Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 17

Beste ondernemers,

We zijn alweer toe aan het laatste kwartaal van 2014. Buiten is het slechte weer in alle hevigheid losgebarsten. Hier bij de VPB gaan we vrolijk door met het organiseren van allerlei bijeenkomsten. In deze week zijn dat het er maar liefst drie voor de liefhebbers. Op dinsdag 7 oktober hadden we een zeer geslaagd Broodje Bahco bij Lampe. Een verslag hierover kunt u verderop in deze nieuwsbrief vinden. Deze week is de week van de veiligheid en donderdag 9 oktober 's middags hebben we een informatiebijeenkomst over Hennep, Veiligheid & Vastgoed. Onder anderen burgemeester Cees Bijl, wijkagent bedrijventerreinen Kor Evertse en de heer Jans Pepping van de afd. Fraude van Enexis vertellen u heel graag meer. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten . Een volgende bijeenkomst die we samen met de Drentse Energie Organisatie organiseren is de lunchbijeenkomst "Energie Estafette MKB Emmen". Deze vindt plaats op de Dag van de Duurzaamheid vrijdag 10 oktober bij het FC Emmen Stadion. Meer informatie hierover en over andere activiteiten en wetenswaardigheden vindt u onderstaand in de nieuwsbrief. 

 

Succesvol Broodje Bahco bij Lampe

Op dinsdag 7 oktober jl. heeft een zeer succesvol Broodje Bahco plaatsgevonden bij Lampe Therapie aan de Ullevi 7 in Emmen. Tijdens deze bijeenkomst werd door hen de nieuwe topsportmodule gepresenteerd aan de deelnemers. Onder het genot van een broodje werd zowel door Berry Lampe als door Roy Broek uitgelegd hoe het mogelijk is dat een medewerker langer doet over het traject van beter worden dan een topsporter en wat u via deze nieuwe topsportmodule hieraan als werkgever kunt doen. Klik hier om de getoonde presentatie te zien 
een aantal van de deelnemers

Het volgende Broodje Bahco zal gehouden worden bij DTS Veiligheidsopleidingen aan de Phileas Foggstraat 52 in Emmen. Ook hier weer een interessant thema namelijk NANO Greenpower. Voor meer informatie hierover klik hier
Informatie over het programma kunt u vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten  Indien het u leuk lijkt om ook een keer aan te schuiven bij een Broodje Bahco kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl  Wij zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet.


Dag van de Duurzaamheid

 

 
Op 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. 
VPB Emmen en de Drentse Energie Organisatie organiseren in samenwerking met Educohof en de gemeente Emmen op die dag in het stadion van FC Emmen de aftrap van De Energie Estafette. Tussen 12.00 uur en 13.30 uur kunt u genieten van een heerlijke duurzame lunch. onder andere sportverslaggever Herbert Dijkstra informeert u over duurzaam ondernemen, energie besparen én de Energie Estafette. Bent u de volgende die het stokje doorgeeft en gaat voor duurzaamheid? 

Al onze leden hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen, klik hier om deze te lezen

 
                Verder willen wij u er graag op wijzen dat later op deze middag van de Dag van de Duurzaamheid door Educohof de GreenDrinks gehouden worden. Aanvang 15.45 uur

Klik hier voor de officiële uitnodiging

Werk & Mantelzorg; Trainingen!

Als leidinggevende richt u zich op de inzetbaarheid van uw medewerkers. Daar hoort ook een goede werk-privé balans bij. Herkent u de medewerkers met mantelzorgzaken?  Zo ja, hoe maakt u hun privé-situatie bespreekbaar en wat heeft u deze groep naast de wettelijke verlofregelingen te bieden? En vooral hoe stimuleert u de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers. In samenwerking met Jong en Veer en Sedna Welzijnsorganisatie organiseert de VPB trainingen. Deze trainingen zijn kosteloos aangezien deze door Instituut GAK gesubsidieerd worden. Voor meer informatie over deze trainingen klik hier


Bedrijven en onderwijs organiseren samen Technics4You!

Een aantal scholen voor middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs, de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) en een aantal technische bedrijven organiseren op vrijdag 24 oktober samen een nieuwe aflevering van Technics4You, met  een week later op zaterdag 1 november een open dag bij de bedrijven. Technics4You is een manifestatie om de leerlingen van de hoogste twee groepen van het basisonderwijs op een bijzondere manier kennis te laten maken met het werken in de techniek. De manifestatie wordt dit jaar gehouden in het gebouw van Drenthe College locatie van Schaikweg 98 te Emmen. Er worden zo’n 400 deelnemers verwacht. 
 
Diverse ondernemers zetten hun deuren op zaterdag 1 november a.s. open voor de geïnteresseerde jeugd, onder meer Drentea Kantoormeubelen, HOBO Hydrauliek in Emmen en CarXpert ABS in Barger-Compascuum doen mee.

Ruim 50 ondernemers doen al mee aan de Open Bedrijven Dag


 
   
De derde editie van de Open Bedrijvendag Emmen vindt dit jaar op zaterdag 1 november 2014 plaats. Op deze dag heeft u de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers. De eerste twee edities waren zeer succesvol en trokken duizenden bezoekers.De gemeente heeft samen met de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), Industriekring Schoonebeek (IKS), MKB Noord en de Ondernemerskring Emmen (OKE) hiervoor een werkgroep ingericht. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de opening van de dag. Deze keer zal de  spectaculaire opening plaatsvinden aan de Nijbracht, waarna de bezoekers kunnen uitvliegen over de bedrijventerreinen om alle deelnemers te bezoeken…..wat er gaat gebeuren blijft nog even geheim.
 
Ook deelnemen? Aanmelden kan via de website www.openbedrijvendagemmen.nl
Deelname aan de Open Bedrijven Dag is gratis!


Samen realiseren we graag opnieuw een succesvolle Open Bedrijven Dag Emmen!
 


       

SectorplannenTechniek bij FC Emmen

     


Toekomstbestendige medewerkers met forse financiële steun in de rug en zonder poespas

‘Promoveer je eigen team naar topspelers’

Promoveer je eigen team naar topspelers en ontvang daarbij als ondernemer een fikse financiële steun in de rug. Zonder ingewikkelde procedures, zonder dikke pakken papier! Maak je medewerkers met kennis toekomstbestendig. 
Op 4 november wordt voor ondernemers een informatieve bijeenkomst gehouden, bestemd voor organisaties in de Procesindustrie, Installatietechniek en Metaalbewerking. Centraal staan de sectorplannen die door het bedrijfsleven zelf zijn opgesteld en waar het Rijk een stevige financiële injectie aan toevoegt. 
 
Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijkheden die de verschillende sectorplannen bieden aan de ondernemers, ook en vooral in het regionale MKB. Daarnaast wordt in begrijpelijke taal ingegaan op overige  financierings- en subsidiemogelijkheden vanuit het Rijk
 
Uit allerlei onderzoeken en prognoses blijkt dat er over een paar jaar een tekort dreigt aan gekwalificeerd personeel in de technische sectoren. Ook in onze regio. Deels door vergrijzing, maar ook omdat opleidingen niet altijd goed aansluiten op de behoeften van de ondernemers. Een bedrijf dat zowel continuïteit als groei wil realiseren, moet investeren in de opleiding en ontwikkeling van ervaren werknemers en nieuwkomers. De concurrent doet het ook. De sectorplannen en de financiële steun in de rug helpen daarbij!
 
Samengevat:
Voor wie: De Procesindustrie, Installatietechniek en Metaalbewerking uit Zuid-Oost 
                 Drenthe en Hardenberg.
Wat speelt er: Informatieve bijeenkomst over sectorplannen en (c0)
                        financieringsregelingen 
Waar is het: FC Emmen, Stadionplein 1 Emmen
Wanneer: 4 november 2014, van 15.30 tot 18.30
Waarom: Omdat we als ondernemers een topteam willen en geld goed willen benutten
Organisatie bijeenkomst: VPB, Gemeente Emmen, OOM, OTIB, OVP, UWV.
 
Aanmelden!
office@vpb-emmen.nl
 
Heeft u vragen? Dan kunt u kontakt opnemen met Herman G. Idema, tel. 0591 - 65 34 54 of via de mail
h.idema@vpb-emmen.nl

 
      
 

Algemene Leden Vergadering bij Bidvest Deli XL

De volgende Algemene Leden Vergadering van de VPB zal op donderdag 27 november a.s. gehouden worden. Deze keer vindt deze vergadering plaats bij Bidvest Deli Xl aan de James Cookstraat 14 in Emmen. Er wordt door hen een presentatie gegeven over hun bedrijf. Verder geeft de Stichting Topsport Zuidoost Drenthe een presentatie. Wij zouden het op prijs stellen als onze leden bij deze vergadering aanwezig kunnen zijn. De officiële uitnodiging valt e.d.d. bij u in de bus. U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

Klik hier voor de uitnodiging van de Algemene Leden Vergadering! 

Bezoek aan ondernemers door City Outdoor Signs verlengd!

Zoals al is aangekondigd in de VPB Nieuwsbrief Jaargang 6 Editie 16, is onze contractpartner City Outdoor Signs, welke namens de VPB de bewegwijzering plaatst en onderhoudt, begonnen met de ondernemers op de industrieterreinen in de gemeente Emmen te bezoeken. Dit om de bewegwijzering weer up-to-date te maken en eventueel uit te breiden. Vanwege het grote succes van deze bezoeken wordt de periode waarin de bezoeken plaatsvinden verlengd tot eind oktober!
Wat kan de VPB voor u betekenen?

Heeft u als VPB-lid en als ondernemer in uw bedrijf nog opleidingsplaatsen? Zo ja, dan kunt u in aanmerking komen voor een Gift-Card. De gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe en het UWV werken samen om de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Eind 2013 waren ruim 2.000 jongeren werkloos. Met het Actieplan Jeugdwerkloosheid willen we dit aantal verlagen. Eind 2014 moet 25% van deze jongeren werk hebben, stage lopen of terug zijn naar school. Lees meer ... >
 
         

Wajongere in beeld!

Eens in de 2 maanden gaan we vanaf nu in onze nieuwsbrief aandacht schenken aan een Wajongere die een baan zoekt. Deze keer stelt Hillegonda Santing-Brookman zich graag aan u voor:

Ik ben Hillegonda Santing-Brookman, 26 jaar oud en woon in Emmen. Ik ben heel blij om mij te mogen presenteren in deze Nieuwsbrief. Heel graag zou ik 12 uur per week in uw bedrijf licht administratieve werkzaamheden willen doen. Dit heb ik al eerder gedaan bij verschillende bedrijven zoals het Werkplein in Hoogeveen, het UWV in Assen en de Westerburght. Hier heb ik met diverse automatiseringssystemen leren werken. Graag lever ik kwaliteit, werk ik volgens de regels, instructies en procedures, ben ik gedreven en heb ambitie en wil graag succesvol zijn.
 
Heeft u misschien een plekje voor mij? Ik kom graag bij u op gesprek. U mag een e-mail sturen naar ageeth.tenpas@uwv.nl  en zij zal dan een afspraak met u maken om verdere details te bespreken en uitleggen hoe de verschillende regelingen met betrekking tot een Wajongere werken. Ageeth kan u ook een volledig cv van mij toezenden. Misschien tot gauw? 

Vriendelijke groet,

Hillegonda Santing

 

Uitnodiging Yspeert vwl Academy (Emmen)


VPB-lid Yspeert vwl wil u graag uitnodigen bij de Yspeert vwl Academy in Emmen.

In een tijd waar vrijwel alles op internet te vinden is, past het ook om actief kennis te delen! Yspeert vwl advocaten zou graag met u in gesprek komen over zaken die voor u als ondernemer belangrijk zijn. Door het geven van korte presentaties over actuele en interessante juridische onderwerpen, kunnen uw vragen worden beantwoord om zo uw bedrijf een stap verder te helpen. Lees meer ... >
 

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl . Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454