Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 9

Beste ondernemers,

In deze nieuwsbrief houden we u weer graag op de hoogte van de gang van zaken in deze regio. We zijn alweer druk bezig met de organisatie van de Open Bedrijvendag Emmen in november en ook door andere partijen wordt nog van alles georganiseerd. Zo geven we u graag meer informatie over de NK Wielersportweken die van 20 juni t/m 5 juli a.s. plaatsvinden. Ook lopen er sinds kort koeien in de 'wei' op verschillende bedrijventerreinen en komt onze rubriek 'Wat kan de VPB voor ù betekenen?' aan bod. Hierin vertellen we u meer over ons nieuwe project 'Duurzame Inzetbaarheid Personeel in het MKB'. Verder schenken we aandacht aan de veiligheid op de bedrijventerreinen, ook u als ondernemer kunt daaraan meehelpen.

 

Wat kan de VPB voor ù betekenen?

Duurzame inzetbaarheid Personeel

In juni gaat het project 'Duurzame Inzetbaarheid personeel binnen het MKB' van start. Tijdens onze Algemene Leden Vergadering die op 21 april jl. heeft plaatsgevonden is hier al wat informatie  over gegeven en de eerste afspraken met onze leden zijn reeds gemaakt. Om u goed te kunnen uitleggen wat dit project precies inhoudt hebben wij een samenvatting gemaakt op een A4-tje.

Duurzame Inzetbaarheid levert tevreden werknemers op en u weet; Tevreden werknemers zijn de beste ambassadeurs!

Klik hier om de informatie over dit project te lezen

 

Op 25 juni a.s. hebben we een HRM Netwerkontbijtbijeenkomst over dit project ingepland. Locatie: VPB, Nautilusstraat 3, Emmen. U kunt zich hiervoor opgeven via office@vpb-emmen.nl We zien uw aanmelding graag tegemoet.

Hennepkwekerij met duizenden planten in Emmen ontdekt

Zondag 31 mei jl. is op het industrieterrein Bargermeer I aan de Cornelis Houtmanstraat in Emmen na gedegen onderzoek door de politie in Emmen bij een inval een hennepkwekerij met duizenden planten ontdekt. Volgens de politie zat de kwekerij in een bedrijfspand en zijn zo'n 3.200 planten ontdekt. Er is nog niemand aangehouden. De electriciteit voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en geruimd.

De VPB omarmt de stelling van de gemeente, dat een pand na het ontdekken van een kwekerij op slot gaat. Natuurlijk is dit voor een verhuurder nooit prettig! Bent u verhuurder van panden, hou dan altijd een eigen ruimte buiten de verhuur zodat u altijd zelf uw pand kunt betreden.

 

 

Stremming Ullevi Business Park Meerdijk

Wegens wegwerk t.b.v. rioleringwerkzaamheden zal de kruising Bislett tot Ullevi 20 gestremd zijn in de periode 08 juni (07.00 uur) tot 19 juni (17.00 uur) 2015.

Klik hier voor de plattegrond

Veiligheid op het bedrijventerrein, ù bent ook een schakel!

De afgelopen weken is het aantal snelkraken op de bedrijventerreinen toegenomen. Om een snelkraak te voorkomen, vanuit de politie, de volgende tips;

  •         Gèèn beeldschermen in het zicht plaatsen of bij een raam plaatsen
  •         Gèèn kabels of andere waardevolle zaken in het zicht plaatsen
  •         Let Op!! Ook geen pallets of ander makkelijk te stapelen en brandbare goederen tegen je pand plaatsen


Als we hier met elkaar opletten, zijn onze bedrijventerreinen weer een beetje veiliger!!!

 

Brandbare goederen tegen een pand!

Broekhuis Emmen; Beleef en Proef Zweden; Première avond XC90

VPB-lid Broekhuis nodigt u uit : 

Exclusief voor genodigden en introducees De nieuwe XC90 is nauwelijks onder woorden te brengen. Eén ding is zeker: hij verlegt grenzen en laat u op een unieke wijze kennismaken met Zweden.

Wij laten u dit graag beleven op de première avond in onze ‘winkel’ aan de Nijbracht 59 te Emmen op donderdag 11 juni, 19.00 uur.

Programma:

19:15 - 19:45 uur Ontvangst, ‘proeven van de auto’

19:45 uur Beleef de grensverleggende Volvo Ocean Race met Hans Bouscholte, Volvo Ocean Race Schipper 1997-1998 en analist bij Studio Sport                     

21:00 uur Onthulling XC90: zien, ruiken en voelen

21:15 uur Vragen, ontmoeting, XC90 presentatie en culinaire borrel

Bart Moolhuizen, kok uit Emmen, Hans Bouscholte, Volvo Ocean Race schipper en analist en onze nieuwe XC90 dagen u uit om uw grenzen te verleggen. Kortom, dit wordt een schitterende avond… 

Vanwege het gelimiteerde aantal deelnemers adviseren wij u spoedig aan te melden vóór 6 juni via www.broekhuisgroep.nl/verleg-je-grenzen  

11 juni 2015; Banenevent in het FC Emmen Stadion

Kom naar je toekomst! 

Wat is er te doen?

• Je kunt rechtstreeks in contact komen met diverse werkgevers

• Volg verschillende workshops:

- netwerken

- pitchen

- jezelf presenteren

- ontdek hoe je je eenvoudig representatief kunt kleden

- en nog veel meer!

• Je kunt solliciteren op verschillende vacatures

• Ontdek je mogelijke stappen naar werk (bijvoorbeeld: werkervaringsplekken, fitheidstrajecten of vrijwilligerswerk) 

Wil je je kind(eren) meenemen? Geen probleem! Er is kinderopvang geregeld. 

Aanmelden
Meld je vóór 9 juni aan door een e-mail met daarin jouw naam te sturen naar jetoekomst@emmen.nl. Als je je aanmeldt, ontvang je een goodiebag. Hier zitten leuke dingen in, zoals een vrijkaartje voor FC Emmen en zwembad Aquarena. Er is plek voor maximaal 500 mensen, dus meld je snel aan! 

Klik hier voor de uitnodiging

Werkzoekenden let op-Opleiding tot offshore hoogspanningsmonteur

Werken onder hoogspanning; opleiding tot offshore hoogspanningsmonteur windmolens op zee

Zoek jij een avontuurlijke, uitdagende baan? Hou jij van reizen, zelfstandig werken en vind je het niet erg om periodes van huis te zijn? Heb jij een opleiding monteur Data/Electra niveau 2 of gelijkwaardig? Dan zoeken we jou. 

Versneld opleidingstraject tot offshore hoogspanningsmonteur
start in augustus 2015
• Inkomen gedurende de opleiding
• Opleidingskosten worden betaald
• Goed loopbaanperspectief
• Baangarantie bij gebleken geschiktheid en succesvol afronden van de opleiding
• in samenwerking met Drenthe College Emmen

Klik hier voor alle informatie

UITNODIGING: Bijeenkomst 15 juni: Beter ondernemen in Emmen

Een avond over economie met en voor ondernemers aan beide zijden van de grens, iedereen die onze economie in de (grens)regio Emmen wil versterken is welkom.

Hendrikus Velzing, Peter Leenhouts, Dimitry Hensgens en Pierre Sommer, allen ondernemers, geven informatie en doen voorstellen voor het versterken van de economie en het doorbreken van belemmerende bureaucratische mechanismen bij de lokale overheid.

klik hier voor de uitnodiging met het volledige programma

 

NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015

In de gemeente Emmen vinden van 20 juni t/m 5 juli 2015 de NK Wielersportweken plaats. De wielersport en Emmen zijn al jaren een goede combinatie. we denken nog steeds met heel veel plezier terug aan de Vuelta in 2009. En dichterbij: het NK Tijdrijden, met die bijzondere start vanuit de dierentuin. ook door onze eigen inwoners en wielersportverenigingen worden jaarlijks prachtige wielerwedstrijden georganiseerd, denk alleen al aan de Gouden Pijl. Lees meer ... >

7 november 2015; Open Bedrijvendag Emmen

De datum voor de Open Bedrijvendag Emmen 2015 is bekend! De vierde editie wordt gehouden op 7 november. Als thema is dit jaar gekozen voor "Innovatie en techniek" Voorgaande jaren was deze dag een groot succes! Vorig jaar hebben duizenden mensen meer dan 70 bedrijven bezocht. Op deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur de gelegenheid om de deelnemers te bezoeken. Vorig jaar werd de opening verricht door wethouder de heer B. Arends. Mocht u dit jaar nu ook (weer) met uw bedrijf mee willen doen, dan kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl Wij hopen dat de ondernemers ook dit jaar weer in groten getale meedoen.

 

 

   

Opening 2014 door wethouder B. Arends

Koeien op de bedrijventerreinen

Sinds de afgelopen maand mei staan op diverse plaatsen op de bedrijventerreinen van de gemeente Emmen koeien in de 'wei'. Zo'n 33 stuks lopen er nabij de A37. Ook op het voormalig AZC terrein in Klazienaveen lopen zo'n 16 koeien en kalfjes. Het is de bedoeling dat natuurlijke begrazing structureel onderdeel wordt van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Gemeente breed zullen er locaties komen waar koeien en schapen de openbare ruimte gaan beheren en onderhouden. De begrazing met koeien zal een 5 jarige pilot worden . Binnenkort zal het college hier een definitief besluit over nemen. 

Het is de bedoeling dat de koeien er vanaf eind mei t/m oktober, november lopen. 

Via onderstaande linkjes kunt u zien waar deze koeien op dit moment allemaal te vinden zijn.

Bakker Klazienaveen Rozemarijn  Stadsrandboerderij Nieuw Dordrecht

Sinker Klazienaveen 1 kavel Sinker Klazienaveen 2 kavels

Stadsrandboerderij Klazienaveen Stadsrandboerderij Rondweg

 

 

 

Klik hier om de themapagina gemeente Emmen te zien

Actieplan Jeugdwerkloosheid - Talentenkrant

Beste ondernemer,

U ziet een extra uitgave van de digitale Talentenkrant van de gemeenten Borger-Odoorn, Emmen en UWV in het kader van de aanpak jeugdwerkloosheid. Deze editie staat in het teken van talenten die het project MKB-GW en/of het 1000 kansen project met goed gevolg hebben afgerond. MKB Goed Werknemerschap (MKB-GW) is een keurmerk dat samen met MKB Nederland - dus met de werkgevers - is ontwikkeld. Iemand die beschikt over het pasje voldoet aan de eisen die MKB werkgevers en ondernemers stellen aan houding en gedrag. Het is als het ware een soort startkwalificatie, maar dan vanuit het bedrijfsleven zelf. Lees meer ... >

Fiona Kloeze (MBO4 laborant) zoekt een baan of werkervaringsplek

Mijn naam is Fiona Kloeze en ik woon in Klazienaveen. Ik heb de opleiding chemisch-fysisch laborant niveau 4 gedaan aan het Drenthe College en het diploma behaald.

Werken in een laboratorium is mijn grootse wens. Ik zoek dan ook een  baan of een werkervaringsplaats, waarbij het werken in een laboratorium de voorkeur heeft eventueel aangevuld met andere werkzaamheden binnen het bedrijf.

Tijdens de studie heb ik stage gelopen bij een waterlaboratorium en bij een onderzoekslaboratorium.

Het liefst zou ik willen werken op een laboratorium waar ik deze vaardigheden kan verbeteren en werkervaring kan opdoen. Graag zou ik tijdens het werk diverse apparatuur gebruiken en zelf berekeningen doen.

Mijn sterke punten zijn dat ik snel werkzaamheden oppak, makkelijk apparatuur leer kennen en goed in wiskunde ben.

Klik hier om haar CV te lezen

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen we begroeten:

Subsidie Advies Centrum Emmen
Achter de Smidse 4
Postbus 2253
7801 CG  Emmen

Tel. 0591- 64 55 85
E-mail info@subsidieland.nl 
Website www.subsidieland.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454