Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 2

Beste lezer,

Voor u heeft u de VPB Nieuwsbrief, Editie 2 van 2015. We schenken graag aandacht aan diverse onderwerpen zoals de Emmense Ondernemersbeurs en het Broodje Bahco Plus. Op 28 januari jl. hebben we een nachtschouw in samenwerking met ondernemers, gemeente, politie en brandweer gehouden. Een verslag hiervan vindt u in de nieuwsbrief. Ook stellen we graag een nieuw lid van de VPB aan u voor. 

 

Broodje Bahco Plus

Nogmaals wijzen wij u op het eerste Broodje Bahco van 2015. Het deze keer  is een Broodje Bahco Plus geworden. De lunch en netwerkbijeenkomst wordt gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en wel bij Jellice Pioneer Europe B.V., Kapt. Antiferstraat 31 in Emmen. De bijeenkomst zal daarom ook een uurtje langer duren. We stoppen deze keer zo rond 14.30 uur in plaats van om 13.30 uur zoals gebruikelijk is. Als thema is gekozen voor; 'Foodservice bij het bereiden van Gelatine'. Om aan te kunnen schuiven bij dit Broodje Bahco dient u zich aan te melden in verband met de veiligheidsprotocollen. Dus als u geïnteresseerd bent, meld u dan snel aan via office@vpb-emmen.nl Er hebben zich al verschillende ondernemers gemeld, maar er zijn nog een paar stoelen vrij. Wacht dus niet te lang meer; VOL = VOL! Het hele programma vindt u op www.vpb-emmen.nl/activiteiten.

 

Jellice                        Broodje Bahco december 2013

 

Als het u nu ook interessant lijkt om een Broodje Bahco te houden om aan uw medeleden uw bedrijf te presenteren; we zoeken nog locaties. U kunt zich hiervoor aanmelden via Jeanette Otter office@vpb-emmen.nl  

Emmense Ondernemersbeurs

De 8e Emmense Ondernemers Beurs komt eraan! De beurs wordt net als vorig jaar, gehouden bij de Sligro aan de Nijbracht in Emmen. De werkgroep is al druk bezig om alles weer in goede banen te leiden. Ook het thema is bekend; Ondernemen in de Toekomst! Een stand van Stenden Techniek zal hiervoor aanwezig zijn. Ook zullen we u enige aangepaste hapjes (van de toekomst) serveren. Bent u ook benieuwd wat dit inhoudt? Noteer dan nu alvast de datum 25 maart 2015 in uw agenda en kom ook naar deze elk jaar weer gezellige netwerkbijeenkomst. Wij hebben er in ieder geval zin in!!!

 

EMMENSE ONDERNEMERSBEURS
25 MAART 2015

 

Net als vorig jaar krijgt u bij vertrek het Pakket Dienstverlening mee. Er hebben zich al diverse ondernemers aangemeld om mee te doen, maar er kan nog meer bij. Ook u als VPB-lid kunt zich hiervoor aanmelden. Het Pakket Dienstverlening is van ondernemers voor ondernemers en heeft als doel het onderling zakendoen te bevorderen. Indien u geïnteresseerd bent kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

 

Aanwezigen Emmense Ondernemersbeurs

KVO Nachtschouw Barger-Oosterveld, BP Meerdijk

Afgelopen woensdagavond heeft de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerrein Barger-Oosterveld en Business Park Meerdijk een nachtschouw gehouden.

Tijdens de ronde op beide terreinen viel het de werkgroep op dat ondernemers over het algemeen de zaken netjes voor elkaar hebben. Helaas bleek het op beide terreinen dat er overlast wordt veroorzaakt, doordat er geparkeerd wordt in het openbaar gebied. Is het op bedrijventerrein Barger-Oosterveld zo dat het vrachtwagens zijn die dit veroorzaken, op Business Park Meerdijk zijn het juist de personenwagens die buiten de parkeerhavens staan. 

Verder viel het op dat enkele gebruikers van de bedrijventerreinen containers langs de openbare weg hebben staan en dat deze niet zijn afgesloten. De inhoud van de containers kan in brand worden gestoken wat grote gevolgen kan hebben.

De algehele conclusie van de werkgroep, bestaande uit ondernemers, politie, brandweer, gemeente Emmen en de VPB, was dat er verbeteringen zichtbaar zijn ten opzichte van de vorige schouwen. 

Wilt u ook eens een dag- of nachtschouw bijwonen? Dat kan! Meld u aan via Liesbeth Horstmann; l.horstmann@vpb-emmen.nl 

 

Overlast parkeren vrachtautos

 

Onafgesloten container

Wat doet de VPB voor ú?

In het kader van ons project Werk & Mantelzorg is de cursus “de kunst van het zorgen en loslaten” van start gegaan.

Afgelopen dinsdag 27 januari is de cursus “de kunst van het zorgen en loslaten” van start gegaan. De cursus is speciaal voor werkende mantelzorgers ontwikkeld en is bedoeld voor die mantelzorgers die zichzelf vergeten of die niet meer weten hoe ze alle taken moeten combineren.. Juist door deze cursus te volgen worden de mantelzorgers zich bewust van de rol die zij hebben en dat ook zij als persoon belangrijk zijn. Ze leren zich te focussen op hun verschillende taken én om zo nu en dan tijd voor zichzelf te nemen. Hierdoor blijft men beter inzetbaar en is de kans dat men uitvalt door, bijvoorbeeld, een burn out sterk gereduceerd. 

De cursus wordt aangeboden vanuit de subsidie die we hebben mogen ontvangen van instituut Gak.

Aanhoudende harde wind en storm zorgt voor vele nieuwe orders

VPB-lid Transform deelt graag het volgende nieuws met u: 

Aanhoudende harde wind en storm zorgt voor vele nieuwe orders van Transform vlaggen

Door de aanhoudende harde wind en de storm van de afgelopen weken, heeft Transform vele nieuwe orders gekregen voor vlaggen. De vlaggen van Transform worden voorzien van stormconfectie.

Uit duurtesten blijkt in alle gevallen dat vlaggen met deze stormconfectie tenminste 2 keer zo lang meegaan dan dezelfde testvlag in een uitvoering zonder stormconfectiekoordjes.

Transform bedrukt de vlaggen met milieuvriendelijke inkten die de hoogste UV bestendigheid in digitale textieldruk geven, waardoor de kleur van de vlag helder en sprankelend blijft gedurende de gehele levensduur behouden blijft.

Als een vlag vervangen wordt, moet de mast platgelegd worden. Door de langere levensduur van de Transform vlag bespaart u tijd, en een vervelend karwei.

Deze duurzame verbetering wordt op zowel rechte vlaggen als hoogformaat vlaggen toegepast.

Transform vlaggen

Uitnodiging Techniek Sociëteit Emmen

Het Ondernemersplein in Emmen is sinds 2013 ook de locatie voor de Techniek Sociëteit. Een plaats waar ondernemers in de techniek elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Kennis en ervaring omtrent uitdagingen in de bedrijfsvoering van technische bedrijven met elkaar delen en samen verbeteren en groeien is het motto. Dit seizoen 2014/2015 worden er zes plenaire bijeenkomsten (met bij het thema passende sprekers) gepland die voorbereid worden door de programmacommissie. 

Op woensdag 11 februari 2015 om 16.00 uur bent u van harte uitgenodigd om deel  te nemen aan de  bijeenkomst op het Ondernemersplein Emmen (in de Stenden Hogeschool), Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen.

Deze keer  zijn er twee gastsprekers met interessante onderwerpen.

Lees meer ... >

Drenthe neemt initiatief tot samenwerking Zweedse regio Skåne

Op woensdag 28 januari jl. heeft de eerste goederentrein de spoorterminal van Coevorden verlaten met als bestemming het Zweedse Malmö. Het betreft de start van een nieuwe lijndienst tussen Noordoost Nederland en Scandinavië die driemaal per week zal worden aangeboden vanaf Coevorden door de Duitse railoperator Kombiverkehr Frankfurt mbH & Co. KG. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Bentheimer Eisenbahn AG en de Euroterminal Emmen-Coevorden-Hardenberg BV. Lees meer ... >

 

logo gemeente Emmen    logo gemeente Coevorden    provincie Drenthe

Actieplan jeugdwerkloosheid Talentenkrant Emmen

In het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid wordt de Talentenkrant uitgegeven. 

De gemeente Emmen maakt zich hard om iedereen aan het werk te krijgen. En onder iedereen vallen zeer zeker de vele gemotiveerde jongeren die in onze gemeente wonen en graag ook hier aan het werk willen. Biedt u hen een kans? Voor u ligt de tweede editie van de Talentenkrant van de gemeente Emmen. Hierin brengen wij een aantal jonge talenten uit onze gemeente bij u onder de aandacht. Zij hebben, met goed resultaat, deelgenomen aan de training ‘MKB-Goed Werknemerschap’ of aan het project ‘Passie voor de winkel’. Heeft u een vacature of wilt u meer weten? Neem contact op met uw contactpersoon bij de gemeente of het UWV. 

Lees hier de Talentenkrant!

Biobased Business Event Emmen

Biobased Business Event Emmen – 17 maart 2015

Op zoek naar nieuwe business mogelijkheden? Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de (groene) kunststoffen, biocomposieten, de vezels en garens? Kom op dinsdag 17 maart 2015 naar het Biobased Business Event Emmen! Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie, voor én door ondernemers in de Groene Chemie. De focus ligt op de kracht van de regio Emmen: vezels, garens, kunststoffen en biocomposieten. Het Biobased Business Event vindt plaats op het Emmtec Industry & Businesspark.  Voor aanmelden en meer informatie: www.greenpac.eu/event  

Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

Solar Sunroofs
Oosterbracht 18A
7821 CJ  Emmen
Tel. 06 - 30 68 72 11 de heer J. de Jonge
E-mail info@solarsunroofs.nl
Website www.solarsunroofs.nl 

Solar Sunroofs

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

 

Zelf iets te melden?

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454