Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 6, Editie 18

Beste lezers,

VPB Nieuwsbrief nummer 18 staat vol. Hierin worden allerlei bijeenkomsten die binnenkort gehouden worden, vermeld. Ook wordt verteld hoe de bijeenkomst Hennep, Veiligheid & Vastgoed die plaatsvond op donderdag 9 oktober jl. verlopen is. We schenken nogmaals aandacht aan de Open Bedrijvendag Emmen op zaterdag 1 november en aan onze Algemene Leden Vergadering op 27 november a.s. Na het lezen van deze nieuwsbrief bent u weer volledig op de hoogte.
 

Zeer informatieve bijeenkomst over Hennep, Vastgoed & Veiligheid

Ruim 40 ondernemers, de politie, Nedbeheer Nederland, gemeente Emmen én de VPB hebben de handen ineen geslagen en een zeer boeiende bijeenkomst gehouden over Hennep, Vastgoed en Veiligheid. De bijeenkomst werd gehouden in de week van de Veiligheid, afgelopen donderdag 9 oktober.
 
Tijdens de presentatie werd er aandacht besteed aan de gevolgen van een kwekerij. Wat tref je aan als ondernemer die zijn leegstaande pand verhuurd? Chaos, gevaarlijke situaties met stroom en vocht én een beschadigd imago. Hoe weet je dat er een hennepkwekerij in de buurt zit?
 
* Ramen afgeplakt en vochtig,
* Oude sloten ineens vervangen,
* Stankoverlast,
* Monotoon brommend geluid,
* Sneeuw dat van een leegstaand pand weg smelt
 
Wat te doen bij een vermoeden van een kwekerij?
* Bel de politie: 0900-8844,
* Bel Misdaad Anoniem: 0800 – 7000

Burgemeester de heer Bijl lichtte het beleid van de gemeente Emmen toe en waarom men hierop zo inzet. 

    
Burgemeester Cees Bijl                                                                               Aanwezigen
 

10 oktober Dag van de Duurzaamheid

MKB Energie Estafette, Autobedrijf HABO ontvangt het stokje van
FC Emmen!

Afgelopen vrijdag, 10 oktober, was het de Dag van de Duurzaamheid. Onder het genot van een heerlijke lunch gaf sportverslaggever Herbert Dijkstra, bij VPB-lid FC Emmen,  een presentatie over Duurzaamheid en sport. Wat is duurzaamheid en wat heeft beide met elkaar te maken? De conclusie is, je moet er volledig achter staan, ervoor gaan én innoveren dan kan je veel bereiken.  Dit geldt voor sport, maar zeker ook voor duurzaamheid en ondernemerschap!


Herbert Dijkstra, dagvoorzitter

Uit handen van Harriët Hof van Educohof ontving Wim Beekman, directeur FC Emmen, het eerste MKB Energie Estafettestokje. FC Emmen heeft dit stokje ontvangen voor het onderzoek dat zij hebben gedaan naar energiebesparende maatregelen die ze kunnen gaan doen. Eén van de maatregelen die FC Emmen gaat uitvoeren is de conventionele verlichting vervangen door LED verlichting. Tevens wordt er onderzocht of er zonnepanelen kunnen worden geplaatst op het dak van FC Emmen.
 
Uit handen van  Wim Beekman van FC Emmen ontving Andries Bouwman van Autobedrijf Habo het volgende stokje. Ook zij willen hun 10 jaar oude bedrijfspand laten onderzoeken op energiebesparende maatregelen. Het gehele onderzoek wordt gedaan door TMS Holland en de financiering wordt mogelijk gemaakt door de Drentse Energie Organisatie tezamen met de VPB Zij stimuleren Duurzame maatregelen die ondernemers in Drenthe nemen.


Stokje doorgeven,
m.v.l.n.r. Andries Bouwman Autobedrijf HABO, 
Wim Beekman FC Emmen en Harriët Hof Educohof

Klik hier om meer foto's te zien
 

Bedrijven en onderwijs organiseren samen Technics4You!

manifestatie en open dag, presentatie aantal technische bedrijven

Bedrijven ontdekken onderwijsevenement Technics4You 

Een aantal bedrijven uit Emmen participeert vrijdag 24 oktober actief in de onderwijsmanifestatie Technics4You. Er is volgens de organisatoren sprake van een groeiende belangstelling bij ondernemers voor de kennismakingsdag voor basisschool scholieren. De manifestatie bij het Drenthe College aan de Van Schaikweg in Emmen, wordt georganiseerd door een aantal scholen voor middelbaar beroepsonderwijs,  voortgezet onderwijs en de Vereniging Parkmanagement Emmen (VPB) Er worden zo’n 400 deelnemers verwacht. Een week later op zaterdag 1 november is een open dag bij de bedrijven, als onderdeel van de Open Bedrijvendag. 

Uitnodiging Open Bedrijvendag Emmen 1 november 2014

Op zaterdag 1 november a.s. vindt de derde editie van de Open Bedrijvendag Emmen plaats. Op deze dag heeft u de gelegenheid om uw bedrijf te presenteren. Er zijn al 69 bedrijven die zich hebben aangemeld om mee te doen! Maar daar kan natuurlijk altijd meer bij. Bent u geïnteresseerd in deelname; informatie over deze dag is te vinden op www.openbedrijvendagemmen.nl  Deelname is gratis!!!

Klik hier voor de officiële uitnodiging voor de opening van de Open Bedrijvendag Emmen                                             

Broodje Bahco bij DTS Veiligheidsopleidingen

Het volgende Broodje Bahco zal gehouden worden bij DTS Veiligheidsopleidingen aan de Phileas Foggstraat 52 in Emmen. Ook hier weer een interessant thema namelijk NANO Greenpower. Voor meer informatie hierover klik hier
Informatie over het programma kunt u vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten   Indien het u leuk lijkt om ook een keer aan te schuiven bij een Broodje Bahco kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl   Wij zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet.

Sectorplannen Techniek; Werkzaam in de techniek? Kom langs!!

Toekomstbestendige medewerkers met forse financiële steun in de rug en zonder poespas

‘Promoveer je eigen team naar topspelers’

 
Promoveer je eigen team naar topspelers en ontvang daarbij als ondernemer een fikse financiële steun in de rug. Zonder ingewikkelde procedures, zonder dikke pakken papier! Maak je medewerkers met kennis toekomstbestendig. 
Lees meer ... >

Week van de Mantelzorg; 9 t/m 17 november 2014

Van 9 tot en met 17 november is het weer de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers van jong tot oud kiezen kunnen deze week meedoen aan allerlei activiteiten, zoals workshops, lezingen en verwenmomenten.
 
Welzijngroep Sedna, de Contactpunten Mantelzorg in Barger-Compascuum, Emmen en Schoonebeek, de WMO-raad, verzorgingshuizen, kerken en de gemeente Emmen hebben hiervoor weer een afwisselend programma samengesteld. Mantelzorgers kunnen gratis aan deze activiteiten meedoen. 
 
 

Wat doet de VPB voor ΓΊ?

AANBOD

DUURZAAM INZETBAAR DOOR BETER BALANS WERK EN MANTELZORGTAKEN

Werk & Mantelzorg; Training één werknemer, twee banen, hoe voorkom ik een burn-out

In samenwerking met Jong en Veer en Sedna Welzijnsorganisatie organiseert de VPB een training. Deze training is kosteloos aangezien deze door Instituut GAK gesubsidieerd worden.

Voor meer informatie over deze training klik hier 


               

Algemene Leden Vergadering bij Bidvest Deli XL 27 november 2014

Op donderdag 27 november a.s. vindt de tweede Algemene Leden Vergadering van 2014 plaats. We zijn te gast bij Bidvest Deli XL aan de James Cookstraat 14 in Emmen. Er zal door hen een bedrijfpresentatie worden gegeven. Zij vertellen u graag hoe de gang van zaken bij dit bedrijf is. Ook Stichting Topsport Zuidoost Drenthe zal een presentatie verzorgen. U als ondernemer wordt van harte uitgenodigd om deze Algemene Leden Vergadering bij te wonen. De officiële uitnodiging is reeds bij u in de bus gevallen en veel ondernemers hebben zich al aangemeld. Indien ook u geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

Klik hier om de officiële uitnodiging te bekijken
                                                          

Marktplaats VPB

ATTENTIE!

Het arbeidsrecht wijzigt sterk in 2015!

Voor VPB -leden MKB een GRATIS  dossier check door Scholte Advisering

 Lees meer ... >

H&P Moulding uit Emmen gaat behuizing Zorghorloge maken

Emmen, 14 oktober - VPB-lid H&P Moulding uit Emmen gaat de behuizing van Het Zorghorloge voor haar rekening nemen. H&P wordt naast Ninthway en 9TC partner in het project. 

Begin dit jaar kondigden Ninthway en 9TC aan een Zorghorloge te gaan ontwikkelen. Een multifunctionele alarmknop die, in geval van nood, direct een spraakverbinding maakt met een hulpverlener. ‘Dat leverde overweldigende reacties op uit binnen- en buitenland’, vertelt Martine Bal, verantwoordelijk voor de marketing en PR binnen het project. Lees meer ... >

Uitnodiging Opening EuroTerminal Bentheim-Twente 24 oktober 2014

De opening van de EuroTerminal Bentheim - Twente vindt op vrijdag 24 oktober a.s. plaats. Goederen kunnen nu makkelijk per spoor naar Scandinavie en Oost Europa.
Klik hier voor de officiële uitnodiging

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl . Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454