg is veel moderne industrie die het goed doet. De regio is de grootste industrieconcentratie van het Noorden en daarmee een van de belangrijkste dragers in Noordoost-Nederland van werkgelegenheid en innovatie in de industrie, techniek en logistiek. Toch is de werkloosheid hier fors hoger dan gemiddeld in Nederland. De colleges van de vier gemeenten vinden dit niet acceptabel en hebben een plan gemaakt om de werkloosheid in de regio binnen drie jaar naar het landelijk gemiddelde te laten dalen.

Banen scheppen, invullen en kansen benutten

Op drie manieren willen zij dit voor elkaar krijgen: meer banen in het bedrijfsleven creëren, deze laten invullen door mensen uit de regio en bovendien de kansen op banen in Duitsland benutten. Dit alles in samenwerking met het bedrijfsleven en onderwijs. Ook de hulp van het Rijk is nodig: voor de acties uit het banenplan is € 75 miljoen benodigd en medewerking om de regelgeving te versoepelen. 

Klik hier om het banenplan 'Vierkant voor werk' te lezen

"Samenwerkenloont"

Let's (haring) party op 13 juni 2014 met FC Emmen

Netwerken, kennismaken EN nieuwe haring !
 

FC Emmen heeft de primeur!
Vrijdag 13 juni aanstaande….. ‘Let’s (haring)party’ en FC Emmen gaat dat doen bij onze nieuwe sponsor Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen te Exloo. Met natuurlijk de heerlijke, malse, nieuwe haring aangeboden door De Emmer Vishandel en tijd om te netwerken, kennis te maken en vooral om haring te eten*. Gasten worden vanaf 16.00 uur met een lekker welkomstdrankje opgewacht door Hotel Manager Evgeny Vreijling en zijn manschappen.  Lees meer ... >

FLINC Financieringscafé

Hoe vind ik financiering voor innovaties en groei van mijn bedrijf?

U ziet een gat in de markt, u heeft een prachtig innovatief plan of u wilt een nieuw project starten. Het ontbreekt u echter aan voldoende financiële middelen. Hoe komt u dan toch aan geld? Voor het antwoord op deze vragen organiseert FLINC voor innovatieve (startende) ondernemers een serie bijeenkomsten over ‘financiering van innovatie & groei’. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door FLINC in samenwerking met de gemeenten Assen, Emmen en Hoogeveen, Credion en MatchInvestLees meer ... >

Scholingsbehoefte bedrijven in Drenthe

Sluit het onderwijs aan bij de behoefte van úw bedrijf?

Beste Ondernemer,
 
In het kader van mijn afstudeeronderzoek, doe ik in opdracht van Stenden hogeschool en Alfa-college,  onderzoek naar bedrijven in de provincie Drenthe.  Veel ondernemers in Drenthe hebben de handelsweg naar het buitenland al gevonden en voor sommigen is dit een stap voor in de toekomst. Doordat steeds meer bedrijven internationaal actief worden of dat ambiëren, worden ook de werkzaamheden binnen een bedrijf uitgebreider. Lees meer ... >

NVDO Nieuwsflits Mei 2014 nr 13, Speciale Editie

Landelijke Dag van het Onderhoud, 19 september 2014!

De derde editie van de Landelijke Dag van het Onderhoud is een initiatief van de NVDO. Het doel van de Landelijke Dag van het Onderhoud is Nederland bekend te maken met het belang van goed onderhoud! Bovendien willen we ook op deze manier jongeren van 12 t/m 16 jaar interesseren voor een opleiding of baan in de techniek in het algemeen en onderhoud in het bijzonder. Het thema van de aanstaande Landelijke Dag van het Onderhoud is dan ook "Zien, Leren, Doen". Nederland wordt deze dag onderverdeeld in vier Regio's te weten; Noord, Oost, Zuid, West. Elke Regio heeft zijn officiële opening en een bustour voor leerlingen die een tour krijgen langs vier onderhouds/technische bedrijven! Naast deze tour openen tal van bedrijven, hogere onderwijsinstellingen en science centers hun deuren voor jongeren. Lees meer ... >

Vergroot uw omzet met export

Concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van uw exportplannen

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei
mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. Op initiatief van een aantal
noordelijke ondernemers en de provincie Drenthe bieden de Kamer van Koophandel en Stenden Hogeschool
exporterende mkb’ers die nieuwe kansen willen creëren, de mogelijkheid om deel te nemen aan de Exportcarrousel. Grenzeloos Groeien Met Export. Tijdens dit project vergroot u in zes maanden uw kennis van nieuwe markten, krijgt u praktische informatie en staat ons netwerk voor u klaar.Lees meer ... >

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl   Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
 

                                                                          

kalender
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
25
Jun
Tweedaagse training - Praktisch leiding geven op de werkvloer
25
Jun
Broodje Bahco
info@vpb-emmen / 0591 653454