Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 1

Beste ondernemers,

Het jaar 2015 is aangebroken. We hopen dat we er met elkaar weer een ondernemend jaar van kunnen maken. Ook dit jaar zal de VPB u graag op de hoogte houden van het reilen en zeilen van de ondernemers in deze regio. We zijn weer op volle sterkte aanwezig en hebben enthousiast onze projecten zoals het Actieplan Jeugdwerkloosheid opgepakt. Ook de KVO-B trajecten zijn weer volop van start gegaan. Tevens zullen we ook dit jaar veel aandacht besteden aan het project Werk & Mantelzorg waarvan een cursus op 27 januari a.s. van start zal gaan. Hierover vertellen we u in deze nieuwsbrief graag meer. U kunt zich aanmelden voor het eerste Broodje Bahco in 2015. Een Broodje Bahco Plus, want deze keer is er een bedrijfsbezoek aangekoppeld. Meer daarover kunt u verderop in de nieuwsbrief lezen. Kortom we hebben er zin in en het lijkt erop dat 2015 inderdaad een boeiend jaar gaat worden.

 

Broodje Bahco Plus

Het eerste Broodje Bahco van 2015 is een Broodje Bahco Plus geworden. Deze keer wordt deze lunchnetwerkbijeenkomst gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en wel bij Jellice Pioneer Europe B.V., Kapt. Antiferstraat 31 in Emmen. Het broodje zal daarom ook een uurtje langer duren. We stoppen deze keer zo rond 14.30 uur in plaats van om 13.30 uur zoals gebruikelijk is. Het aantal plaatsen is beperkt dus als u geïnteresseerd bent om aan te schuiven, meld u dan snel aan via office@vpb-emmen.nl Het hele programma vindt u op www.vpb-emmen.nl/activiteiten. VOL = VOL!

 

Jellice

 

Als het u nu ook interessant lijkt om een Broodje Bahco te houden om aan uw medeleden uw bedrijf te presenteren; we zoeken nog locaties. U kunt zich hiervoor aanmelden via Jeanette Otter office@vpb-emmen.nl  

Broodje Bahco

Emmense Ondernemersbeurs

De 8e Emmense Ondernemers Beurs komt eraan! De beurs wordt net als vorig jaar, gehouden bij de Sligro aan de Nijbracht in Emmen. De werkgroep is al druk bezig om alles weer in goede banen te leiden. Ook het thema is bekend; Ondernemen in de Toekomst! Een stand van Stenden Techniek zal hiervoor aanwezig zijn. Ook zullen we u enige aangepaste hapjes (van de toekomst) serveren. Bent u ook benieuwd wat dit inhoudt? Noteer dan nu alvast de datum 25 maart 2015 in uw agenda en kom ook naar deze elk jaar weer gezellige netwerkbijeenkomst.

 

EMMENSE ONDERNEMERSBEURS
25 MAART 2015

 

Medewerkers Emm.Ond.beurs 140326

Alle medewerkers Emmense Ondernemersbeurs 26 maart 2014

 

Klik hier voor meer informatie!

Pakket Dienstverlening

De VPB stelt elk jaar een Pakket Dienstverlening samen. Het pakket zit vol aanbiedingen van VPB-leden voor ondernemend Zuid-Oost Drenthe. Oftewel het pakket is van ondernemers voor ondernemers! Met als doel het onderlinge zakendoen te bevorderen. Wij hopen dan ook dat ook u als VPB-lid meedoet. U kunt voor meer informatie of om uw interesse kenbaar te maken, contact opnemen via office@vpb-emmen.nl Wij hopen vanzelfsprekend op een groot aantal deelnemers en zien uw mail met belangstelling tegemoet. 

 

Uitdelen pakket DienstverleningUitdelen Pakket Dienstverlening

Wat doet de VPB voor รบ?

Werk & Mantelzorg; cursus voor mantelzorgers

CURSUS “De Kunst van het zorgen en loslaten”

“De zorg wordt mij af en toe teveel, maar hoe zeg ik dat?”
“Ik voel me verantwoordelijk, maar ben ik dat ook?”
“Ik heb voortdurend het gevoel te kort te schieten.”
"Weten is heel wat anders dan doen, als het je kind betreft!”
“Hoe combineer ik mijn werk met het verlenen van zorg?

Datum: Start 27 januari 2015,
Locatie: Sedna, Parallelweg 36, Emmen
Voor wie: Werknemers die regie willen krijgen of houden in de combinatie werk en zorg
Omschrijving: Het coaching traject voor werkende mantelzorgers is een groepstraject voor medewerkers die naast hun baan zorg aan een naaste besteden. Het traject geeft werknemers gelegenheid naar hun eigen situatie en patronen te kijken. Werknemers met mantelzorgtaken leren effectief omgaan met de situatie, anders te plannen, kernkwaliteiten in te zetten en toch ook afstand te nemen. Ze kijken naar de twee banen die ze eigenlijk hebben, een betaalde en een onbetaalde, waar ze beide loyaal aan zijn.
Door deze training te volgen leren mantelzorgers grenzen te stellen. Dit komt ten goede aan hun productiviteit en inzet bij hun werkgever

Kosten: Kosteloos, mogelijk gemaakt door GAK subsidie

 

AANMELDING
U kunt zich niet meer aanmelden! Deze cursus is vol! Wel kunt u indien u informatie over dit onderwerp wilt, contact opnemen met VPB Emmen, Liesbeth Horstmann, 0591-65 34 54 of via mail; l.horstmann@vpb-emmen.nl 

Klik hier voor de flyer

Nieuwe sportframes geplaatst op Businesspark Meerdijk

In het kader van de bewegwijzering waar de VPB verantwoordelijk voor is, zijn er sinds deze week op het Businespark Meerdijk nieuwe sportframes te vinden. City Outdoor Signs heeft ze voor ons geplaatst. Hierdoor zijn de sportclubs e.d. die daar zijn gevestigd nog beter te vinden. 

Ullevi 12-20    Ullevi 36-53

 

Velodrome

 

De bewegwijzering is nog niet helemaal compleet. De laatste bordjes zullen binnenkort geplaatst worden. Indien uw sportclub nog niet vermeld wordt, maar u heeft wel interesse? Dan kunt u contact opnemen met de VPB, Liesbeth Horstmann, tel. 0591 - 65 34 54 of l.horstmann@vpb-emmen.nl 

Hoe haal ik meer, voordeel, uit de VPB?

Via het lidmaatschap van het VPB-Emmen heeft uw bedrijf wellicht een zorgverzekeringscollectief bij Zilveren Kruis. Volgens de Zorg­verzekerings­wet is het verplicht om dit collectief vast te leggen door middel van een getekende overeenkomst. In het verleden heeft Zilveren Kruis echter nooit een overeenkomst naar uw bedrijf gestuurd ter ondertekening.

Daarom ontvangt u binnenkort van Zilveren Kruis alsnog overeenkomsten die zijn gebaseerd op de overeenkomsten die het VPB-Emmen met Zilveren Kruis heeft gemaakt.

Het contract verplicht u verder tot niets. Het is enkel een (verplicht) middel om door Zilveren Kruis de verleende kortingen op de verzekeringspakketten te mogen blijven aanbieden aan uw werknemers.

Binnenkort zal uw bedrijf door Zilveren Kruis gebeld worden over deze actie en ontvangt u twee overeenkomsten:

-  Collectieve Zorgverzekeringsovereenkomst;

-  Collectieve Overeenkomst Aanvullende Ziektekostenverzekeringen.

De beide overeenkomsten laat u ondertekenen door de persoon die daarvoor bevoegd is binnen uw bedrijf. Stuur ze daarna naar Zilveren Kruis terug.

Bij vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager Jan Blokzijl, tel. 06-53 41 50 58.

 

Zilveren Kruis Achmea

Stenden Technews december 2014

Bijgaand het Stenden Technews van december 2014 met daarin onder andere de onderwerpen; goede beoordeling tijdens accreditatie Stenden PRE en Stenden ontwikkelt drone van duurzame kunststof.

Lees hier Stenden Technews december 2014

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

ViFa Enclosures
Vitus Beringstraat 6
7825 AJ  EMMEN
Tel. 0591- 72 90 02
E-mailadres info@vifa-enclosures.nl 
Website www.vifa-enclosures.nl

ViFa Enclosures

Wij hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454