Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 16

Beste lezers,

Ook deze week een VPB nieuwsbrief, editie 16 van 2014. Hierin is weer veel te melden over allerlei actitiviteiten die door ons en door anderen worden georganiseerd. Ook aandacht voor een enthousiast verhaal van een lid van de VPB die door samen te werken met een ander lid een grote order binnen gehaald heeft. Verder wordt verteld hoe het Broodje Bahco op 8 september verlopen is en wordt aandacht geschonken aan Werk & Mantelzorg duurzame inzetbaarheid van personeel/werk en mantelzorg waarover door de VPB samen met Univé, Zilveren Kruis Achmea, Jong & Veer en Sedna, een bijeenkomst wordt  georganiseerd. Onlangs heeft u van ons een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst op 9 oktober a.s. het betreft hier het thema "Hennep, Veiligheid & Vastgoed. U leest onderstaand meer hierover. Kortom u heeft een goed gevulde nieuwsbrief voor u.
 

Broodje Bahco bij Grando Emmen

Op 8 september jl. werd het eerste Broodje Bahco na de zomerstop gehouden. Alle stoelen waren bezet en er heerste een goede sfeer bij het gastbedrijf Grando Emmen B.V. aan de Cornelis Houtmanstraat in Emmen. Eigenaar Frank de Jong heette iedereen van harte welkom en vertelde kort iets over het reilen en zeilen van het bedrijf.  Herman G. Idema (directeur VPB)  hield een presentatie over het onderwerp "Techniek en opleiden". Een keuken kun je op internet wel aanschaffen, maar plaatsen niet!! We hebben dus techneuten nodig in deze regio en hoe gaan we de jeugd verleiden om te kiezen voor techniek.Onder het genot van een heerlijke lunch werd hierover van gedachten gewisseld met de aanwezigen.


De aanwezigen


Op dinsdag 7 oktober a.s. vindt het volgende Broodje Bahco plaats. We kunnen dan aanschuiven bij Lampe Therapie aan de Ullevi 7 in Emmen. Als thema hebben zij gekozen voor een nieuw project en wel "Wat een medische staf voor uw bedrijf kan betekenen". Hoe kan het dat een topsporter binnen 3 weken weer op het veld staat na een zware blessure , terwijl de “topsporter” van uw bedrijf hier aanzienlijk langer over doet … wat en/of wie maakt het verschil. Lampe Vitaal geeft graag uitleg over haar topsportmodule. Meer informatie over het programma kunt u vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten   U kunt zich opgeven via office@vpb-emmen.nlUitnodiging Duurzaam Inzetbaarheid Personeel

Donderdag 25 september a.s. organiseert de VPB in samenwerking met Univé Verzekeringen , Zilveren Kruis Achmea, Jong en Veer mantelzorg in bedrijf en Sedna | Tinten welzijnsgroep een inspirerende middag met als thema:  Duurzaam Inzetbaarheid Personeel. Hoe, wat én waarom?! Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Locatie: Univé Verzekeringen, Weerdingerstraat 20, Emmen. Aanvang: 15.00 uur

Klik hier voor de uitnodiging. U kunt zich opgeven via office@vpb-emmen.nl 

In samenwerking met Jong en Veer en Sedna Welzijnsorganisatie organiseert de VPB trainingen. Deze trainingen zijn kosteloos aangezien deze door Instituut GAK gesubsidieerd worden. Voor meer informatie over deze trainingen klik hier

Uitnodiging 9 oktober Hennep, Veiligheid & Vastgoed

Geachte ondernemers,

Vandaag de dag staan er een groot aantal bedrijfspanden leeg en dit is van grote invloed op de omgeving. Een leegstaand pand geeft al snel een verpauperde indruk, doordat er geen onderhoud wordt gepleegd aan vastgoed en op de kavel. Wat kunnen en moeten we met deze panden? Welke rol zou de VPB hier in kunnen betekenen?

Welke gevolgen hebben deze leegstaande panden op het bedrijventerrein? Weet u van wie het pand is en wat er naast u gebeurt? Kunt u terecht met uw vermoedens als er iets niet in de haak is? Weet u ook welke gevolgen het heeft als u als pandeigenaar een malafide huurder toelaat?

Kortom in de week van de veiligheid willen we u rondleiden op het terrein met voorbeelden én wat kunt ú doen als medegebruiker van het terrein!

Tevens zal de gemeente Emmen, bij monde van burgemeester de heer Bijl haar beleid toelichten ten aanzien van hennepkwekerijen. Mocht u vragen hebben en tips en trucs, dan is dit dé gelegenheid.

De bijeenkomst zal gehouden worden bij Philips Lighting, Kapitein Grantstraat 9, Emmen
Aanvang: 15.00 uur

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, u kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

Klik hier voor de officiële uitnodiging

Wat kan de VPB voor รบ betekenen?

 

Samenwerken loont!!!

Aanbesteding beweegbare kunstwerken Overijssel.

In mei zag Hobo Hydrauliek uit Emmen dat de Provincie Overijssel een Europese aanbesteding ging houden voor het onderhoud aan bruggen en sluizen in deze provincie. Voor het eerst besloot Hobo, gevestigd op het bedrijventerrein Bargermeer IV en met meer dan 40 jaar hydrauliek ervaring, om zelfstandig in te gaan schrijven op deze aanbesteding. Lees meer ... >

                                         
www.hobohydrauliek.nl                                                             www.rietplas.nl

Uitnodiging Meer Jongeren in de Techniek

Geachte dames en heren,
 
Graag nodigen wij u van harte uit op 7 oktober a.s. voor de bijeenkomst “Meer Jongeren in de Techniek!” Hoe krijgen we dat voor elkaar en hoe kunnen we effectief communiceren met jongeren? Kortom een boeiend onderwerp voor u als ondernemer die werkt met jongeren en dat af en toe best lastig vindt.

Locatie: Teijin Aramid, Bokslootweg 17, Emmen Aanvang: 16.00 uur

Klik hier voor de uitnodiging!

24 oktober 2014 Technics4U

Op vrijdag 24 oktober a.s. vindt er net als vorig jaar weer Technics4U plaats. Alle leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Emmen worden uitgenodigd om op speelse wijze kennis te maken met techniek. De techniekmanifestatie wordt gehouden bij één van de locaties van het Drenthe College. Welke dat is wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

De VPB vervult een prominente rol bij deze bijeenkomst. Directeur Herman G. Idema houdt een presentatie met als onderwerp;  Hoe belangrijk kan techniek voor de jeugd zijn en hoeveel kansen biedt het.

Diverse ondernemers zetten hun deuren op 24 oktober a.s. open voor de geïnteresseerde jeugd, onder meer Drentea Kantoormeubelen, HOBO Hydrauliek in Emmen en CarXpert ABS in Barger-Compascuum doen mee.

Open Bedrijvendag Emmen zaterdag 1 november 2014; Doe mee!!

 
Nogmaals willen we er graag op wijzen dat op zaterdag 1 november a.s. opnieuw de Open Bedrijven Dag plaatsvindt binnen alle gemeenten van de provincie Drenthe. Ook de Gemeente Emmen zal dit jaar wederom haar ondernemers vragen om hun deuren te openen op de verschillende bedrijventerreinen. De gemeente heeft samen met de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), Industriekring Schoonebeek (IKS), MKB Noord en de Ondernemerskring Emmen (OKE) hiervoor een werkgroep ingericht. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de opening van de dag, de werving van deelnemers, het promoten van de Open Dag onder een brede doelgroep aan bezoekers, de financiering en de afstemming met de provinciale coördinatie van Marketing Drenthe.
 
In 2013 mochten we ruim 80 ondernemers als deelnemers verwelkomen.
 
Aanmelden kan via de website www.openbedrijvendagemmen.nl
Als u graag wilt deelnemen aan de Open Bedrijven Dag Emmen kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl  of www.obddrenthe.nl
 
Samen realiseren we graag opnieuw een succesvolle Open Bedrijven Dag Emmen!
35 bedrijven hebben zich reeds opgegeven voor deelname aan de Open Bedrijven Dag Emmen
 
Op 11 september jl. werd een geslaagde netwerkborrel gehouden op het Ondernemersplein Emmen. Ook bedrijven die geïnteresseerd zijn waren aanwezig. De bijeenkomst werd geopend door wethouder de heer B. Arends.
 
 
Met vriendelijke groet,
Namens de organiserende partijen

                      

Vooraankondiging bezoek City Outdoor Signs inzake bewegwijzering

VOORAANKONDIGING!

Contractpartner City Outdoor Signs, welke namens de VPB de bewegwijzering plaatst en onderhoudt, is voornemens om in de periode 29 september t/m 10 oktober 2014 alle bedrijven op de industrieterreinen in de gemeente Emmen te bezoeken. Dit om de bewegwijzering weer up-to-date te maken en eventueel uit te breiden. 

Biobased Economy Event 2014

Geachte heer, mevrouw, 
 
Maandag 20 oktober vindt in Assen het Biobased Economy Event 2014 plaats, gezamenlijk met de Landelijke Netwerkbijeenkomst Biobased Economy van het Ministerie van Economische Zaken. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. Met een sterk en uitdagend programma biedt Noord-Nederland deze dag het podium aan nieuwe ontwikkelingen, concrete projecten en investeringskansen in een groeiende sector. Het thema van de dag is'Verbinden Agri en Chemie'.

We hebben voor u een dagprogramma met inspirerende sprekers en informatieve themasessies samengesteld. Bovendien is er volop de gelegenheid om uw netwerk te verbreden en te verdiepen. Vragen?  info@bbe-event2014.nl.

U kunt zich hier aanmelden
 

18 t/m 25 september 2014 Landelijke WerkWeek

Werkzoekende jongeren ‘in the picture’ gezet

Van 18 tot en met 25 september wordt in alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland, samen met
Mirjam Sterk (ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid) de WerkWeek gehouden. Deze week
worden allerlei activiteiten georganiseerd, die de positie van jongeren op de arbeidsmarkt
versterken. De gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en
Midden-Drenthe en het UWV houden deze week een zeepkistestafette voor werkzoekende
jongeren. Lees meer ... >

Uitnodiging HACCP-opleiding

Geachte relatie,
 
Wij nodigen u/uw verantwoordelijke medewerker van harte uit voor onze HACCP-opleiding op 27 of 28 oktober a.s. bij één van de VPB-leden van het eerste uur Sligro Emmen.

Locatie : Sligro, Nijbracht 85, Emmen. Aanvang: 10.00 uur

Klik hier voor de volledige uitnodiging

Vooraankondiging ondernemersbijeenkomst

‘Promoveer je eigen team naar topspelers’


Ondernemers weten als geen ander hoe belangrijk goed opgeleid en gekwalificeerd personeel is voor een gezonde organisatie . Werknemers vormen tenslotte de ‘human capital’ van de organisatie. Uit allerlei onderzoeken en prognoses blijkt dat er over een paar jaar een tekort zal zijn aan gekwalificeerd personeel in de technische sector. Deels door vergrijzing, maar ook omdat opleidingen niet altijd goed aansluiten op de behoeften van werkgevers. Een organisatie die zowel continuïteit als groei wil realiseren ontkomt er niet aan om te investeren in de opleiding en ontwikkeling van bestaande én aankomende werknemers.  
 
Vanuit de overheid zijn verscheidene subsidies en regelingen voor ondernemers om te investeren in hun ‘human capital’. De nieuwste regelingen betreffen de zgn. sectorplannen, waarbij  het rijk  600 miljoen euro beschikbaar stelt voor organisaties in verschillende sectoren.  Helaas zijn de regelingen niet altijd even duidelijk , en komt er vaak (te) veel administratieve rompslomp bij kijken. Hierdoor blijft er veel geld liggen. En dat is natuurlijk doodzonde.
 
Op 4 november wordt daarom een informatieve bijeenkomst gehouden voor organisaties in de  Procesindustrie, Installatietechniek en Metaalbewerking. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijkheden die de sectorplannen bieden voor organisaties. Daarnaast wordt ingegaan op overige  financierings- en subsidiemogelijkheden vanuit het rijk.  
 

Wie: werkgevers in de Procesindustrie, Installatietechniek en Metaalbewerking uit Zuid-Oost Drenthe.

Wat: informatieve bijeenkomst over de verschillende subsidies en (c0) financieringsregelingen 

Waar: FC Emmen, Stadionplein 1 Emmen

Wanneer: 4 november 2014, van 15.30 tot 18.30

Waarom: omdat we geen geld willen laten liggen!

Organisatie bijeenkomst: OOM, OTIB, OVP/PMLF, UWV, VPB, Gemeente Emmen

 
Heeft u vragen, dan kunt u kontakt opnemen met Herman G. Idema, h.idema@vpb-emmen.nl  of tel. 0591-65 34 54

Werkdruk en Werkstress

Cijfers liegen niet.

Alleen al in de eerste 6 maanden van dit jaar kostte het verzuim door stress  voor werkgevers bijna een miljard euro. Deze toch wel schokkende informatie bereikte de VPB via het VPB-lid Marijke van Vliet van Adviesbureau MWO die dat graag wil delen met u als lezer en medelid van de VPB.

Ruim veertig procent van de werkende Nederlanders ervaart meer werkstress dan een jaar eerder. Hiermee stijgt de trend van een oplopende werkdruk al een aantal jaren op rij. Zo blijkt uit het RED Rapport van Tempo-Team.  ArboNed becijferde de kosten van werkstress op ruim 800 miljoen. En dat is alleen in de eerste helft van dit jaar. De oenemende werkstress wordt volgens diverse onderzoeken veroorzaakt door de overvloed aan digitale informatiestromen, onzekere toekomstverwachtingen en de hoge eis aan flexibiliteit, waarbij het steeds moeilijker wordt om een goede balans tussen werk en privé te vinden. Of, zoals FNV vice-voorzitter Kuin het eenvoudiger zegt: "Er zijn gewoon te weinig mensen voor teveel werk. Lees meer ... >Kijk voor meer info over dit onderwerp ook eens op
http://duurzameinzetbaarheid.nl/ of http://www.campagne.arboineuropa.nl/

Werkzaamheden aan het spoor in Emmen

EMMEN Wie het komend weekend van de ene kant van Emmen naar de andere wil, zal daar meer moeite voor moeten doen. Lees meer ... >    

Bron DvhN

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten

Carmelcollege
Stadionplein 9
7825 SG  EMMEN
Tel. 0591 - 62 28 70
E-mail info@carmelemmen.nl
Website www.carmelemmen.nlWij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!


Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl.  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

                                                              
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454