Nieuwsbrief VPB Emmen jaargang 7, Editie 5

Beste ondernemers,

Een drukke tijd ligt achter ons, maar ook de komende tijd zijn we zeer actief. De Emmense Ondernemersbeurs heeft 25 maart jl. plaats gevonden. Wij zijn alweer bezig met de volgende bijeenkomst op 30 maart welke we organiseren samen met Holland Office op het Ondernemersplein met als thema;´Internationaliseren´. Op 20 april is het volgende broodje Bahco en een dag later op 21 april staat de eerste halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering op het programma. Verder hebben we een leuke aanbieding van een VPB-lid op onze Marktplaats staan waar we u graag op willen wijzen en stellen we u met veel plezier weer twee nieuwe leden aan u voor. Kortom ook deze keer weer een zeer gevulde nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 

Broodje Bahco bij Closer Media geslaagd!

Maandag 23 maart jl. waren we te gast bij Closer Media aan de Waanderweg in Emmen. Het was weer een goed bezochte editie van het Broodje Bahco, want alle stoelen waren vol! Na een kort welkom namens Liesbeth Horstmann van de VPB werd er een korte voorstelronde gehouden waarbij een ieder aan bod kwam. Onder het genot van een heerlijk lunch werd door Wouter van Liere (directeur Closer Media) een korte presentatie gehouden over het thema 'çommuniceren met klanten anno 2015' waarbij hij de voors en tegens van de on- en offline media op een rij zette. Daarna werd hierover gediscussieerd.

 

 

 

Het volgende Broodje Bahco vindt plaats bij Drentea, James Cookstraat 20 in Emmen op maandag 20 april a.s. Hier is voor het thema; 'Samen verduurzamen richting een circulaire economie' gekozen. Mocht u aan willen schuiven, dan kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

Zoals gebruikelijk zien wij uw aanmelding weer met belangstelling tegemoet.

 

Ontspannen Emmense Ondernemersbeurs

Na een maandenlange voorbereiding was het woensdag 25 maart jl. eindelijk zover; de 8e Emmense Ondernemersbeurs werd gehouden bij de Sligro aan de Nijbracht in Emmen. De bezoekers kwamen rond 18.00 uur in groten getale binnen en werden verwelkomd met een heerlijk drankje al dan niet alcoholvrij.  Goochelaar Vince van Leth wist met een leuke act de lachers op zijn hand te krijgen en gaf tegen 19.00 uur het woord aan de voorzitter van de VPB, de heer Jelle Dokter, die de aanwezigen van harte welkom heette. 

De studenten van de Stenden Hogere Hotelschool hadden in samenwerking met de koks van de Sligro en Eetcafé Groothuis heerlijke gerechten klaargemaakt welke door de bezoekers met smaak verorberd werden. Aangezien als thema 'ondernemen in de toekomst' gekozen was, waren enkele hapjes ook op de toekomst aangepast. Als amuse kon men kiezen voor een bonbon van krokante sprinkhaan met pure chocolade. Als hoofdgerechtje kon men kiezen tussen vlees of vis en zo was er voor elk wat wils. Een heerlijke ijstaart als dessert sloot het geheel af.

Onder het genot van al dit lekkers en natuurlijk een drankje werd er naar hartenlust genetwerkt. Er waren diverse standjes, studenten van Stenden waren aanwezig om de 3D-printer te demonstreren en om te laten zien wat men hiermee zoal kan produceren.

De avond verliep in een geheel ontspannen sfeer waarna de aanwezigen bij vertrek evenals voorgaande jaren het Pakket Dienstverlening mee naar huis kregen met als doel het onderling zakendoen te bevorderen. Hierin zaten ook deze keer leuke aanbiedingen die door diverse leden van de VPB aangeboden werden. Ook enkele gadgets ontbraken natuurlijk niet in dit pakket. 

Wij als werkgroep van de Emmense Ondernemersbeurs kijken terug op een zeer geslaagde avond en hopen iedereen volgend jaar terug te zien. 

UITNODIGING Holland Office - VPB Thema Internationaliseren

Voor veel MKB-bedrijven in Drenthe zijn de exportmogelijkheden nog onvoldoende in beeld en lastig te pakken. En als deze mogelijkheden al in beeld zijn is het soms erg lastig om zaken als financiering en interne organisatie op orde te krijgen. Hierdoor blijven kansen liggen. Wij spreken dan over kansen voor het MKB bedrijf (meer export, stijgende omzet, hoger rendement) en over kansen voor de regio in het algemeen (meer werkgelegenheid, hogere bedrijvigheid).

Op 30 maart a.s. organiseert Holland Office samen met de VPB een bijeenkomst rondom het thema ‘Internationaliseren’. Natuurlijk kunnen we daarbij spreken over de kansen en mogelijkheden die China en de USA u bieden, maar liever praten wij over mogelijkheden dichterbij huis: Duitsland en de rest van de EU. Wij hopen dat u bij deze bijeenkomst aanwezig kunt zijn.  

Bijeenkomst Holland Office – VPB, thema ‘Internationaliseren’

Datum: 30 maart 2015

Ontvangst: om 15.00 uur met koffie of thee

Beoogde eindtijd: ca. 17.00 uur

Locatie: Ondernemersplein Emmen, Van Schaikweg 94

U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl

 Tijdens de bijeenkomst praten wij over internationaliseren in het algemeen. Voor u zou het interessant kunnen zijn dat wij daarna ook een individuele afspraak met u maken voor een meer specifieke weergave van de mogelijkheden die wij voor u zien. Bent u geïnteresseerd in een gratis individueel vervolggesprek, klik dan op volgende link, vul uw gegevens in, zo ook de enquête over het thema ‘Internationaliseren’.

Linkhttps://hollandoffice.typeform.com/to/HfhhgH?vpb=xxxxx 

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Diane Diterwich staat u bijna altijd, maar in ieder geval tijdens kantooruren graag te woord. Zij is te bereiken op telefoonnummer  06-28 48 67 02 of via email diterwich@holland-office.com

Ook kunt u voor vragen en/of nadere informatie contact opnemen met Herman G. Idema (directeur VPB) tel. 06-20 34 66 56 ofvia emailh.idema@vpb-emmen.nl

Wij hopen u op deze bijeenkomst te mogen begroeten! 

Banenfestijn 17 april 2015

Op 17 april a.s. organiseert de VPB in samenwerking met het UWV, de gemeente Emmen en alle uitzendbureau's in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid opnieuw een 'Banenfestijn'. Deze keer vindt dit plaats in het stadion van FC Emmen van 13.00 tot 15.30 uur op vrijdag 17 april a.s. Hiervoor worden alle werkzoekende jongeren tot en met 27 jaar uitgenodigd om langs te komen en te zien of er een geschikte vacature voor hen beschikbaar is.

Als u als ondernemer nog één of meerdere vacatures beschikbaar heeft, neemt u dan s.v.p. contact op met Herman G. Idema, h.idema@vpb-emmen.nl of Liesbeth Horstmann l.horstmann@vpb-emmen.nl en u kunt natuurlijk ook altijd bellen naar 0591 - 65 34 54

Algemene Leden Vergadering VPB 21 april 2015

Zoals in de vorige nieuwsbrief reeds aangekondigd, vindt de eerste Algemene Leden Vergadering van de VPB in 2015 plaats op dinsdag 21 april. We worden deze keer ontvangen door PRO Emmen aan de Ullevi 22 in Emmen (Business Park Meerdijk). Zij zullen u graag vertellen wat PRO Emmen voor haar leerlingen betekent en welke doelstellingen zij hebben. De heer Bert Vastenburg, directeur, zal u hiervan op de hoogte brengen. 

Verder zullen de heren Jelle Dokter, voorzitter VPB, Roy Posthuma, penningmeester VPB en Herman G. Idema, directeur VPB, u graag op de hoogte brengen van het reilen en zeilen van de VPB.

De uitnodiging valt binnenkort bij u in de bus, maar u kunt zich alvast opgeven om deze ALV bij te wonen via office@vpb-emmen.nl  

Klik hier voor de uitnodiging van de ALV

 

VPB Ledenboek 2015 is uit!

Het nieuwe ledenboek 2015 van de VPB is uit en wordt op dit moment verspreid onder onze leden. Wij hopen dat u allen weer veel plezier van dit boek zult hebben. Wij hopen dat u via dit boek op gemakkelijke wijze uw collega-ondernemers weet te vinden om zo het onderling zakendoen te bevorderen.

We hebben zoals gebruikelijk geprobeerd om dit ledenboek uiterst zorgvuldig samen te stellen. Mocht er toch iets in staan op een manier die u graag veranderd wilt zien, dan kunt u mailen met office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in de volgende editie gewijzigd is. 

 

Marktplaats VPB

VPB-lid Hampshire Hotel - Zuid Drenthe heeft een leuke aanbieding voor VPB-leden. 16 april is het Nationale Secretaressedag lees hier meer over de aanbieding!

 

Praktische Tips voor de wet Werk en Zekerheid

VPB-lid Scholte Advisering wil u graag op weg helpen met informatie en tips over de wet Werk en Zekerheid.

Lees hier deze tips!

Wat doet de VPB voor รน!

Met ingang van heden kunt u ook op de website van de VPB, www.vpb-emmen.nl met één klik op de button uw klachten en/of meldingen betreffende het openbaar gebied bij de gemeente Emmen kwijt. Een extra service van ons voor de ondernemers in Emmen en omstreken. 

Klik hier om bij deze button te komen

Young Business Award finale 19 mei 2015

De Young Business Award is hét evenement voor start-up in het Noorden (ontdek via het Youtube filmpje de Young Business Award in slechts twee minuten www.youtube.com/watch?v=_2i10s4fOso).

Op dinsdag 19 mei (om 19:30) kunt u als ondernemer oog in oog staan met de aanstormende ondernemers uit de regio. Tijdens de finale van de het start-up evenement bij FC Emmen pitchen vijf ondernemende helden hun businesscase voor een propvolle zaal in het voetbalstadion van Emmen. De spanning is te snijden. Wie gaat er vandoor met de beker en de prijzenpot (van minimaal € 5.000,-) van de stichting Young Business Award? Meld u (via de onderstaande link) direct aan als ondernemer en bezoek uw klanten van morgen op dinsdag 19 mei tijdens de finale van de Young Business Award 2015!

www.youngbusinessaward.com/aanmelden-bezoeker/

Vacature bij VPB-lid InBusiness Telecom

InBusiness Telecom is op zoek naar een nieuwe medewerk(st)er binnendienst mobiele telefonie

Samen met het team van InBusiness Telecom, welke uit vier personen bestaat, ben je verantwoordelijk voor een optimale service naar onze voornamelijk zakelijke relaties, werk je zelfstandig binnen de organisatie en lever je waar nodig ondersteuning aan de buitendienst medewerkers.

Je bent mede verantwoordelijk voor de aanvragen, van nieuwe en bestaande zakelijke relaties. Met jouw commercieel inzicht, zorg je ervoor dat deze aanvragen adequaat opgepakt en behandeld worden. 
Met je interesse en kennis in de techniek en innovaties op het gebied van telecommunicatie, ben je in staat alle relaties adequaat en snel van dienst te zijn. 

Wat ga je doen 
• Telefonische benadering van klanten
• Offertes maken en bewaken
• Orders verwerken in systemen
• Hardware bestelling plaatsen en uitleveren aan relaties
• Relaties ondersteunen bij problemen en vragen over hun mobiele telefoon
• Reparaties uitvoeren en verwerken
• Nieuwe technieken en innovaties eigen maken 

Wat zoeken wij in jou
• Je hebt MBO+ werk- en denkniveau
• Je hebt een proactieve houding
• Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• Ervaring in de mobiele telefonie is een pré
• Klant benadering en acquisitie zijn voor jou geen probleem
• Je bent ondernemend van aard, zelfstandig en neemt zelf de verantwoordelijkheid
• Je bent doel- en prestatiegericht.
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
• Werken met verschillende programma’s en systemen is geen probleem.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een goed georganiseerd en financieel gezond bedrijf. De inhoud van de functie, de manier waarop wij werken, de mensen, de variatie aan relaties en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen moeten je aantrekken.

• Marktconform loon.
• Pensioenregeling
• Opleidingen waar noodzakelijk
• Voltijd baan van 40 uur per week 

Ben jij de enthousiaste nieuwe collega die wij zoeken stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar vacature@inbusinesstelecom.nl

 

Brandweer Drenthe; Buitenopslag vergroot brandgevaar!

Buitenopslag vergroot brandgevaar
Brandveilig ondernemen beperkt zich niet alleen tot het nemen van maatregelen en/of het treffen van voorzieningen binnen het gebouw. Veel grote branden ontstaan door brandstichting die uit de hand loopt. Voor u als ondernemer is het daarom noodzakelijk om aandacht te besteden aan uw buitenopslag en wellicht ook aan de buitenopslag van uw buurbedrijven. 

Onderzoek
Uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars is gebleken dat veel branden ontstaan door brandbare spullen die langs de buitengevel of erfscheidingen staan. Pallets, kratten, dozen, kisten, open afvalcontainers, maar ook zwerfvuil zijn voor vandalen vaak aantrekkelijk om in brand te steken. Lees meer ... >

 

Talentenkrant Actieplan Jeugdwerkloosheid

De tweede Talentenkrant is uit. Hierin aandacht voor jongeren uit de arbeidsmarktregio Drenthe.

Klik hier om deze Talentenkrant te lezen

GEZOCHT; Stageplaats Directiesecretaresse

Celine Vording zoekt per direct een stageplaats directiesecretaresse. Kunt u haar helpen?

Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten: 

Flink IT B.V.
Nautilusstraat 3
7821 AG EMMEN

Tel. 0591 - 23 00 02
E-mail info@flinkit.nl 
Website www.flinkit.nl 

 

 

Langemaat Ontwikkeling & Techniek
Willem Barentszstraat 7D
7825 VZ  EMMEN

Tel. 0591 - 39 10 64
E-mail info@langemaatontwikkelingentechniek.nl 
Website www.langemaatontwikkelingentechniek.nl 

 


 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454