VPB Activiteitenflits!

Beste leden,

Er is veel te doen deze dagen voor de ondernemers. In deze VPB activiteitenflits brengen wij u hiervan graag op de hoogte. Verder doen we verslag van de Nachtschouw op het bedrijventerrein Klazienaveen. Deze vond plaats in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. Meer hierover leest u onderstaand. Ook de opening van de ovonde komt aan bod. 

 

Nachtschouw bedrijventerrein Klazienaveen

Afgelopen donderdagavond, 6 november, heeft de VPB samen met lokale ondernemers, brandweer en gemeente Emmen een nachtschouw op bedrijventerrein Klazienaveen gehouden. De nachtschouw is gehouden in kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. Tijdens de nachtschouw wordt er gekeken hoe een bedrijventerrein na sluitingstijd wordt achtergelaten.
 
Op het bedrijventerrein viel op dat de meeste ondernemers wel verlichting aan de buitenzijde van hun bedrijfspand hebben en dat deze ook werkt. Verder viel op dat er toch veel goederen tegen de panden worden opgestapeld, zoals banden, pallets ed. Verder trof men onafgesloten containers aan, dit alles kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.
 
De bevindingen worden meegenomen in het plan van Aanpak voor bedrijventerrein Klazienaveen. Binnenkort zal er meer aandacht aan het Keurmerk worden verleend, via de VPB Nieuwsbrief.


          Pallets
Pallets
 
 
   Gasfles   
Gasfles
 

Emmen wordt steeds beter bereikbaar, ovonde officieel geopend

In maart jl. is gestart met de realisatie van de ovonde die moet zorgen  voor een goede ontsluiting van het Business Park Meerdijk en een betere en veilige doorstroming op de Rondweg.

Door samen met de heer Wim Beekman, directeur van FC Emmen, in een Porsche een rondje over de ovonde te rijden werd deze afgelopen vrijdag, 7 november, officieel geopend door wethouder Bouke Durk Wilms. Deze ovonde vormt de nieuwe verbinding tussen de Statenweg in Angelslo en de Rondweg naar Barger-Oosterveld. Door samen met een vertegenwoordiger uit Angelslo en Barger-Oosterveld een lintje door  te knippen was de opening een voldongen feit.

 

      

9 t/m 17 november Week van de Mantelzorg;

Deze week t/m 17 november is het weer de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers van jong tot oud kiezen kunnen deze week meedoen aan allerlei activiteiten, zoals workshops, lezingen en verwenmomenten.
 
Voor de werkende mantelzorger kan men bijvoorbeeld zaterdag 15 november a.s. bij VPB-lid DIBO een sliptraining volgen, zie voor meer informatie www.vpb-emmen.nl/activiteiten
 
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk!
 
 

19 november Zakendoen in het buitenland. Moeilijk of toch niet?

             


UITNODIGING
 
Wellicht heeft u nagedacht over de mogelijkheden van internationaliseren en wilt u weten in hoeverre dat mogelijk is voor uw bedrijf. Of wellicht wilt uw bedrijf hun internationale activiteiten uitbreiden.
 
Voor veel MKB bedrijven in de regio zijn de exportmogelijkheden nog onvoldoende in beeld en lastig te pakken. En als deze mogelijkheden al in beeld zijn is het soms erg lastig om zaken als financiering en interne organisatie op orde te krijgen. Hierdoor blijven kansen liggen. Wij spreken dan over kansen voor het MKB bedrijf (meer export, stijgende omzet, hoger rendement) en over kansen voor de regio in het algemeen (meer werkgelegenheid, hogere bedrijvigheid).
 
De gemeente Emmen en Holland Office hebben een traject uitgedacht om deze kansen op te pakken. Samen willen ze u een helpende hand toesteken. De gemeente Emmen kent u al. Holland Office waarschijnlijk nog niet. Wij nodigen u daarom uit om met Holland Office kennis te maken.
 
Tijdens een bijeenkomst willen wij u presenteren welke gratis ondersteuning u van de Gemeente Emmen krijgt aangeboden om uw eventuele internationale ambities te concretiseren en wellicht daarna te realiseren. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op 19 november van 16.30 tot 18.30 op het Ondernemersplein aan de Van Schaikweg 94 in Emmen maar er volgen er meer. Natuurlijk is er tijdens en na de bijeenkomst ook de mogelijkheid om samen met andere ondernemers te praten over internationaliseren en om te netwerken. Ook staan medewerkers van Holland Office voor u klaar om eventuele eerste vragen te beantwoorden.
 
Voor meer informatie over deze bijeenkomst of om u aan te melden kunt u mailen of bellen met:
 
Diane Diterwich: +31 628 48 67 02
Sander Prins: +49 341 12 98 360
 
 

25 november Werk & Mantelzorg, één werknemer, twee banen

Wat doet de VPB voor ú!

AANBOD

DUURZAAM INZETBAAR DOOR BETER BALANS WERK EN MANTELZORGTAKEN

 
Werk & Mantelzorg; Training één werknemer, twee banen, hoe voorkom ik een burn-out
 
 
In samenwerking met Jong en Veer en Sedna Welzijnsorganisatie organiseert de VPB een training. Deze training is kosteloos aangezien deze door Instituut GAK gesubsidieerd worden.
 
 

27 november Algemene Leden Vergadering VPB

De volgende Algemene Leden Vergadering van de VPB zal op donderdag 27 november a.s. gehouden worden. Deze keer vindt deze vergadering plaats bij Bidvest Deli Xl aan de James Cookstraat 14 in Emmen. Er wordt door hen een presentatie gegeven over hun bedrijf. Verder geeft de Stichting Topsport Zuidoost Drenthe een presentatie. Wij zouden het op prijs stellen als onze leden bij deze vergadering aanwezig kunnen zijn. De voortgang van projecten zullen de revue passeren en tevens zullen de plannen voor 2015 worden verteld. Reeds meerdere leden hebben zich aangemeld, maar ook u bent nog steeds van harte welkom. U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

 
   

Aanwezigen ALV 27 mei 2014

2 december Broodje Bahco bij Staples Office Centre

Het volgende broodje Bahco wordt gehouden bij Staples Office Centre aan de Westerbracht 1 in Emmen. Aanvang is zoals gebruikelijk om 12.00 uur. Er zal een presentatie worden gehouden met als thema : Ergonomie. Mocht u aan willen schuiven bij deze netwerklunch, dan kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl . Het complete programma van dit Broodje kunt u vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten  
 
12 december Gratis kaarten FC Emmen - FC Volendam

Van VPB-leden voor VPB-leden

Namens VPB-lid FC Emmen worden leden van de VPB uitgenodigd om de wedstrijd FC Emmen - FC Volendam bij te wonen op vrijdag 12 december a.s. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Per bedrijf worden twee kaarten aangeboden. Deze kaarten geven toegang tot de businessclub op de 2e verdieping. 
 
Graag wil de heer Henk Eising van FC Emmen aangeven dat het ook mogelijk is om eens een leuke rondleiding door het stadion te krijgen of voorafgaand aan een wedstrijd een 3-gangendiner te bespreken ad € 24,50 per persoon. Verder is er in het stadion altijd een ruimte beschikbaar om eventueel te vergaderen.
 
Mocht u graag twee kaarten willen hebben, dan kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl
 
NB. Let op! VOL = VOL

 

Marktplaats VPB, aanbieding voor leden namens Autobedrijf Misker

Geachte VPB leden,

Hoewel het vandaag de dag nog steeds lastig is, wordt er gelukkig door de meeste ondernemers nog steeds geld verdiend. Voor die ondernemers is het vaak interessant om voor het einde van het jaar nog te investeren. Daarnaast gaat het einde van het jaar vaak met winterse omstandigheden gepaard. Daarom hebben wij van Autobedrijf Misker een geweldig aanbod voor u bedacht. Lees meer ... >

De jeugd heeft de toekomst, wat kan de VPB dan voor ΓΊ betekenen?

Heeft u als VPB-lid en als ondernemer in uw bedrijf nog opleidingsplaatsen? Zo ja, dan kunt u in aanmerking komen voor een Gift-Card. De gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe en het UWV werken samen om de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Eind 2013 waren ruim 2.000 jongeren werkloos. Met het Actieplan Jeugdwerkloosheid willen we dit aantal verlagen. Eind 2014 moet 25% van deze jongeren werk hebben, stage lopen of terug zijn naar school. Lees meer ... >

 

 

 

Tot slot

U ziet er zijn nog voldoende bijeenkomsten die in de laatste weken van 2014 georganiseerd worden. Op onze website staan deze ook allemaal in onze activiteitenkalender vermeld, zie www.vpb-emmen.nl/activiteiten  Ook de bijeenkomsten die door externe partijen worden georganiseerd zijn hier te vinden.

Tot slot wil ik u nog even wijzen op de datum voor de Emmense Ondernemersbeurs 2015. Deze wordt gehouden op woensdag 25 maart. U wilt dit netwerkfeestje toch ook niet missen? Zet u deze datum daarom alvast in uw agenda.

U kunt zich voor de VPB-activiteiten aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

Graag tot ziens binnenkort! 
kalender
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
25
Jun
Tweedaagse training - Praktisch leiding geven op de werkvloer
25
Jun
Broodje Bahco
info@vpb-emmen / 0591 653454