Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 11

Beste ondernemers,

Ook in deze laatste editie voordat we een korte zomerstop houden, hebben we weer een goed gevulde nieuwsbrief voor u met hierin een verslag van het laatste Broodje Bahco voor de vakantieperiode. Tevens een verslag over de HRM ontbijtbijeenkomst die gehouden is op donderdag 25 juni jl. Ook komen we nog een keer terug op de cursus zakelijk Engels welke de VPB geeft in samenwerking met Skyhook Projects. Er zijn al enkele aanmeldingen binnen, maar ook u bent nog welkom! Meer over hoe u zich kunt aanmelden vindt u onderstaand in deze nieuwsbrief. 

 

Zeer informatief Broodje Bahco i.s.m. IWCN en gemeente Emmen

Op dinsdag 23 juni jl. heeft er weer een zeer informatief Broodje Bahco plaatsgevonden. Deze keer werd deze bij onszelf op kantoor gehouden in samenwerking met International Welcome Center North en de gemeente Emmen. Het thema was deze keer; Internationale bedrijfsvoering. Michiel Kasteleijn gaf een zeer interessante presentatie Klik hier voor deze presentatie over dit nieuw opgerichte Center. In het tweede deel van dit Broodje gaf Michaela Carrière van het Language Center van de Rijksuniversiteit Groningen een presentatie Klik hier voor deze presentatie over cultural differences in uw bedrijf, wanneer u gebruik maakt of gaat maken van internationale medewerkers. 

 

 

  

 

 

Dit was het laatste Broodje Bahco voor de zomermaanden. In september zijn we er weer. Dan wordt het Broodje Bahco gehouden bij Firma Fruit aan de Maxwellstraat 25 in Emmen op dinsdag 8 september a.s. Het thema zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden en ook bij Firma Fruit bent u van harte welkom. Wij hopen dat de Broodjes ook in het najaar weer goed bezocht gaan worden. Zoals gebruikelijk kunt u zich opgeven via office@vpb-emmen.nl Graag tot ziens in september!

Boeiend HRM Ontbijtnetwerk

Op donderdag 25 juni heeft de VPB haar HRM netwerk gehouden. Tijdens de bijeenkomst werd er aandacht besteed aan Duurzame Inzetbaarheid Personeel. Met een interactief deel werden de deelnemers aan het werk gezet door aan te geven wat men onder "Duurzame Inzetbaarheid" verstaat.

Verder kwam de terugtrekkende overheid en de veranderende Wet- en Regelgeving uitgebreid aan bod. Tevens liet Liesbeth Horstmann zien welk project de VPB momenteel heeft, ten aanzien van Duurzame Inzetbaarheid van Personeel.

Afgesloten werd er met het uitwisselen van Tips. Wat kan je zelf als ondernemer al doen met het thema. Kortom het was een boeiende en interactieve bijeenkomst. Het project Duurzame Inzetbaarheid VPB en de Duurzame Inzetbaarheid Presentatie zijn onder de links terug te vinden.

 

Tips en brainstorm bij het HRM Netwerk DI       Deelnemers HRM Netwerk in actie

Wat kan de VPB voor รน betekenen?

    

 

DO YOU SPEAK ENGLISH?!

Vanaf 29 september

 

De VPB biedt haar leden een unieke kans om in een kleine groep, om uw Engelse taal bij te spijkeren. In 5 lessen krijgt uw zakelijk Engels een opfrisbeurt en leert u meer over de (zakelijke) cultuurverschillen. In een groep van maximaal 8
deelnemers gaat u praktisch aan de slag. U geeft tijdens de intake aan wat u wilt leren, hierop worden de lessen aangepast. Lees meer ... >

 

Open Bedrijvendag Emmen; 7 november 2015

De vierde editie wordt gehouden op 7 november. Als thema is dit jaar gekozen voor "Innovatie en techniek" Voorgaande jaren was deze dag een groot succes! Er hebben zich inmiddels al 13 bedrijven zich aangemeld. Vorig jaar hebben duizenden mensen meer dan 70 bedrijven bezocht. Op deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur de gelegenheid om de deelnemers te bezoeken. Vorig jaar werd de opening verricht door wethouder de heer B. Arends. Mocht u dit jaar nu ook (weer) met uw bedrijf mee willen doen, dan kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl  Wij hopen dat de ondernemers ook dit jaar weer in groten getale meedoen, dus meld u nu aan!!! 

   

Opening 2014 door wethouder B. Arends

1 juli; verruiming verlofregelingen voor werkende Mantelzorgers

Goed nieuws voor iedereen die zorgt voor bijvoorbeeld een buur of vriend. Vanaf vandaag kunnen werknemers met mantelzorgtaken ook kort- en langdurend zorgverlof voor hen aanvragen bij hun werkgever. Deze uitbreiding geldt ook voor de zorg voor broers en zussen, grootouders, kleinkinderen, huisgenoten of anderen in de sociale omgeving. Voorheen was dit verlof alleen mogelijk voor het verzorgen van ouders, partner en kind. Lees meer ... >

 

Nieuwe woonformule Henders&Hazel bij Schippers Meubelen in Emmen

Op 14 mei 2015 – Hemelvaartsdag- opende Schippers Meubelen de 51e vestiging in Nederland van de woonformule van Habufa: Henders&Hazel.

 

In de afgelopen 11 jaar heeft dit lifestyleconcept zich bewezen met meer dan 260 winkels in Europa. Het concept staat voor orginaliteit en eigenzinnigheid. Karaktervol, eigentijds, functioneel en kwaliteit, maar ook ergonomie en comfort staan hoog in het vaandel.

Of je nu kiest voor een totale metamorfose of voor een nieuw accent, Henders&Hazel heeft er een passende oplossing voor. Ideeën komen uit de hele wereld en het merk laat zich graag inspireren door andere culturen.  In nauw teamverband worden de leukste ontwerpen geboren die het predicaat 'exclusief voor Henders&Hazel' waardig zijn.

Dit woonmodehuis biedt een volledig exclusieve collectie meubelen (zitmeubelen, stoelen en fauteuils, verlichting en decoratie).

Henders&Hazel hecht grote waarde aan het milieu en doet er dan ook veel aan om de collecties zo verantwoord mogelijk te produceren.

 

De woonadviseurs van Henders&Hazel staan u graag bij in het maken van de juiste keuze!

 

Kom vrijblijvend een kijkje nemen en laat u verrassen door de prachtige collectie.

 

Voorbereidingen Rabobank Gouden Pijl 11 augustus in volle gang

Steun van sponsoren essentieel voor het klassieke wielerevenement

 

Op 11 augustus wordt de 38ste editie van de Rabobank Gouden Pijl gehouden. Hoewel de renners pas eind juli definitief worden vastgelegd, heeft het bestuur nu de handen vol aan het binnenhalen van de sponsorgelden. Het is de afgelopen jaren gelukt en ook nu zal het lukken, daar zijn de bestuursleden het unaniem over eens. Maar er moet wel een tandje harder gefietst worden dan voorgaande jaren in de aanloop naar het evenement. 
Lees meer ... >

Scoor nieuwe omzetkansen met export

SCOOR NIEUWE KANSEN MET EXPORT, NEEM DEEL AAN DE EXPORTCARROUSEL GRENZELOOS GROEIEN MET EXPORT

 

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt de bedrijven Allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen.
Op initiatief van een aantal noordelijke ondernemers en de provincie Drenthe bieden de Kamer van Koophandel en Stenden Hogeschool exporterende MKB’ers die nieuwe kansen willen creëren, de mogelijkheid om deel te nemen aan de Exportcarrousel Grenzeloos Groeien Met Export. Tijdens dit project vergroot u in zes maanden uw kennis van nieuwe markten, krijgt u praktische informatie en staat ons netwerk voor u klaar. Gedurende dit project stapt u in een Exportcarrousel en gaat u tijdens vijf bijeenkomsten concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van uw exportplannen. U maakt deel uit van een groep ondernemers en wisselt kennis en ervaring met elkaar uit. U kunt gedurende het hele traject gebruikmaken van de expertise van diverse exportspecialisten. Lees meer ... >

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

Tot slot

Tijdens de vakantieperiode is de VPB bereikbaar per e-mail of op het bij u bekende telefoonnummer 0591-65 34 54 Afwisselend zal er telkens iemand van ons team aanwezig of bereikbaar zijn.

Het bestuur en team van de VPB wil een ieder die nu vakantie heeft en een ieder die nog vakantie krijgt, een hele fijne zomer toewensen.

 

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454