Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 8

Beste ondernemers,

Na een korte pauze in verband met de meivakantie en het hemelvaartsweekend heeft u hier weer een VPB Nieuwsbrief voor u. Er valt over de komende periode een heleboel te melden. U vindt een verslag van het Broodje Bahco dat maandag 18 mei jl. is gehouden bij H&P Moulding aan de Vasco da Gamastraat 18 in Emmen. Verder houden we u graag op de hoogte van alles wat er op dit moment speelt in de regio. Onze leden hebben veel te melden zoals u hieronder kunt lezen, een nieuwe naam, een verhuizing, uitnodigingen; u bent hierna weer volledig op de hoogte.

 

H&P Moulding, Broodje Bahco

Op maandag 18 mei jl. vond het Broodje Bahco plaats bij H&P Moulding aan de Vasco da Gamastraat 18, in Emmen. de heer Bart Labrie (CEO) hield een boeiende presentatie over het bedrijf. Zij focussen zich onder meer op kleine, hoogwaardige, kunststof producten, medische producten al dan niet vervaardigd onder schone omstandigheden, op lokale productie en op kwaliteit en flexibiliteit. Hun strategie is focus op klein: bij kleine producten : van 0.1 g tot maximaal rond de 150 g. en ook worden kleinere series geproduceerd: vanaf een paar duizend per jaar. Wilt u meer weten over dit bedrijf dan kunt u hier klikken om deze presentatie te zien

 

Presentatie door Bart Labrie (CEO)

Deze presentatie werd onder het genot van een heerlijke broodjeslunch zeer geïnteresseerd gevolgd door de aanwezigen. Na het beantwoorden van een aantal vragen werd hierna door de heer Bart Labrie een rondleiding gegeven waarbij alles nog eens in de praktijk gezien kon worden. 

 

  

Op de foto links ziet u de grondstof = kunststof en op de foto rechts zijn enkele voorbeelden van producten te zien zoals het paarse slagroomtuitje en een contactlenzendoosje.

Het volgende Broodje Bahco wordt gehouden op dinsdag 23 juni a.s. Locatie en thema zijn nog niet bekend, maar worden zo spoedig mogelijk op onze website vermeld.

 

 

 

InBusiness-Telecom naar InBusiness-ICT; Naamswijziging

Telefonie is, zoals u wel heeft gemerkt, over de jaren heen veel veranderd. Dit betekent dat telefonie niet meer op zichzelf staat maar dat het een onderdeel is geworden van hoe wij met elkaar communiceren. Ook wij hebben deze veranderingen doorgemaakt en houden ons naast telefonie, al geruime tijd bezig met het netwerk van de klant. Denk hierbij aan Wi-Fi netwerken en Routing & Switching. Kortom veranderingen die ons hebben doen besluiten de bedrijfsnaam InBusiness Telecom aan te passen naar een bedrijfsnaam die staat voor wat wij doen.

Wij presenteren dan ook met trots de nieuwe bedrijfsnaam:InBusiness-ICT. 

Naast dat wij in Emmen, een begrip zijn als het gaat om telefonie (vast en mobiel) en verbindingen, zijn wij gegroeid naar een ICT bedrijf. We zorgen ervoor dat mensen en middelen op kantoor en buiten kantoor bedraad of draadloos met elkaar InVerbinding staan.

In hoofdlijnen een opsomming van onze kernactiviteiten

• On-Premise & Cloud telefonie
• Mobiele telefonie
• Zakelijk bellen en Internet
• Online werkplek
• Routing en Switching
• Wi-Fi Netwerken

Wij zijn een gewaardeerde Goud Partner van KPN en Top Partner van Telfort Zakelijk. Door onze goede rechtstreekse relatie met de providers kunnen we u beter adviseren en sneller van dienst zijn. Onze jaarlijkse certificeringen zorgen ervoor dat onze diensten altijd gewaarborgd zijn van hoge kwaliteit en dat de meest recente en innovatieve producten worden geleverd.

Waar wij voor staan is kwaliteit, een snelle en goede service, en doen is wat we beloven. 

Met vriendelijke groet, 

Huub Zwart
InBusiness-ICT

 

Autobedrijf HABO - halve finalist; topper uit de regio

VPB-lid het Emmer autobedrijf HABO is kanshebber op de titel ‘Autobedrijf van het Jaar 2015-2016’. Bij een landelijke BOVAG-stemming kwam de onderneming op bedrijventerrein Barger-Oosterveld opmerkelijk sterk uit de bus en schaarde zich moeiteloos bij de TOP 10. Lees meer ... >

VPB-lid W &O Drenthe is verhuisd!

Beste ondernemers,

Wellicht heeft u het al in de ‘wandelgangen’ gehoord…  wij zijn verhuisd!

Een mooie stap voor W&O Drenthe en in het bijzonder voor onze doelgroep die wij begeleiden naar werk.

We zijn de afgelopen jaren een beetje uit ons jasje gegroeid en nodigen u graag VANDAAG uit om een kijkje te komen nemen via de onderstaande link die u kunt openen en bekijken.

We hopen natuurlijk op uw komst en we zouden het zeer op prijs stellen als u ons zou willen laten weten of u in de gelegenheid bent om dit vanmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur met ons te vieren?

Alvast hartelijk dank hiervoor. 

Hierbij de link naar de digitale uitnodiging:

https://youtu.be/zezTS8Q7BIE

Met vriendelijke groeten, 

Marleen Hilbrands

Werkzaamheden herstructurering Bedrijventerrein de Tweeling

De gemeente Emmen heeft aan de ondernemers op het bedrijventerrein de Tweeling een brief gestuurd om hen te informeren over de komende werkzaamheden i.v.m. de herstructurering van dit bedrijventerrein. 

Herstructurering

De herstructurering van De Tweeling heeft als doel de openbare ruimte te verbeteren, betere fietsmogelijkheden te bieden, de afwatering in het gebied te optimaliseren en het gebied te vergroenen. Alles om het ondernemersklimaat in het gebied te verbeteren. Lees meer ... >

Inmiddels is ook de planning bekend:

Keuze aannemer week 22 (25 t/m 29 mei)
Uitwerken werkzaamheden door aannemer tot week 25 (15 t/m 19 juni)
Start werkzaamheden week 25 (15 t/m 19 juni)
Eind werkzaamheden week 50 (7 t/m 11 december)

De gemeente laat weten dat de bedrijven op de Tweeling, indien ze nog niet zijn bezocht, individueel bezocht gaan worden en ook zal er in de 3e week van juni nog een inloopbijeenkomst plaatsvinden waarover nadere informatie volgt!

 

Westhart; Vakbekwaamheidsdagen Wijster 28 en 29 mei a.s

Welkom op de vakbekwaamheidsdagen van BON-HOLDING te Wijster 28 en 29 mei.

Innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten is van levensbelang voor ieder technisch bedrijf.

VPB-lid Westhart Brandbeveiliging en Fastechnologie hebben met F-500 een nieuw product op de markt gebracht en door middel van diverse succesvolle brandtesten bij BON Holding in Wijster bewezen dat dit een zeer goed alternatief is voor de traditionele schuimmiddelen. In samenwerking met Tyco Fire Protection Products wordt dit nieuwe blusmiddel nu aangeboden op de Nederlandse markt. Lees meer .. .>

Broekhuis Emmen; Beleef en Proef Zweden; Première avond XC90

VPB-lid Broekhuis nodigt u uit : 

Exclusief voor genodigden en introduceesDe nieuwe XC90 is nauwelijks onder woorden te brengen. Eén ding is zeker: hij verlegt grenzen en laat u op een unieke wijze kennismaken met Zweden.

Wij laten u dit graag beleven op de première avond in onze ‘winkel’ aan de Nijbracht 59 te Emmen op donderdag 11 juni, 19.00 uur.

Programma:

19:15 - 19:45 uur Ontvangst, ‘proeven van de auto’

19:45 uur Beleef de grensverleggende Volvo Ocean Race met Hans Bouscholte, Volvo Ocean Race Schipper 1997-1998 en analist bij Studio Sport                     

21:00 uur Onthulling XC90: zien, ruiken en voelen

21:15 uur Vragen, ontmoeting, XC90 presentatie en culinaire borrel

Bart Moolhuizen, kok uit Emmen, Hans Bouscholte, Volvo Ocean Race schipper en analist en onze nieuwe XC90 dagen u uit om uw grenzen te verleggen. Kortom, dit wordt een schitterende avond… 

Vanwege het gelimiteerde aantal deelnemers adviseren wij u spoedig aan te melden vóór 6 juni via www.broekhuisgroep.nl/verleg-je-grenzen  

Ik zie uit naar uw aanmelding en komst op 11 juni 2015 in Emmen.

Uitnodiging Road2Germany Maakindustrie Meets E-commerce

Wat kunt u verwachten?

Road2Germany maakindustrie meets e-commerce is bedoeld voor ondernemers die goed voorbereid willen inspelen op de online kansen die de Duitse B2B-markt biedt. Bent u producent van een eindproduct of halffabrikaat en wilt u meer omzet uit de Duitse markt halen, laat u dan op 25 juni aanstaande over deze kansen informeren. Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen we begroeten:

GH-Consultancy/Greendrinks ZOD
Bonte Kraai 35
7827 JB  Emmen

Tel. 0591 - 85 17 07
E-mail info@greendrinkzod.nl 
Website www.greendrinkzod.nl 

Wij heten hen van harte welkom en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454