Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 3

Beste ondernemers,

Voor u heeft u de nieuwe VPB Nieuwsbrief, Editie 3. We hebben voor u een verslag van het Broodje Bahco Plus dat maandag 9 februari plaats heeft gevonden bij Jellice Pioneer Europe in Emmen. We laten u zien in onze vaste rubrieken wat de VPB voor ù kan doen en welk voordeel ù kunt halen uit het lidmaatschap van de VPB door een nieuwe contractpartner aan u voor te stellen. Verder vertellen we u graag welk nieuw lid we mogen begroeten. Ook is er aandacht voor activiteiten die door anderen georganiseerd worden.

 

Broodje Bahco Plus bij Jellice Pioneer Europe B.V.

De VPB heeft samen met haar leden een bezoek gebracht op maandag 9 februari jl. aan Jellice Pioneer Europe B.V. aan de Kapitein Antiferstraat 31 in Emmen. Over het thema 'Foodsafety bij het bereiden van Gelatine' werd een presentatie gegeven. Na een voortreffelijke lunch te hebben genuttigd ging men in 2 groepen de fabriek in voor een rondleiding door de meeste moderne gelatinefabriek ter wereld. De leden waren zeer onder de indruk van de zeer professioneel aangestuurde fabriek waar kwaliteit met de hoofdletter K wordt geschreven. Na de rondleiding werd er door de afdeling sales nog een presentatie gegeven over de verkoopstrategie en de continenten waar nog kansen voor Jellice liggen. Tevens gaf men aan dat men zeer tevreden over Emmen als vestigingsplaats is: centraal gelegen, goed ontsloten en in Emmen is er nog ruimte om te ondernemen!

 

Logo Jellice

 

Het volgende Broodje Bahco wordt gehouden op maandag 23 maart a.s. bij Closer Media, Waanderweg 2 in Emmen. Ook hier bent u weer van harte welkom om aan te schuiven. Nadere informatie over het thema wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Indien u geïnteresseerd bent om aanwezig te zijn, dan kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

U kunt het volledige programma vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten 

 

Logo Closer

Emmense Ondernemersbeurs 25 maart 2015

De 8e Emmense Ondernemers Beurs komt steeds dichterbij. De beurs wordt net als vorig jaar, gehouden bij de Sligro aan de Nijbracht in Emmen. De werkgroep is al druk bezig om alles weer in goede banen te leiden en de puntjes op de i te zetten.

 

Overleg Werkgroep Emmense Ondernemersbeurs

 

Deze keer is het thema; Ondernemen in de Toekomst! Een stand van Stenden Techniek zal hiervoor aanwezig zijn. Ook zullen we u enige aangepaste hapjes (van de toekomst) serveren. Bent u ook benieuwd wat dit inhoudt? Binnenkort valt de uitnodiging bij u in de bus, maar noteert u nu alvast de datum 25 maart 2015 in uw agenda en kom ook naar deze elk jaar weer gezellige netwerkbijeenkomst. U kunt zich nu al opgeven via office@vpb-emmen.nl 

Klik hier voor het programma

Wat doet de VPB voor ù!

Buurtsupport VPB-team

Buurtsupport en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen (VPB) organiseren samen het Buurtsupport VPB-team. Dit team werkt voor u op de bedrijventerreinen in Emmen. U kunt het Buurtsupport VPB-team inzetten voor alle handmatige werkzaamheden in en rond uw bedrijf waarvoor fysieke inzet nodig is en de benodigde gereedschappen eenvoudig te bedienen zijn.

Uw voordelen op een rij:

  • Het Buurtsupport VPB-team voert eenvoudige werkzaamheden uit ter ondersteuning van uw bedrijf. 
  • Het Buurtsupport VPB-team is het team van de bedrijventerreinen. Het team speelt flexibel in op de wensen van opdrachtgevers.
  • De samenstelling van het Buurtsupport VPB-team heeft een maatschappelijk karakter. Met de inzet van het team kunt u uw sociale gezicht laten zien.
  • Het Buurtsupport VPB-team is een kweekvijver voor nieuw personeel voor uw eigen onderneming.
  • Met de inzet van het Buurtsupport VPB-team kunt u invulling geven aan uw maatschappelijke verplichtingen zoals de Social Return-verplichting in aanbestedingen van gemeente (en andere partijen) en de quotering arbeidsgehandicapten zoals beoogd in de nieuwe Participatiewet. In beide gevallen maakt u daar zelf afspraken over met de gemeente (of andere partijen).

Kosten

De medewerkers in het Buurtsupport VPB-team werken binnen het kader van werkervaringsafspraken. De kosten zijn relatief laag. Het werk wordt in groepsverband uitgevoerd. Daarnaast gelden eventuele vervoer-, materiaal- en/of stortingskosten.

Per opdracht maken wij een offerte waarin bepaald wordt welk werk wordt verricht en tegen welke prijs. Ook is het mogelijk om een jaarabonnement te nemen voor periodieke werkzaamheden in een jaar.

Het Buurtsupport VPB-team houdt zich ook bezig met het opruimen van "Zwerfvuil". Sinds 1 januari dit jaar is er al meer dan 1.800 kg. zwerfvuil verzameld. 

 

Logo Buurtsupport     

 

                Logo VPB

 

         Buurtsupport VPB-team

 

Hoe haalt ù meer, voordeel, uit de VPB

Maar liefst 20% korting op de verzekeringen voor VPB-leden!

Samenwerking met De Witte Assurantiën voordelig voor VPB-leden

VPB-Emmen is een samenwerkingsverband aangegaan met verzekeringsadviseur De Witte Assurantiën. De leden van VPB kunnen fors profiteren van de samenwerking, doordat De Witte Assurantiën een ledenkorting verstrekt van maar liefst 20% op de zakelijke verzekeringen. Goed nieuws voor de ondernemers in Emmen, want ze kunnen er terecht voor vrijwel alle denkbare zakelijke risico’s.

Met meer dan 70 medewerkers en vestigingen in Hoogeveen en Assen is De Witte Assurantiën de grootste onafhankelijke tussenpersoon van Noord-Nederland. Het besluit   om een dergelijk genereuze korting te verlenen is gelegen in het feit dat de bedrijventerreinen in Emmen beschikken over het KVO-B keurmerk.

De afkorting KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen en de letter B voor Bedrijventerreinen. Het keurmerk wordt verleend als ondernemers, gemeente, politie en andere relevante partijen kunnen aantonen dat ze gezamenlijk effectieve en structurele maatregelen hebben getroffen om de veiligheid te waarborgen.

Door de toegenomen veiligheid zijn te verzekeren objecten risico-technisch gezien een stuk aantrekkelijker om te verzekeren. Daar profiteren de individuele leden van.

Re-integratie met Broekmann Personeelsdiensten

Op het gebied van ziekteverzuimbegeleiding heeft de samenwerking met De Witte Assurantiën een extra lokaal aspect.

VPB-lid Broekmann Personeelsdiensten is in Emmen de vaste re-integratiepartner van De Witte Assurantiën. De praktijk wijst uit dat begeleiding door professionals die goed bekend zijn met de lokale situatie tot betere resultaten leidt dan wanneer het op afstand gebeurt.

      Ondertekening contract de Witte          Logo de Witte

 li Herman Idema (VPB), re Eddy Wildeman (De Witte)

De Witte Assurantiën

VESTIGING HOOGEVEEN
Griendtsveenweg 3
Postbus 115
7900 AC Hoogeveen
T 0528 - 299 400
F 0528 - 299 496

VESTIGING ASSEN
Zwedenlaan 12
Postbus 877
9400 AW Assen
T 0592 - 311 646
F 0592 - 316 018

www.witte.nl 
info@witte.nl 

 

Wat kan de VPB voor ù betekenen?

Drentse Energie Organisatie, VPB en TMS Holland werken aan energiebesparing en financiering

In opdracht van VPB heeft TMS Holland inmiddels energieonderzoeken verricht bij een aantal bedrijven in Emmen. Doel van dit onderzoek is om gebruikers bewuster met energie om te laten gaan en om aan te geven welke investeringen op gebied van energiebesparing interessant en haalbaar zijn. In het onderzoek wordt door, TMS Holland, gekeken naar de bouwkundige schil en de technische installatie van het bedrijfspand. Vanuit de overheid worden ondernemers gestimuleerd om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, middels de Energie Investeringsaftrek (EIA). Kortom, een energieonderzoek kan voor u van grote waarde zijn en de provincie Drenthe heeft zeer gunstige financieringsmogelijkheden! 

De bouwkundige schil wordt bekeken met een thermografische camera. Hiermee worden warmtelekken van het bedrijfspand in kaart gebracht. Warmtelekken leiden tot onnodig energieverlies in het bedrijfspand, waardoor de energierekening onnodig verhoogd wordt. 

De VPB heeft nog 7 gratis energieonderzoeken beschikbaar dus wees er snel bij. 

Voor eventuele informatie hierover kunt u contact opnemen met Herman G. Idema via h.idema@vpb-emmen.nl . Heeft u verder nog vragen over het energieonderzoek, neem dan contact op met dhr. M. Wesseling van TMS Holland. Dit kan via telefoonnummer 0591-64 78 58 of via martijn.wesseling@tms-holland.nl .

Verhuisbericht en nieuwe naam VPB-lid Sunshine

Logo Sunshine

 

VPB-lid Broodjeshuis Sunshine heeft een nieuwe naam en is verhuisd! 

Klik hier voor het verhuisbericht

Innovatiecongres Commerciële Club Emmen 18 februari 2015

De Robots komen eraan.

Robotisering is het boeiende onderwerp dat centraal staat op het innovatiecongres. Welke kansen biedt het en welke bedreigingen staan ons te wachten. Klik hier voor de complete uitnodiging

De OKE nodigt u uit voor de 3e Human Capital Tafel Logistiek

 

Het Lectoraat Green Logistics, slimme oplossingen voor rendabele en ‘sustainable’ logistieke activiteiten

Stenden Hogeschool in Emmen is voornemens een nieuw lectoraat voor Noord-Oost Nederland op te starten. De focus van het lectoraat is Green Logistics. 

Hierover organiseren we op donderdag 19 februari een Human Capital Tafel Logistiek. Dit is een vervolg op de eerste twee bijeenkomsten in oktober 2013 en juni 2014 waar u mogelijk bij aanwezig was. 

Klik hier om programma te lezen en hoe aan te melden

Biobased Business Event Emmen

Op zoek naar nieuwe business mogelijkheden? Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de (groene) kunststoffen, biocomposieten, de vezels en garens? Kom op dinsdag 17 maart 2015 naar het Biobased Business Event Emmen! Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie, voor én door ondernemers in de Groene Chemie. De focus ligt op de kracht van de regio Emmen: vezels, garens, kunststoffen en biocomposieten. Het Biobased Business Event vindt plaats op het Emmtec Industry & Businesspark.  Voor aanmelden en meer informatie: www.greenpac.eu/event 

Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u hier 

Emmen Loopt mee en staat stil bij kanker 6 en 7 juni 2015

Welkom bij onze SamenLoop voor Hoop!

homepage

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers organiseren wij SamenLoop voor Hoop in Emmen.

Deelnemers
Wie deel wil nemen aan de SamenLoop kan zich nu al aanmelden. Dus heb je goede herinneringen aan een eerdere SamenLoop? Of wil je je goede voornemens deze keer ècht omzetten in daden? Meld je dan nu alvast aan.

Klik hier voor meer informatie

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

Halliburton B.V.
Columbusstraat 19
7825 VP Emmen

Tel. 0591 - 63 61 11
E-mail janalbert.hoiting@halliburton.com 
Website www.halliburton.com

Halliburton

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454