Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 12

Beste ondernemers,

Onderstaand vindt u de nieuwsbrief van de VPB. U treft een verslag aan van het werkbezoek aan de VPB door diverse nieuwe raadsleden van de gemeente Emmen op vrijdag 27 juni jl. met hierin een reactie van één van de raadsleden betreffende het bezoek aan de VPB. Naar aanleiding van ons bezoek aan de Brandweerkazerne Emmen komen zij nog met allerlei tips en trucs en ook brengen we nogmaals de Open Bedrijvendag Emmen onder de aandacht. Als laatste zijn wij verheugd te melden dat we alweer een nieuw lid mogen begroeten. Dus nog genoeg te lezen in de aanloop van de zomerperiode!

 

Verslag werkbezoek nieuwe gemeenteraad aan de VPB

Vrijdag 27 juni jl. werd de VPB bezocht door diverse nieuwe gemeenteraadsleden om kennis te maken. Aanwezig waren de heren Harry Leutscher (LEF), Theo Gerth (CDA), Albert Schut (VVD) en Johan Grethe (Wakker Emmen). De bijeenkomst werd gehouden in het kantoor van de VPB en voorzitter Jelle Dokter heette allen van harte welkom. Daarna werd door Liesbeth Horstmann (Projectleider VPB) een presentatie gehouden over onder meer de doelstellingen van de VPB zoals 'het ondernemersklimaat op het bedrijventerrein zo optimaal mogelijk laten zijn'. Of dat de VPB dé belangbehartiger is voor de ondernemers die gevestigd zijn op een bedrijventerrein binnen de gemeente Emmen richting de provincie en de gemeente. Verder werden in deze presentatie de activiteiten en projecten zoals Keurmerk Veilig Ondernemen of het HRM Netwerk toegelicht.  Klik hier om deze presentatie te zien Hierna werd een bezoek afgelegd aan Vossebelt Precisiebewerking B.V. gevestigd aan de Nautilusstraat 4 in Emmen. (www.vossebelt.nlDoor de heer Jan de Wolde werd een boeiende rondleiding verzorgd. Na afloop werd bij de VPB onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de geboden informatie.


De gemeenteraadsleden 


De rondleiding bij Vossebelt door dhr. J. de Wolde (voorgrond)

Naar aanleiding van bovengenoemd bezoek van de heer Harry Leutscher (LEF) gaf hij de volgende reactie:

"Het werkzoek aan het VPB was voor mij een eye-openener. De werkzaamheden van de VPB omvatten namelijk veel meer dan het beeld wat ik ervan had. Niet alleen wordt aandacht besteed aan de infrastructuur, beveiliging en onderhoud van industrieterreinen, maar ondernemers worden ook geconfronteerd en ondersteund met betrekking tot actuele vraagstukken als mantelzorg en mobiliteit.
 
De VPB heeft inmiddels zijn toegevoegde waarde aangetoond. Voor een optimaal functionerende VPB is een optimale relatie met de gemeente door onder andere korte communicatie lijnen,luisterende oren en een houding van doen!
 
Interessant was de discussie over: hoe stimuleer je kinderen om voor techniek te kiezen? Die handschoen heb ik zelf ook opgepakt door via de sociale media de vraag uit te zetten. Inmiddels zijn er verschillende reacties binnen die na de zomer worden ingebracht in de politieke discussie".

Mantelzorgers raken vaak overbelast

UTRECHT Mantelzorgers van dementen raken overbelast. De helft voelt zich zwaar belast en ruim één op de tien zegt zeer zwaar of zelfs overbelast te zijn. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse Dementiemonitor Mantelzorg van Alzheimer Nederland die vandaag verschijnt. Voor de monitor zijn ruim drieduizend mantelzorgers bevraagd. Volgens onderzoeker Wendy Werkman van Alzheimer Nederland zal de druk alleen maar toenemen voor mensen die voor hun naaste zorgen. ,Het beleid is erop gericht dat mensen langer blijven thuis wonen. Lees meer ...> 

Vacatures, werken in Emmen

Op de website van de VPB zijn vacatures bij onze leden te vindenKlik hier voor deze vacatures. 

Mocht u nu ook vacatures willen plaatsen op onze website; geef dit aan ons door via office@vpb-emmen.nl  en dan zorgen wij dat deze geplaatst worden.

Belangrijk nieuws vanuit de Brandweer Emmen

Expeditie brandveiligheid

Het (brand)veiligheidsbewustzijn van mensen is een zéér belangrijke factor voor de feitelijke  brandveiligheid in uw bedrijf of onderneming.
 
Download dus de expeditie lijst brandveiligheid en ontdek mogelijkheden om het brandveiligheidsbewustzijn en daarmee de brandveiligheid in uw bedrijf te verbeteren. Klik hier om deze lijst te downloaden
 
Door de vragen in te laten vullen door iedereen in uw bedrijf, wordt brandveiligheid  door de hele organisatie heen, bespreekbaar. Kennis en ervaring kan met elkaar worden gedeeld en afspraken kunnen worden gemaakt en geborgd. Lees meer ... >
 

18 - 25 september Week van het Werk

In september vindt van 18 – 25 september de week van het werk plaats. Tijdens deze week organiseert de VPB een bijeenkomst over  ”Duurzaam Inzetbaarheid Personeel. Hoe, wat én waarom?!” 

Deze bijeenkomst is gericht op het inzetbaar houden van uw personeel. Aan de hand van 4 verschillende interactieve workshops wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en krijgt u handreikingen mee. 
De workshops zijn gericht op beleid, uitvoering en informatie en preventie. Wat kunt u doen én wat levert het u op?
Noteert u de bijeenkomst alvast in uw agenda, donderdag 25 september aanvang 15.00 uur. Meer informatie volgt binnenkort!!
 

Doe mee aan de Open Bedrijven Dag Emmen Zaterdag 1 november 2014

         
Op zaterdag 1 november a.s. vindt opnieuw de Open Bedrijven Dag plaats binnen alle gemeenten van de provincie Drenthe. Ook de Gemeente Emmen zal dit jaar wederom haar ondernemers vragen om hun deuren te openen op de verschillende bedrijventerreinen.
 
De gemeente heeft samen met de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), Industriekring Schoonebeek (IKS), MKB Noord en de Ondernemerskring Emmen (OKE) hiervoor een werkgroep ingericht. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de opening van de dag, de werving van deelnemers, het promoten van de Open Dag onder een brede doelgroep aan bezoekers, de financiering en de afstemming met de provinciale coördinatie van Marketing Drenthe.
 
In 2013 mochten we ruim 80 ondernemers als deelnemers verwelkomen.
 
Inmiddels is de werkgroep actief bezig om de editie van 2014 te organiseren. Hiertoe willen wij u als ondernemers enkele vragen voorleggen. Wij hopen op u medewerking, zodat we van deze editie van de Open Bedrijven Dag een voor u zo succesvol mogelijk evenement  kunnen maken.
 
Deelnemen aan dit onderzoek kan door op onderstaande link te klikken. Bij voorbaat dank voor u medewerking;
 
 
Aanmelden kan via de website www.openbedrijvendagemmen.nl
Als u graag wilt deelnemen aan de Open Bedrijven Dag Emmen kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl  of www.obddrenthe.nl
 
Samen realiseren we graag opnieuw een succesvolle Open Bedrijven Dag Emmen!

14 bedrijven hebben zich reeds opgegeven voor deelname aan de Open Bedrijven Dag Emmen

Tevens willen we u melden dat op 11 september voor de deelnemers een netwerkborrel gepland staat op het Ondernemersplein Klik hier voor nadere informatie

 
Met vriendelijke groet,
Namens de organiserende partijen

                   
                                   

NIEUW, inlog op website speciaal voor VPB leden

Via de nieuwe inlog van de VPB website, rechts bovenin, kunt u inloggen op de VPB website. Hiermee heeft u onder andere toegang tot uw eigen Ledenboekpagina.   http://www.vpb-emmen.nl/login/vergeten  
 
Het digitale ledenboek is voor alle bezoekers van de website toegankelijk. We hebben er hard aan gewerkt om alle bedrijfsgegevens in te voeren en logo's toe te voegen. Mocht dit niet zo zijn als u dat graag ziet, kunt u dit eenvoudig aanpassen aan de achterzijde van de website, via bovengenoemde inlog. Tevens kunt u hier uw activiteiten, zoals een opening, kenbaar maken.
 

Premiekorting voor jongere werknemer

Jongere in dienst nemen? Aantrekkelijke premiekorting!! voor de werkgever


Neemt u tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015 een jongere werknemer (van 18 tot en met 26 jaar) aan? Dan krijgt u een premiekorting  als deze werknemer een WW- of bijstandsuitkering heeft. U moet hem minimaal een halfjaarcontract voor minimaal 32 uur per week geven. Lees meer ...>

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

Beuker Productie en Handel B.V.
Phileas Foggstraat 75
7825 AW  EMMEN
Tel. 0591 - 31 79 62
E-mail info@beuker-productie.nl
Website www.beuker-productie.nlWij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking.


Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag terug zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl. Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

                                                                       

 
kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454