Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 4

Beste ondernemers,

Het is weer tijd voor de nieuwsbrief van de VPB met daarin diverse items. Onder meer een verslag over de Ontbijtbijeenkomst Stenden / VPB van dinsdag 19 maart jl. Natuurlijk een verslag over de Emmense Ondernemersbeurs die weer met groot succes plaats heeft gevonden bij de Sligro. Voor de zesde keer alweer! Ook vindt u in deze nieuwsbrief diverse andere nieuwtjes en weetjes.
 

HOBO Hydrauliek behaald ISO 9001 certificaat

Bij ons lid HOBO Hydrauliek is op 14 maart jl. een klein feestje gevierd. Ze hebben op deze dag namelijk het ISO 9001 certificaat behaald. De TUV heeft hen gecertificeerd. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Ontbijtbijeenkomst Stenden / VPB

Onder ruime belangstelling heeft afgelopen dinsdag de 19e maart de Ontbijtbijeenkomst Stenden / VPB plaatsgevonden. Na een kort ontbijt aangeboden door het lectoraat ondernemerschap, innovatie en kenniscirculatie zijn de aanwezige ondernemers in de vroege ochtend bijgepraat over de ontwikkelingen in de retailmarkt. Het nieuwe verdienen, u kent het vast, u download een gratis app, maar uw ondernemersgevoel zegt; gratis, dat kan niet, wat is het verdienmodel? Veel app's bieden een gratis versie, maar wilt u meer en beter, dan dient u te betalen. Docent Mark Pomper nam in zijn presentatie een paar verdienmodellen door en IT studenten van Stenden gaven aan wat zij leren gedurende hun opleiding en wat zij voor uw bedrijf kunnen betekenen. Als afsluiter gaf Bono Heijen van OZO Media een spetterende presentatie over trends en wat je vooral niet moet doen. Kortom een ochtend die je als retailer weer even scherp zet. In tijden van krimp zijn er nog voldoende mogelijkheden in de retail, maar je moet ze wel zien!

Zeer succesvolle Emmense Ondernemersbeurs bij de Sligro

Met ruim 300 bezoekers kunnen we zeggen dat de Emmense Ondernemersbeurs zeer succesvol is verlopen. Nadat het grootste deel van de bezoekers binnen was, werd de avond tegen 18.45 uur geopend met een kort interview over 10 jaar VPB afgenomen door de heer Jos Zoer, met de heren Dries de Wit, voorzitter van de VPB en Herman Idema, directeur van de VPB. Daarna konden er dankzij de zeer professionele inzet van de studenten van de Hogere Hotelschool van Stenden, onder supervisie van de Sligrokok Rinie Kamerling, heerlijke hapjes genuttigd worden. Ook de wijnen van de Sligro waren zoals gewoonlijk weer superieur. De gastvrijheid van de Sligro was top.

Klik hier voor de menukaart van de Emmense Ondernemersbeurs

Er waren weinig wanklanken te bespeuren, hoogstens dat het te "druk!" was. Uit de grote opkomst blijkt wel weer dat de opzet van deze netwerkbijeenkomst een goede is. Informeel bij elkaar zijn en onder het genot van een hapje en een drankje nieuwe contacten leggen en oude contacten onderhouden. Een formule die elk jaar weer goed blijkt te werken, gezien de belangstelling en de commentaren die in de wandelgangen beluisterd konden worden. Menigeen ging tevreden naar huis in de wetenschap dat ze eventueel nieuwe opdrachten in het vooruitzicht zouden hebben.
Net als vorig jaar zorgde het looporkest  "Safari Joe" voor de muzikale noot van de avond. Her en der liepen zij tussen de ondernemers door, er werd zelfs door de gasten af en toe meegezongen. Kortom vrolijkheid en tevredenheid alom.

Wij willen als VPB natuurlijk alle sponsors die het mede mogelijk gemaakt hebben om deze Emmense Ondernemersbeurs weer zo succesvol te laten verlopen, van harte bedanken. De Sligro bedanken wij voor het ter beschikking stellen van de locatie en de studenten van de Stenden Hogere Hotelschool en alle leden van de werkgroep "Emmense Ondernemersbeurs" voor hun inzet. We zien iedereen graag terug op de editie zeven volgend jaar!

Nieuwe Arbo dienstverlening in Emmen en omgeving : WerkenderWijs

In Emmen en omgeving is een nieuwe Arbo dienstverlening van start gegaan : WerkenderWijs Re-integratie

Voor meer informatie klik hier

Forum Ondernemen Topsport en Netwerken!

Op 3 april a.s. kunt u Topsport bedrijven en tegelijkertijd Ondernemen, want Ondernemen is Topsport bedrijven en Topsport bedrijven is Ondernemen! Het één kan namelijk niet zonder het ander.

Voor meer informatie klik hier

Nieuwsbrief Nederland - Duitsland

Bijgaand treft u de "Nieuwsbrief Nederland - Duitsland" aan. Een uitgave van de BDO Adviesgroep Nederland - Duitlsland.

Voor meer informatie klik hier

Lampe Therapie : de Lifestyle Test

Bijgaand treft u een flyer aan van Lampe Therapie. Zij brengen u hiermee graag op de hoogte van de "Lifestyle Test" .
Eén van de meest geavanceerde meetinstrumenten op het gebied van lifestyle. De lifestyle test is een uitstekende methode om functionele stoornissen in kaart te brengen.

Voor meer informatie klik hier

 

BBL Krant

Leren en Werken : belangrijk en vooral leuk!

In deze krant treft u informatie aan waarom het voor u als werkgever aantrekkelijk is om een jongere aan het werk te hebben d.m.v. een leerbaan!

Voor meer informatie klik hier

Nieuw Lid!

We zijn blij een nieuw lid te mogen verwelkomen, namelijk De Jong Logistiek. Zij zijn gevestigd aan de Charles Darwinstraat 24 in Emmen. Wij hopen natuurlijk op een prettige samenwerking. Voor meer informatie zie ook hun website: www.dejonglogistiek.nl


Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454