Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 4

Beste lezers,

Na een kleine rustpauze in de voorjaarsvakantie gaat het ondernemen weer op volle sterkte door. Ook de VPB is druk aan de slag met allerlei projecten zoals Werk & Mantelzorg, het uitzetten van de KVO-B trajecten op de diverse industrieterreinen en we zetten de laatste puntjes op de i wat het ledenboek van 2015 betreft. Verder brengen wij onze rubrieken; 'Hoe haalt ù meer, voordeel, uit de VPB!' en 'Wat kan de VPB voor ù betekenen?' graag nog eens onder de aandacht van onze leden. Ook maken we van de mogelijkheid gebruik om u als VPB-lid alvast te wijzen op de eerste Algemene Leden Vergadering van de VPB in 2015. Deze vindt plaats op dinsdag 21 april a.s. Nadere informatie volgt binnenkort, maar noteert u deze datum alvast in uw agenda.

 

Broodje Bahco bij Closer Media

Het volgende Broodje Bahco wordt gehouden op maandag 23 maart a.s. bij Closer Media, Waanderweg 2 in Emmen. Ook hier bent u weer van harte welkom om aan te schuiven. als thema is deze keer gekozen voor "communiceren met klanten anno 2015". Closer Media zet de voors en tegens van verschillende on- en offline media op een rij. Waarna we gezamenlijk kunnen discussiëren over deze voors en tegens.

Indien u geïnteresseerd bent om aanwezig te zijn, dan kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

U kunt het volledige programma vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten 

 

 

Emmense Ondernemersbeurs 25 maart 2015

De datum nadert. Over drie weken is het zover; De Emmense Ondernemersbeurs!

De uitnodiging is inmiddels bij u in de bus gevallen en er zijn al veel aanmeldingen binnen. Ook u bent welkom, ook als niet lid van de VPB! U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

Klik voor programma en uitnodiging hier!

 

 

Wij hopen vanzelfsprekend zoals gebruikelijk op een grote opkomst!

UITNODIGING Holland Office - VPB Thema Internationaliseren

Voor veel MKB-bedrijven in Drenthe zijn de exportmogelijkheden nog onvoldoende in beeld en lastig te pakken. En als deze mogelijkheden al in beeld zijn is het soms erg lastig om zaken als financiering en interne organisatie op orde te krijgen. Hierdoor blijven kansen liggen. Wij spreken dan over kansen voor het MKB bedrijf (meer export, stijgende omzet, hoger rendement) en over kansen voor de regio in het algemeen (meer werkgelegenheid, hogere bedrijvigheid).

Op 30 maart a.s. organiseert Holland Office samen met de VPB een bijeenkomst rondom het thema ‘Internationaliseren’. Natuurlijk kunnen we daarbij spreken over de kansen en mogelijkheden die China en de USA u bieden, maar liever praten wij over mogelijkheden dichterbij huis: Duitsland en de rest van de EU. Wij hopen dat u bij deze bijeenkomst aanwezig kunt zijn.  

Bijeenkomst Holland Office – VPB, thema ‘Internationaliseren’

Datum: 30 maart 2015

Ontvangst: om 15.00 uur met koffie of thee

Beoogde eindtijd: ca. 17.00 uur

Locatie: Ondernemersplein Emmen, Van Schaikweg 94

U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

 Tijdens de bijeenkomst praten wij over internationaliseren in het algemeen. Voor u zou het interessant kunnen zijn dat wij daarna ook een individuele afspraak met u maken voor een meer specifieke weergave van de mogelijkheden die wij voor u zien. Bent u geïnteresseerd in een gratis individueel vervolggesprek, klik dan op volgende link, vul uw gegevens in, zo ook de enquête over het thema ‘Internationaliseren’.

Linkhttps://hollandoffice.typeform.com/to/HfhhgH?vpb=xxxxx 

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Diane Diterwich staat u bijna altijd, maar in ieder geval tijdens kantooruren graag te woord. Zij is te bereiken op telefoonnummer  06-28 48 67 02 of via email diterwich@holland-office.com

Ook kunt u voor vragen en/of nadere informatie contact opnemen met Herman G. Idema (directeur VPB) tel. 06-20 34 66 56 ofvia emailh.idema@vpb-emmen.nl

Wij hopen u op deze bijeenkomst te mogen begroeten! 

Hoe haalt ù meer, voordeel, uit de VPB!

Collectieve Energie

VPB Emmen biedt haar leden via PM Energie de mogelijkheid om op een zeer makkelijke manier langdurig geld te besparen op energiekosten. PM Energie biedt exclusief aan leden van de VPB, de mogelijkheid via een collectief goede en zeer scherpe energiecontracten te sluiten. U kunt hier als ondernemer al snel zo’n 20-30% besparen op het kale leveringstarief.
 
Rekenvoorbeeld:
U heeft een elektraverbruik van 100.000 kWh? Dan levert dit gemiddeld een besparing op van €1.500,- per  jaar

U heeft een gasverbruik van 20.000 m3? Dan levert dit gemiddeld een besparing op van €800,- per jaar 
 
De doelstelling van PM Energie is tweeledig, naast het bieden van een besparing op energiekosten, ziet PM Energie het als doel om ondernemers te ontzorgen. Deelnemers van het energiecollectief via het VPB Emmen hebben één contactpersoon voor alle vragen over energie. Waar nodig neemt PM Energie contact op met de leverancier of netbeheerder, hoeft ú niet meer in de wacht te staan bij de grote energieleveranciers. 
 
Ook als u meer inzicht in uw verbruik wilt kan PM Energie u van dienst zijn. We kunnen uw aansluitingen aanmelden bij de PM Energiemonitor, een applicatie waarmee u ten allen tijden uw verbruik kunt inzien. Bovendien is het mogelijk om alerts in te stellen, zodat u een bericht ontvangt als uw verbruikt afwijkt, waardoor u meer grip krijgt op uw energiekosten en daardoor nog meer kunt besparen. 
 
Geïnteresseerd? Neem contact op met Huub Punte voor een geheel vrijblijvend advies op maat.
 
Tel: 085 - 2100 578
 

 

Wat kan de VPB voor ù betekenen?

Drentse Energie Organisatie, VPB en TMS Holland werken aan energiebesparing en financiering

In opdracht van VPB heeft TMS Holland inmiddels energieonderzoeken verricht bij een aantal bedrijven in Emmen. Doel van dit onderzoek is om gebruikers bewuster met energie om te laten gaan en om aan te geven welke investeringen op gebied van energiebesparing interessant en haalbaar zijn. In het onderzoek wordt door, TMS Holland, gekeken naar de bouwkundige schil en de technische installatie van het bedrijfspand. Vanuit de overheid worden ondernemers gestimuleerd om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, middels de Energie Investeringsaftrek (EIA). Kortom, een energieonderzoek kan voor u van grote waarde zijn en de provincie Drenthe heeft zeer gunstige financieringsmogelijkheden! 

De bouwkundige schil wordt bekeken met een thermografische camera. Hiermee worden warmtelekken van het bedrijfspand in kaart gebracht. Warmtelekken leiden tot onnodig energieverlies in het bedrijfspand, waardoor de energierekening onnodig verhoogd wordt. 

De VPB heeft nog 7 gratis energieonderzoeken beschikbaar dus wees er snel bij. 

Voor eventuele informatie hierover kunt u contact opnemen met Herman G. Idema via h.idema@vpb-emmen.nl . Heeft u verder nog vragen over het energieonderzoek, neem dan contact op met dhr. M. Wesseling van TMS Holland. Dit kan via telefoonnummer 0591-64 78 58 of via martijn.wesseling@tms-holland.nl .

Keurmerk Veilig Ondernemen

Hoe veilig is úw omgeving?

In het kader van Keurmerk Veilig Ondernemen worden er regelmatig rondgangen gehouden op de verschillende terreinen. Deze keer aandacht voor opvallende zaken vanaf bedrijventerrein Klazienaveen, maar die overal plaats kunnen vinden.

 

 

Opslag van banden of pallets, het is natuurlijk makkelijk om deze buiten tegen de gevel aan te leggen. Dan zijn ze voor u opgeruimd, dit kan niet alleen een gevaar voor ù worden, maar ook voor uw buren!
Wist u dat pallets, banden en/of containers makkelijk een brand kunnen veroorzaken? Op momenten dat u niet op het terrein bent en onverlaten een kans zien, kunnen zij het zijn die juist dit soort goederen in brand steken. Een bedrijf dat een brand heeft mee gemaakt heeft een groter risico om failliet te gaan. Daarom adviseren we vanuit de KVO-werkgroep om los materiaal altijd in een afgesloten ruimte te bewaren, ook al liggen uw goederen achter een hek.

Biobased Business Event Emmen 17 maart 2015

Op dinsdag 17 maart 2015 vindt de eerste editie van het Biobased Business Event Emmen plaats. Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie, voor én door ondernemers in de Groene Chemie zowel uit Nederland als Duitsland. De Biobased Economy is de werkelijkheid van vandaag en het Biobased Business Event laat zien wat er allemaal is en kan! 

Klik hier voor alle informatie en hoe aan te melden!

 

Snoek Hoveniers wint titel Duurzaamste tuin van Nederland 2015

VPB-Lid Snoek Hoveniers heeft de titel "Duurzaamste tuin van Nederland 2015 gewonnen. 

Lees hier het artikel in het Dagblad van het Noorden hierover! 

 

Sectorplan Procesindustrie

In 2013 hebben Kabinet en Sociale partners in de Stichting van de Arbeid afspraken gemaakt over een structurele aanpak van de Nederlandse economie en arbeidsmarkt: het Sociaal Akkoord. Het doel is om zoveel mogelijk mensen een eerlijke kans te geven op werk en economische zelfstandigheid. Hierbij staat het bieden van werkzekerheid en het voorkomen van werkloosheid centraal. In totaal is 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de verschillende ‘sectorplannen’.

Opleidingsfonds OVP en Kenniscentrum PMLF hebben op verzoek van de sociale partners in de procesindustrie (FNV, CNV Vakmensen, VNCI en AWVN) het Sectorplan voor de Procesindustrie ontwikkeld. In totaal is 10 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van de 8 maatregelen in het plan, gericht op nieuwe instroom van medewerkers en duurzame inzetbaarheid.

Klik hier om de 8 maatregelen van het plan te lezen

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten:

CRH Structural Concrete (Alvon)
Boerdijk 30
7844 TC  VEENOORD

Tel. 0341-46 40 00
E-mail h.stuiver@crhstructural.nl
Website www.crhstructural.nl 

 

Autobusbedrijf Doornbos Emmen
Jules Verneweg 32
7821 AE  EMMEN

Tel. 050 - 31 29 412
E-mail info@doornbus.nl 
Website www.doornbus.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454