Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 10

Beste lezers,

Voor u heeft u de VPB Nieuwsbrief Jaargang 7, Editie 10. Ook in deze editie valt weer veel te vermelden. We hebben aandacht voor het volgende Broodje Bahco dat op dinsdag 23 juni a.s. wordt gehouden. Ook organiseren we na een korte pauze op veler verzoek weer een HRM Netwerkontbijtbijeenkomst op donderdag 25 juni a.s.

Natuurlijk komen onze rubrieken 'Wat doet de VPB voor ù!', 'Hoe haalt u meer, voordeel, uit de VPB!' en 'Wat kan de VPB voor ù betekenen?' aan bod. Samen met VPB-lid Skyhook Projects biedt de VPB u de mogelijkheid om uw zakelijk Engels bij te spijkeren, meer hierover verderop in de nieuwsbrief. Op deze manier kunt u nog meer voordeel halen uit het lidmaatschap van de VPB.

Als laatste schenken we aandacht aan allerlei bijeenkomsten welke georganiseerd worden door derden. Kortom na het lezen van deze nieuwsbrief bent u weer volledig op de hoogte. Veel leesplezier!

 

23 juni; Broodje Bahco Internationale Bedrijfsvoering

Broodje Bahco Internationale Bedrijfsvoering met internationale werknemers in Emmen

In samenwerking met International Welcome Center North en de gemeente Emmen organiseren wij voor u een Broodje Bahco met als thema : Internationale bedrijfsvoering. Graag nodigen wij u uit voor dit Broodje Bahco op 23 juni aanstaande, waarin we u willen vertellen wat het nieuw opgerichte international welcome center kan doen voor u als bedrijf. In het tweede deel van het programma zal Michaela Carrièreeen presentatie geven namens het Language Center van de Rijksuniversiteit Groningenover cultural differences in uw bedrijf, wanneer u gebruik maakt of gaat maken van internationale medewerkers. Het wordt een interactief programma waarbij zoals gebruikelijk de lunch verzorgd wordt! Lees hier het volledige programma


Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus meld u snel aan via office@vpb-emmen.nl VOL = VOL! 

Graag tot de 23e. 

Met vriendelijke groet, 

Herman Idema (directeur VPB) - Michiel Kasteleijn (business Manager IWCN) 

                                      

25 juni; HRM Netwerk Duurzame Inzetbaarheid Personeel in het MKB

Na enige tijd van afwezigheid pakken wij op verzoek van onze leden de draad weer op van de HRM Netwerkontbijtbijeenkomsten. Donderdag 25 juni a.s. bent u als VPB-lid weer van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ons HRM Netwerk dat deze keer plaats zal vinden bij de VPB, Nautilusstraat 3 in Emmen. De ontbijtbijeenkomst begint om 07.45 uur en de beoogde eindtijd is om ca. 10.00 uur. Als thema is dit keer gekozen voor 'Duurzame Inzetbaarheid Personeel in het MKB'. Liesbeth Horstmann zal hierover een presentatie geven waarna gelegenheid is om hierover vragen te stellen en te discussiëren. Het volledige programma kunt u vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten 

DEELNEMEN: u kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

Wij hopen u te mogen begroeten op deze donderdagochtend.

Wat doet de VPB voor ù!

Op dit moment is de VPB druk bezig met het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerrein (KVO-B) traject voor Bedrijventerrein de Tweeling in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Onlangs zijn door Liesbeth Horstmann alle bedrijven bezocht en zij heeft aan hen een enquête afgegeven welke ingevuld kan worden. De eerste ingevulde enquêtes komen alweer binnen en natuurlijk hopen wij dat ook de rest van de bedrijven de moeite wil nemen om deze in te vullen. Bij voldoende respons kunnen wij verder in het traject en hopelijk behalen wij, net als voor bijvoorbeeld Industrieterrein Bargermeer, genoemd certificaat. Dit houdt voor de ondernemers in dat zij bij het laten zien van dit certificaat een korting op hun verzekering kunnen krijgen. Zeer de moeite waard dus.

 

Hoe haalt u meer, voordeel, uit de VPB!

GEZAMENLIJK ENERGIE INKOPEN TEGEN LAGE PRIJZEN. 

Via VPB Emmen kunnen bedrijven besparen op hun elektriciteit- en gaskosten. Wanneer partijen gezamenlijk elektriciteit en gas inkopen besparen ze doorgaans 20-30% op het kale leveringstarief. Voor een onderneming met een jaarverbruik van 100.000 kWh en 20.000 m3 levert dit al snel zo’n € 2.300,- per jaar op.

VPB Emmen heeft voor de collectieve inkoop van energie een partnerschap met PM Energie. Door onafhankelijk bij meerdere leveranciers te tenderen, kan PM Energie een laagsteprijsgarantie bieden. Daarbij hebben ze de tijd en expertise om van dag tot dag de energiemarkt te volgen. Op basis van deze informatie adviseert PM Energie de energiewerkgroepen van inkoopcollectieven. Deze werkgroepen, gevormd door ondernemers in het collectief, nemen de uiteindelijke beslissing om wel of niet in te kopen.

Een bijkomend voordeel is dat PM Energie niet alleen voor VPB Emmen, maar  ook voor tal van andere parkmanagementorganisaties de energieportefeuille beheert. Hierdoor is een nog groter volumevoordeel af te dwingen bij leveranciers. 

Andere diensten

Naast advies en ondersteuning bij het collectief inkopen van energie, biedt PM Energie ook advies en ondersteuning voor andere energievraagstukken, bijvoorbeeld over energiebesparing, groene stroom of het zelf opwekken van energie. 

PM Energiemonitor

Steeds meer ondernemers wensen meer grip op het energieverbruik te krijgen, de PM Energiemonitor maakt dit mogelijk. Deze online applicatie maakt uw energieverbruik visueel inzichtelijk, waardoor het eenvoudiger is om uw energiefacturen te controleren, en waarmee u een beeld krijgt van uw gebruiksprofiel en eventuele besparingsmogelijkheden.  

Wilt u graag meer informatie? Ga dan naar de website www.pmenergie.nl, of neem contact op met uw parkmanager Herman Idema, h.idema@vpb-emmen.nl  

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Huub Punte, onze adviseur bij PM Energie, hij is telefonisch te bereiken op 085-21 00 578 of via h.punte@pmenergie.nl.

       

 

Wat kan de VPB voor ù betekenen?

    

 

DO YOU SPEAK ENGLISH?!

Vanaf 29 september

 

De VPB biedt haar leden een unieke kans om in een kleine groep, de Engelse taal bij te spijkeren. In 5 lessen krijgt uw zakelijk Engels een opfrisbeurt en leert u meer over de (zakelijke) cultuurverschillen. In een groep van maximaal 8
deelnemers gaat u praktisch aan de slag. U geeft tijdens de intake aan wat u wilt leren, hierop worden de lessen aangepast. Lees meer ... >

 

 

 

18 juni; Inloopbijeenkomst herstructurering De Tweeling

Aanbesteding 

Recentelijk heeft een aanbesteding plaatsgevonden waarbij de gemeente Emmen aannemer Schagen Infra uit
Hasselt heeft geselecteerd die alle genoemde werkzaamheden in het gebied gaat uitvoeren. Schagen Infra zal
de werkzaamheden aan de Boerdijk, Bedrijvenweg, Veilingstraat en Industrieweg gaan oppakken en afronden.
De volgende werkzaamheden worden opgepakt: 

- Nieuwe asfaltverharding inclusief fietsstroken
- Verbetering van bestaande fietspaden inclusief oversteekvoorzieningen
- Aanleggen van extra groen in het gebied 

Inloopbijeenkomst 

Nu de aannemer bekend is willen we u graag uitnodigen voor een inloopbijeenkomst, waarbij de plannen in
detail worden gepresenteerd. Lees meer ...>

20 juni t/m 5 juli; Verkeersmaatregelen NK Wielersportweken

Van zaterdag 20 juni t/m zondag 5 juli staat de gemeente Emmen in het teken van de wielersport. Alle Nederlandse kampioenschappen worden hier verreden. Van junioren tot profs; van tijdrijden tot BMX. Het wordt genieten voor iedereen. Er wordt namelijk ook een breed programma aan randactiviteiten geboden zoals Alles Kids in Drenthe, opening van het nieuwe centrumplein, Emmer jaarmarkt, Festival op fietse en Barrel Food Truck Fest. Ook is
er koopzondag op 28 juni. Volop vertier dus voor jong en oud! Lees meer ... >

Aangezien er op diverse tijdstippen in bovengenoemde periode straten (bijvoorbeeld de Hondsrugweg) zijn afgezet, kunt u als ondernemer onderstaand zien wanneer u NIET of SLECHT BEREIKBAAR bent.

Klik hier om het complete programma en de parcoursen te zien

22 juni; Startbijeenkomst WerkgeversServicepunt Drenthe

Gemeenten en het UWV hebben een gezamenlijke opdracht: met één gezicht naar de werkgevers optreden. De gemeenten Borger Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden Drenthe hebben samen met het UWV en de SW bedrijven (Alescon en EMCO-groep) de handen ineen geslagen en hebben in deze arbeidsregio één digitaal aanspreekpunt ingericht waar werkgevers terecht kunnen voor informatie, advies en specialistische expertise. Dit aanspreekpunt krijgt de naam: Werkgeversservicepunt Drenthe. De start van het Werkgeversservicepunt Drenthe wordt feestelijk afgetrapt en wel op: 22 juni van 09.00 tot 10.00 uur in EmmenKlik hier voor alle informatie

22 juni; Infobijeenkomst Deelname bedrijven Drents Energieloket

Dit voorjaar zijn de twaalf Drentse gemeenten in samenwerking met de provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto VNI en de Natuur en Milieufederatie Drenthe, gestart met het Drents Energieloket. Hiermee willen we de particuliere huizenbezitter stimuleren en ontzorgen bij het nemen van duurzame maatregelen in en om het huis. Wij willen de inwoners van Drenthe activeren om bijvoorbeeld het huis te isoleren of om zonnepanelen aan te schaffen. Lees meer ... >

7 november 2015; Open Bedrijvendag Emmen

De datum voor de Open Bedrijvendag Emmen 2015 is bekend! De vierde editie wordt gehouden op 7 november. Als thema is dit jaar gekozen voor "Innovatie en techniek" Voorgaande jaren was deze dag een groot succes! Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich aangemeld. Vorig jaar hebben duizenden mensen meer dan 70 bedrijven bezocht. Op deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur de gelegenheid om de deelnemers te bezoeken. Vorig jaar werd de opening verricht door wethouder de heer B. Arends. Mocht u dit jaar nu ook (weer) met uw bedrijf mee willen doen, dan kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl  Wij hopen dat de ondernemers ook dit jaar weer in groten getale meedoen.

De Groot Installatiegroep viert 50-jarig jubileum op 9 juni

De Groot Installatiegroep viert 50-jarig jubileum op 9 juni    

Familiebedrijf grijpt jubileum aan voor vernieuwde huisstijl en website

Wat in 1965 begon als tweemanszaak voor de installatie van centrale verwarming groeide uit tot een van de belangrijkste spelers in de Nederlandse installatiebranche. De Groot Installatiegroep uit Emmen bestaat op dinsdag 9 juni a.s. 50 jaar. Een mijlpaal waar niet onopgemerkt aan voorbij wordt gegaan. Vijf kinderen van oprichter Herman de Groot (twee broers, drie zussen) vormen anno 2015 de directie van het bedrijf, dat inmiddels acht vestigingen door het hele land heeft. Algemeen directeur Marcel de Groot: “Zelfs met bijna 400 man personeel voelt het nog steeds als één grote familie. Met elkaar zijn wij De Groot!”  Lees meer ... >

DSM rondt milioeneninvestering af: meer banen èn milieuwinst

Modernisering productiefaciliteiten DSM Engineering Plastics in Emmen werpt vruchten af

Sittard, 11 juni 2015 - Koninklijke DSM N.V., het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, opent vandaag een afvanginstallatie bij DSM Engineering Plastics in Emmen die met behulp van afvalwater uit de fabriek de emissies van vluchtige organische stoffen in de lucht terugbrengt naar nagenoeg nul. De afvanginstallatie maakt deel uit van circa €30 miljoen aan investeringen die de productiefaciliteit van DSM’s hoogwaardige kunststoffen in Emmen in vijf jaar tijd hebben omgevormd tot een hypermoderne fabriek die duurzame werkgelegenheid biedt aan honderden mensen in de provincie Drenthe. De nieuwe installatie wordt vandaag geopend door de burgemeester van Emmen, de heer C. Bijl.
In 2009 werd DSM eigenaar van de fabriek voor de productie van hoogwaardige polyester kunststoffen in Emmen. Door te investeren en gebruik te maken van de nieuwste technologieën en modernste besturingssystemen zijn de productieprocessen steeds verder geoptimaliseerd en verduurzaamd. Het energieverbruik is daardoor met ruim 30% afgenomen en het waterverbruik is bijna gehalveerd. Met het in gebruik nemen van de afvanginstallatie zijn de emissies van vluchtige organische stoffen in de lucht teruggebracht naar nagenoeg nul. Bovendien hergebruikt de nieuwe installatie 80% van het water uit het productieproces. Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen we begroeten:

AG Vastgoed B.V.
Trekkenweg 5A
7844 NZ  VEENOORD

Tel. 0591 - 55 51 51
E-mail vastgoed@ag.nl

 

Concrete People B.V.
Van Echtenskanaal NZ 163
7891 AJ  KLAZIENAVEEN

Tel. 0591 - 31 20 55
E-mail info@concretepeople.nl 
Website www.concretepeople.nl 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking.

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454