Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 5

Geachte lezer,

De winter blijft maar aanhouden en de kou laat zich nog niet verjagen, misschien kunnen we een klein handje helpen met deze `hartverwarmende nieuwsbrief´. Nu we het er toch over hebben, op welke eenvoudige wijze kun je energiebesparen? Op 9 april hebben we hierover een informatiebijeenkomst voor de gerelateerde branches en belangstellenden, zie voor meer informatie in deze nieuwsbrief.

Verder komen we nog even terug op de Emmense Ondernemersbeurs, houden we u hierin op de hoogte van allerlei nieuws en doen we kort verslag van door ons georganiseerde bijeenkomsten zoals het Broodje Bahco en door anderen georganiseerde evenementen.
 

Sfeervolle Emmense Ondernemersbeurs bij de Sligro

Onderstaand willen we u allen nog een sfeerimpressie door middel van een paar foto's geven van de Emmense Ondernemersbeurs gehouden op 20 maart jl. bij de Sligro in Emmen. In grote getale is deze ondernemersbeurs bezocht, ruim 300 ondernemers namen de moeite om naar deze informele netwerkbijeenkomst te komen. Er zijn deze avond heel wat oude contacten aangehaald en nieuwe contacten gemaakt door deze en gene. De avond werd geopend met een kort interview door dagvoorzitter Jos Zoer met de heer Dries de Wit (voorzitter bestuur VPB) en de heer Herman Idema (directeur VPB). Daarna waren alle formaliteiten achter de rug en kon men zich storten op het netwerken en het lekkere eten.Van links naar rechts : Herman Idema, Dries de Wit en Jos Zoer.

Ook het lekkere eten bereidt door de studenten van de Hogere Hotelschool Stenden, droeg aan de goede sfeer bij. Deze studenten werden ondersteund door de kok van de Sligro Rinie Kamerlng (zie foto boven in de banner). De muziek zorgde voor de vrolijke noot deze avond. Zij liepen tussen alle bezoekers door, waarbij uit volle borst door deze en gene werd meegezongen!


Dweilorkest "Safari Joe"

Opvallend was dat ook veel niet-leden van de VPB dit jaar de Emmense Ondernemersbeurs wisten te vinden.
Na afloop kreeg iedere bezoeker een "Pakket Dienstverlening" mee. Dit is een goodybag gevuld met allerlei aanbiedingen van leden voor leden van de VPB. Deze tas was met zo'n 30 deelnemers goed gevuld en een ieder nam deze dan ook zeer enthousiast in ontvangst.


Drukte op de beursvloer.


HRM Netwerk; Duurzame inzetbaarheid personeel en HR

Op 16 april a.s. is er een VPB HRM Netwerk, deze keer hebben we als onderwerp "Duurzame inzetbaarheid personeel en HR".


Een breed onderwerp waar veel onder kan vallen, denk daarbij aan Levenslang leren, Werk/Privé balans, Fricties, Vitaliteit en Gezondheid etc. Om van heel veel kleine onderwerpen een overzichtelijke bijeenkomst te maken waar veel informatie wordt gedeeld, wordt het een interactieve bijeenkomst!! Met actieve deelname en aan het eind van de bijeenkomst zijn er eenvoudige handreikingen die je zelf kan toepassen.

Programma

7.45 uur inloop
8.00 uur korte voorstelronde
8.15 uur inleiding door Mirjam Weisscher en Liesbeth Horstmann
8.25 uur uitleg aanpak
8.30 uur aan de slag in kleine groepen
9.00 uur plenaire terugkoppeling
9.45 uur beoogde eindtijd

Locatie : Houkes Ondernemersadvocaten, Hoenderkamp 20, Emmen
Datum  : 16 april 2013


Indien u belangstelling heeft om deze bijeenkomst bij te wonen kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar  office@vpb-emmen.nl
 

De bijeenkomst is inclusief een ontbijt.


Wij hopen u te mogen verwelkomen dinsdag 16 april a.s.
 

Broodje Bahco bij Support4Safety

Direct na de Paasdagen op dinsdag 2 april jl. kon men aanschuiven bij Support4Safety aan de Roald Amundsenstraat voor het Broodje Bahco van de maand april. Na een korte kennismakingsronde werd enthousiast aan de lunch begonnen. Onder en na het eten werd een presentatie gegeven door Herrie Veringa. Het volgende Broodje Bahco is op 6 mei bij Wever Totaal Transport aan de Abel Tasmanstraat. Opgeven kan via office@vpb-emmen.nl

Ondernemers gaan over de grens.

Ondernemers gaan over de grens; beter een goede buur dan een verre vriend!


- Nieuw netwerk van Duitse en Nederlandse ondernemers
- Samenwerking langs de Europaweg 233 van Zwolle tot Cloppenburg


In Emmen is op 27 maart jl. de spreekwoordelijke eerste steen gelegd voor een Duits-Nederlands ondernemersnetwerk. De ondernemers willen beter gebruik maken van elkaars krachten en zien het grote verschil in werkgelegenheid als aanleiding voor het netwerk.

Onder leiding van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) en het Wirtschaftverband Emsland (WVE) willen de ondernemers samen met de Stedenkring Zwolle-Emsland de kansen voor samenwerking verkennen. In de Stedenkring werken Duitse en Nederlandse gemeenten tussen Zwolle en het Duitse Cloppenburg samen om de economische samenwerking te versterken.

Eén van de onderwerpen voor het netwerk is de snelweg van Zwolle naar Cloppenburg. Naar verwachting wordt vanaf 2016 begonnen met de aanleg van het laatste stuk snelweg tussen Meppen en Cloppenburg. Sinds de opening van de A37 groeit het verkeer jaarlijks met tien procent en ook voor de komende jaren zal deze kortste route tussen de Randstad en de Noord-Duitse metropolen in attractiviteit toenemen.

De tweede aanleiding betreft het grote verschil in werkgelegenheid. Terwijl in Zuidoost-Drenthe het werkloosheidspercentage meer dan 10 procent bedraagt, hebben ondernemers net over de grens gebrek aan personeel. "Beter een goede buur dan een verre vriend. We zien voldioende kansen voor de Duitse en Nederlandse ondernemers. Daar willen we nu handen en voeten aan geven", zegt VPB-directeur Herman Idema.Van links naar rechts : VPB-directeur Herman Idema, Stedenkringmanager Gerhard Roelfes en WVE-directeur Norbert Verst.


Energiebesparen? Green Deal VPB

Wat zijn de drempels die mkb-ers ervaren om energiezuiniger te ondernemen en hoe kunnen we deze wegnemen? Wat is eigenlijk het besparingspotentieel bij mkb-bedrijven? Welke simpele oplossingen zijn er voor kleine mkb-ers om zonder veel tijd, geld en moeite erin te steken toch al een daling van het energieverbruik te komen?

Wij willen graag met u de voortgang bespreken en concrete afspraken maken voor het vervolgtraject, heeft u hiervoor
belangstelling meldt u dan nu aan via office@vpb-emmen.nl

Wanneer:

dinsdag 9 april 2013 van 16.00 -17.30 uur


Waar:
Emmlight, James Cookstraat 20 (bij Drenthea in het pand)


  

Brandweer werkt aan nieuwe folders, help mee!!

De Brandweer is bezig om nieuwe folders te ontwikkelen. Om de folders aan te laten sluiten bij de behoeftes van de klanten, u, vragen ze uw medewerking!! Aan welke informatie is er behoefte? Om hierop antwoord te krijgen heeft men een enquête ontwikkelt. Wilt u deze invullen? Daarmee maakt ook u het bedrijventerrein weer een stukje veiliger!!
Klik hier om de enquête in te vullen.Arbeidsmarkt februari 2013

In februari steeg de werkloosheid opnieuw flink. Je zou met al die somberheid haast denken dat er geen dynamiek meer op de arbeidsmarkt is. Dat is gelukkig niet zo. Als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal beëindigde WW-uitkeringen in de eerste twee maanden van dit jaar, dan zien we dat bijna 40.000 mensen weer werk hebben gevonden. 

Lees meer ... >

MKB Innovatiesubsiedie beschikbaar (MIT-regeling)

Het MKB is cruciaal voor de innovatie en de versterking van onze economie. Om de betrokkenheid van deze bedrijven te vergroten heeft het Ministerie van Economische Zaken de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) opgesteld. Zo kan het MKB aansluiten bij Innovatieactiviteiten binnen de topsectoren. Dit zijn negen sectoren waarop het kabinet haar economisch beleid focust. Het gaat om de sectoren Chemie, Creatieve Industrie, Energie, Hogh Tech Systemen en Materialen, Life Sciences & Health, Logistiek, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, Water en Agri & Food.

Wie het eerst komt, het eerst maalt

Bent u een MKB'er in één van de genoemde topsectoren (met uitzondering van Agri & Food) dan komt u in aanmerking. U kunt één aanvraag per openstellingsperiode indienen. U bepaalt vooraf voor welke topstector en welk instrument u kiest.


Eisen aan de eerste aanvraagronde:

* U bent MKB'er in de sectoren:
- High Tech Systemen & materialen
- Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
- ICT

* U moet uw aanvraag indienen tussen 15 mei en 1 juli 2013. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.


* De subsidieaanvraag kan ook ingediend worden door een TKI (Topconsortium voor Kennis en Innovatie). Dit zijn officiële samenwerkingsverbanden tussen ondernemers en wetenschappers. TKI's kunnen subsidie vragen voor het organiseren van netwerkactiviteiten of om innovatiemakelaars in te schakelen die het MKB ondersteunen. Elk TKI heeft een MKB-loket.

De andere topsectoren volgen in de tweede ronde, die het Ministerie rond half april publiceert. MKB'ers kunnen voor de tweede ronde vanaf eind mei tot 1 juli 2013 aanvragen indienen.


Meer informatie

Kijk op:
http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/mkb-innovatiestimulering-topsectoren-mit

 

Naar de top van de Galibier; fiets voor een huis!

Namens Payroll Company schenken wij graag aandacht aan het volgende: Carina ter Haar en Daisy Kliemert zijn ambassadeur van de gemeente Emmen voor de Stichting Wereldfoundation en ons doel is om een zo groot mogelijk publiek te bereiken en mensen enthousiast te maken over de Wereldfoundation. Onderstaand is een korte uitleg te vinden over de Wereldfoundation en haar evenement : Fiets voor een huis

Fiets_voor_een_huis.pdf


Zelf iets te melden!

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
20
Jun
Open Coffee Emmen
20
Jun
Gas 2.0 samenwerken loont - op naar de volgende stap
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
info@vpb-emmen / 0591 653454