VPB Activiteitenflits!

Beste ondernemers,

Voor u heeft u de VPB Activiteitenflits! In de komende maanden vinden er veel bijeenkomsten plaats die door de VPB in samenwerking met andere partijen georganiseerd worden. Hier willen we graag nog eens extra aandacht aan schenken.
 

25 september Duurzaam Inzetbaarheid Personeel bij Univé

Donderdag 25 september 2014 organiseert de VPB in samenwerking met Univé Verzekeringen , Zilveren Kruis Achmea, Jong en Veer mantelzorg in bedrijf en Sedna | Tinten welzijnsgroep een inspirerende middag met als thema:  Duurzaam Inzetbaarheid Personeel. Hoe, wat én waarom?! 
 
Locatie: Univé Verzekeringen, Weerdingerstraat 20, Emmen. Aanvang: 15.00 uur

Deze bijeenkomst zit VOL! Indien u toch meer informatie over dit onderwerp wenst kunt u kontakt opnemen met Liesbeth Horstmann, l.horstmann@vpb-emmen.nl  
 

In samenwerking met Jong en Veer en Sedna Welzijnsorganisatie organiseert de VPB trainingen. Deze trainingen zijn kosteloos aangezien deze door Instituut GAK gesubsidieerd worden. Voor meer informatie over deze trainingen klik hier

7 oktober Broodje Bahco bij Lampe Therapie

Op dinsdag 7 oktober  a.s. vindt het volgende Broodje Bahco plaats. Het Broodje Bahco is dé informele lunchbijeenkomst voor VPB-leden. Iedere bijeenkomst is weer verschillend, steeds zijn er andere onderwerpen die aan bod komen! Deze keer zijn we te gast bij Lampe Therapie, Ullevi 7 in Emmen. Als thema hebben zij gekozen voor een nieuw project en wel "Wat een medische staf voor uw bedrijf kan betekenen". Hoe kan het dat een topsporter binnen 3 weken weer op het veld staat na een zware blessure , terwijl de “topsporter” van uw bedrijf hier aanzienlijk langer over doet … wat en/of wie maakt het verschil. Lampe Vitaal geeft graag uitleg over haar topsportmodule.
 
Programma:
 
12.00 uur ontvangst
 
12.10 uur korte voorstelronde
 
12.15 uur thema / presentatie "Wat een medische staf voor uw bedrijf kan betekenen..."
 
13.00 uur wat er ter tafel komt, wat houdt u bezig!
 
13.30 uur beoogde eindtijd
 
 U kunt zich opgeven via

7 oktober Meer Jongeren in de Techniek! bij Teijin Aramid

Geachte dames en heren,
 
Graag nodigen wij u van harte uit op 7 oktober a.s. voor de bijeenkomst “Meer Jongeren in de Techniek!” Hoe krijgen we dat voor elkaar en hoe kunnen we effectief communiceren met jongeren? Kortom een boeiend onderwerp voor u als ondernemer die werkt met jongeren en dat af en toe best lastig vindt.
 
Locatie: Teijin Aramid, Bokslootweg 17, Emmen Aanvang: 16.00 uur
 

9 oktober Hennep, Veiligheid & Vastgoed bij Philips Lighting

Geachte ondernemers,
 
Vandaag de dag staan er een groot aantal bedrijfspanden leeg en dit is van grote invloed op de omgeving. Een leegstaand pand geeft al snel een verpauperde indruk, doordat er geen onderhoud wordt gepleegd aan vastgoed en op de kavel. Wat kunnen en moeten we met deze panden? Welke rol zou de VPB hier in kunnen betekenen?
 
Welke gevolgen hebben deze leegstaande panden op het bedrijventerrein? Weet u van wie het pand is en wat er naast u gebeurt? Kunt u terecht met uw vermoedens als er iets niet in de haak is? Weet u ook welke gevolgen het heeft als u als pandeigenaar een malafide huurder toelaat?
 
Kortom in de week van de veiligheid willen we u rondleiden op het terrein met voorbeelden én wat kunt ú doen als medegebruiker van het terrein!
 
Tevens zal de gemeente Emmen, bij monde van burgemeester de heer Bijl haar beleid toelichten ten aanzien van hennepkwekerijen. Mocht u vragen hebben en tips en trucs, dan is dit dé gelegenheid.
 
De bijeenkomst zal gehouden worden bij Philips Lighting, Kapitein Grantstraat 9, Emmen
Aanvang: 15.00 uur
 
Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, u kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

Klik hier voor de officiële uitnodiging

9 oktober Symposium Buurtsupport Anders kijken naar Participatie

Wij nodigen u graag uit op 9 oktober a.s. voor een symposium rond het thema: ‘Anders kijken naar participatie’. Tijdens dit symposium maakt u kennis met nieuwe benaderingen via lezingen van Menno Hurenkamp (politicoloog, onderzoeker en journalist) en Marjet van Houten (senior adviseur participatie Movisie). In een forumdiscussie met lokale trekkers van het participatieproces kunt u ideeën en suggesties uitwisselen. Ons doel met dit symposium is gezamenlijk een visie op participatie te formuleren die leidend is bij het invoeren van de veranderingen. Lees meer ... >

10 oktober Dag van de Duurzaamheid bij FC Emmen

 

Op 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. 
VPB Emmen en de Drentse Energie Organisatie organiseren in samenwerking met Educohof en de gemeente Emmen op die dag in het stadion van FC Emmen de aftrap van De Energie Estafette. Tussen 12.00 uur en 13.30 uur kunt genieten van een heerlijke duurzame lunch. Gastsprekers informeren u  over duurzaam ondernemen, energie besparen én de Energie Estafette. Bent u de volgende die het stokje doorgeeft en gaat voor duurzaamheid? Reserveer 10 oktober in uw agenda. Al onze leden krijgen binnenkort een persoonlijke uitnodiging.

                               

                                 

24 oktober Technics4U bij Drenthe College

Op vrijdag 24 oktober a.s. vindt er net als vorig jaar weer Technics4U plaats. Alle leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Emmen worden uitgenodigd om op speelse wijze kennis te maken met techniek. De techniekmanifestatie wordt gehouden bij één van de locaties van het Drenthe College. Welke dat is wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
 
De VPB vervult een prominente rol bij deze bijeenkomst. Directeur Herman G. Idema houdt een presentatie met als onderwerp;  Hoe belangrijk kan techniek voor de jeugd zijn en hoeveel kansen biedt het.
 
Diverse ondernemers zetten hun deuren op 24 oktober a.s. open voor de geïnteresseerde jeugd, onder meer Drentea Kantoormeubelen, HOBO Hydrauliek in Emmen en CarXpert ABS in Barger-Compascuum doen mee.

1 november Open Bedrijvendag Emmen

              


De derde editie van de Open Bedrijvendag Emmen vindt dit jaar op 1 november 2014 plaats. Op deze dag heeft u de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers. De eerste twee edities waren zeer succesvol en trokken duizenden bezoekers.De gemeente heeft samen met de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), Industriekring Schoonebeek (IKS), MKB Noord en de Ondernemerskring Emmen (OKE) hiervoor een werkgroep ingericht. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de opening van de dag, de werving van deelnemers, het promoten van de Open Dag onder een brede doelgroep aan bezoekers, de financiering en de afstemming met de provinciale coördinatie van Marketing Drenthe.
 
In 2013 mochten we ruim 80 ondernemers als deelnemers verwelkomen.
 
Aanmelden kan via de website www.openbedrijvendagemmen.nl
Als u graag wilt deelnemen aan de Open Bedrijven Dag Emmen kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl  of www.obddrenthe.nl
 
Samen realiseren we graag opnieuw een succesvolle Open Bedrijven Dag Emmen!
41 bedrijven hebben zich reeds opgegeven voor deelname aan de Open Bedrijven Dag Emmen. Deelname aan de Open Bedrijven Dag is gratis!

                                      


4 november SectorplannenTechniek bij FC Emmen

          

Vooraankondiging ondernemersbijeenkomst 

Toekomstbestendige medewerkers met forse financiële steun in de rug en zonder poespas

‘Promoveer je eigen team naar topspelers’

Promoveer je eigen team naar topspelers en ontvang daarbij als ondernemer een fikse financiële steun in de rug. Zonder ingewikkelde procedures, zonder dikke pakken papier! Maak je medewerkers met kennis toekomstbestendig. 
Op 4 november wordt voor ondernemers een informatieve bijeenkomst gehouden, bestemd voor organisaties in de Procesindustrie, Installatietechniek en Metaalbewerking. Centraal staan de sectorplannen die door het bedrijfsleven zelf zijn opgesteld en waar het Rijk een stevige financiële injectie aan toevoegt. 
 
Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijkheden die de verschillende sectorplannen bieden aan de ondernemers, ook en vooral in het regionale MKB. Daarnaast wordt in begrijpelijke taal ingegaan op overige  financierings- en subsidiemogelijkheden vanuit het Rijk
 
Uit allerlei onderzoeken en prognoses blijkt dat er over een paar jaar een tekort dreigt aan gekwalificeerd personeel in de technische sectoren. Ook in onze regio. Deels door vergrijzing, maar ook omdat opleidingen niet altijd goed aansluiten op de behoeften van de ondernemers. Een bedrijf dat zowel continuïteit als groei wil realiseren, moet investeren in de opleiding en ontwikkeling van ervaren werknemers en nieuwkomers. De concurrent doet het ook. De sectorplannen en de financiële steun in de rug helpen daarbij!
 
Samengevat:
Voor wie: De Procesindustrie, Installatietechniek en Metaalbewerking uit Zuid-Oost 
                 Drenthe en Hardenberg.
Wat speelt er: Informatieve bijeenkomst over sectorplannen en (c0)
                        financieringsregelingen 
Waar is het: FC Emmen, Stadionplein 1 Emmen
Wanneer: 4 november 2014, van 15.30 tot 18.30
Waarom: Omdat we als ondernemers een topteam willen en geld goed willen benutten
Organisatie bijeenkomst: VPB, Gemeente Emmen, OOM, OTIB, OVP, UWV.
 
Aanmelden!
office@vpb-emmen.nl
 
Heeft u vragen? Dan kunt u kontakt opnemen met Herman G. Idema, tel. 0591 - 65 34 54 of via de mail
h.idema@vpb-emmen.nl

      

27 november Algemene Leden Vergadering VPB

De halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van de VPB is alweer in aantocht. De datum is bekend. De ALV wordt op donderdag 27 november a.s. gehouden bij ons VPB-lid Bidvest Deli XL. aan de James Cookstraat 14 in Emmen. Zet u deze datum alvast in uw agenda?! De officiële uitnodiging met daarin het volledige programma valt binnenkort bij u in de bus.


Volle agenda!

U ziet een volle agenda de komende tijd. Er worden een heleboel bijeenkomsten georganiseerd waar u als VPB-lid van harte welkom bent. U kunt zich voor alle bijeenkomsten opgeven via office@vpb-emmen.nl  We zien uw aanmeldingen met belangstelling tegemoet. Graag tot ziens.
kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454